Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 7 december 2018

En bra vecka med många fina ord

En bra vecka med många fina ord

Efter förra veckans dystra besked om att Tudor hade en tumör i lungan trodde jag att jag aldrig mer skulle le. Men Tudor är fortfarande hos oss, orden har kommit tillbaka och det är full fart som vanligt här hos oss.

Det som gjort den här veckan lättare är alla fina ord om mig och mina böcker som jag har fått. I söndags fick jag de här orden om Tsunamikatastrofen i Lissabon: Fängslande från första sidan.

"Så bra och fängslande från första till sista sidan! Äventyr och Romantik i verklighetsbaserad miljö. Ett av Theos och Ramonas absolut bästa äventyr!"
Lotta Sandström

I måndags hade jag ett skrivprocessinlägg som handlade om hur man skulle komma igång och skriva efter ett uppehåll: Ett tomt blad.

Beroende på hur du avslutade fredagens skrivande (eller lördag/söndagens) har du olika svårigheter att fylla ditt tomma blad.
Gör du som jag:
Börjar skriva på nästa kapitel?
Skriver stolpar till vad jag ska börja med nästa gång?
Avslutar inte sista meningen?


På tisdagen fick jag åter fina ord om Tsunhamikatastrofen i Lissabon: Man kan inte sluta läsa.

"Kim har med denna bok överträffat läsning 😊. Det är spänning från första till sista sidan och man kan inte sluta läsa! Äventyr och Romantik och underbar vänskap i en verklighetsbaserad miljö! Theo och Ramona är båda så härliga karaktärer och man önskar nästan att de fanns i verkligheten! Läs denna!" LillaLotta

Två sådana fina recensioner på samma vecka, det kändes underbart.

Onsdag morgon var det dags för ett nytt inlägg om Skrivprocessen. Tanken var att peppa er att förstå att det är fullt möjligt att på kort tid göra en bok och ge bort i julklapp: Varför inte ge bort din berättelse som julklapp?

"Om du anlitar Lasertryck går det snabbt och du hinner få hem boken/böckerna innan jul. Klicka på länken för att se priser, leveranstider och alla andra roliga produkter du kan göra där. Vi har tryckt några böcker hos Lasertryck och är mycket nöjda med resultatet."


Hoppas det är någon som passar på att göra det, för jag vet hur mycket mina föräldrar uppskattade mina hemmagjorda presenter. Även sedan jag blivit vuxen.

Igår, torsdag, kom en oväntad artikel som gjorde mig superglad, så fina ord om mig och mitt författarskap. Det var tidningen Affärskoll som hade intervjuat mig för många månader sedan. Nu fanns artikeln där: Fin artikel i tidningen Affärskoll om Kim M Kimselius.

"Idag betraktas Kim av många som en ikon inom egenutgivningsbranschen. Men omdömet hon är mest stolt över är ”Blekinges Astrid Lindgren”. Ett uttryck som fanns med i en recension av hennes första bok och som har hängt med sedan dess."

Klicka gärna in på länken ovan för att läsa hela artikeln, om du inte redan har gjort det. 

Imorgon, lördag, tipsar jag om boken Familjen i huset bredvid. Missa inte att läsa den recensionen.

Mitt i alla dessa trevliga omdömen och blogginlägg  har jag skrivit på tre böcker och arbetat med tre andra: Historiens vingslag runt Färgargården, Snapphaneresan och Faraos förbannelse är de som jag har arbetat med i InDesign. Den förstnämnda boken är fjärde boken i Färgargårdsserien och utkommer till våren, de andra två är nytryck av populära böcker som bara säljer och säljer.

De böcker jag har skrivit på är "Ett hemligt projekt", Pirater och vulkanutbrott på Island (utkommer 2019) och Staden på andra sidan Pyramiden. Tanken var att Pyramiden skulle ha kommit ut i december, men hösten har varit turbulent och jag har varit mycket sjuk, så det har blivit förseningar. Hoppas hinna ta igen det under alla helgerna.

Vet du, jag har hållit på med Pyramiden under flera år nu. Det har varit en bok som fått stå åt sidan för andra projekt, framförallt Theo och Ramonaböckerna, men även Tre Hattarböckerna och Färgargårdsböckerna. Jag vet att många väntar på Pyramiden och att de nog är lite besvikna för att det har tagit så lång tid. Men betänk då att Georg R.R. Martin också har tagit många år på sig att skriva nästa del på Sagan om Is och eld, som har blivit tv-serien Game of Thrones. Alla väntar på fortsättningen, även jag.

Ja, det var lite av vad jag har sysslat med den här veckan, förutom att jag har njutit av solen, värmen, hundarna och maken sällskap.

Önskar dig en härlig fredag och en underbar helg!

Kram från Äventyrsförfattaren Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!