Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 11 maj 2018

Rysligt spännande Den du borde frukta av Ingrid Elfberg

Rysligt spännande Den du borde frukta av Ingrid Elfberg

Ibland har en bok förmåga att gripa tag i mig och hålla kvar greppet till sista ordet. Precis så var det med Den du borde frukta av Ingrid Elfberg.

Jag började lyssna på boken när jag körde hemifrån för ett par timmars bilresa till Tranemo. Färden gick betydligt fortare än normalt. När jag kom fram var jag tvungen att fortsätta lyssna, för jag ville veta vem som var mördaren och vem som var nästa offer. Författaren bygger skickligt upp spänningen och mystiken tätnar alltmer ju längre in i boken jag kom.

Ibland händer det att man känner en konstig otillfredsställelse när man lägger ifrån sig en bra bok, eftersom slutet varit en besvikelse. Men det var ingen risk här. Slutet är helt perfekt och jag satt med ett leende på läpparna när boken tystnade i öronen på mig, lagom tills jag kom fram till Kungsbacka, där jag skulle hålla skrivarkurser. Vilken tur att jag har haft så trevligt ressällskap under de här dagarna.

Jag kan förlåta de VART som har dykt upp istället för ordet VAR, eftersom handlingen var olidligt spännande. En bok jag varmt rekommenderar dig att läsa!

En välkänd företagares kropp hittas flytande i Göta älv. Hans flotta lägenhet är tömd på allt av värde. Mordutredningen går snart in i en återvändsgränd men oväntat upptäcks märkliga likheter med andra fall där fler män har blivit plundrade och sedan försvunnit spårlöst. Alla har dejtat på nätet.

Zoras liv vänds upp och ned när hon får sparken från sitt jobb som copywriter på en reklambyrå i Stockholm samtidigt som hennes sambo gör slut. Hon återvänder stukad till barndomsstaden Göteborg och börjar nätdejta. Men hon inser att det vid snart fyllda femtio är svårare än hon väntat.

När hon är på väg att ge upp får hon kontakt med den kultiverade och charmige Carl. Men är Carl för bra för att vara sann? Varför vill han aldrig prata om sig själv och sitt förflutna? Döljer han något? Snart dras Zora in i smutsiga familjehemligheter, dramatiska händelser och en ödesdiger kamp mot en osynlig motståndare.

Den du borde frukta är en hyperaktuell psykologisk thriller som speglar farorna vi kan möta i vårt sökande på nätet efter den stora kärleken.

Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris , Bokus och CDON.COM

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim


Vad roligt att du läser min blogg. Kommentera gärna vad du tycker om det här blogginlägget. Mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Om du vill veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida www.kimselius.se.

Om du vill köpa Kim M. Kimselius böcker hittar du dem här


Jag med några av mina närmare 50 böcker. Foto Bertil Knoester.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!