Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 27 januari 2019

BTJ ger fint omdöme om Häxjakten av Kimselius

BTJ ger fint omdöme om Häxjakten av Kimselius

Blev så glad för BTJ:s recension av min bok Häxjakten. Eftersom man inte får dela hela recensionen får du en liten del av den här. Det här är en bok som jag skrev 1992, men den håller ännu, något jag tycker är mycket roligt. Jag älskade att skriva Häxjakten och den här boken låg faktiskt till grund för min bok Jag är ingen häxa. En av anledningarna till att det har tagit så lång tid för boken att komma ut.

"Texten är tämligen lättläst, uppdelad i många korta kapitel, med rak ordföljd samt ett vardagligt språk. En lämplig ålder på läsaren är från nio år och uppåt. Person- och miljöbeskrivningarna känns trovärdiga - Kimselius målar t.ex fint upp bilden av en snårig sydsvensk lövskog. --- Flickorna i boken agerar på ett föredömligt sätt utåt, samtidigt som de på ett mänskligt sätt ständigt ansätts av tvivel. Sammanfattningsvis en spännande bok i genren fantasy, tema häxor, och med två starka flickor i huvudrollerna." Lektör John Karlsson BTJ-häftet nr 3, 2019
 
Baksidestext:
Kathleen är från Skottland och besöker sin brevvän Ulla i Sverige för första gången. De kommer till en plats där häxor brändes förr i tiden. Med ens är det som en tornado griper tag i flickorna och virvlar bort dem. De tror att de har förflyttats i tiden, men i verkligheten har de kommit till en annan dimension. Där jagar folket häxor och trollkarlar, där är magin ständigt närvarande och där finns det riktiga drakar. Jakten på Ulla och Kathleen startar direkt, eftersom folket tror att de är häxor. En mystisk trollkarl ställer till det för dem, när de kämpar för att överleva och hitta tillbaka hem.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller på ditt bibliotek. Annars finns boken hos de flesta nätbokhandlare, till exempel Adlibris, Bokus och Akademibokhandeln.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius


Kanske vill du gå en skrivarkurs för mig, Kim M Kimselius?

Du kanske vill gå min skrivarkurs på distans?


Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Du kan läsa mer om mig och mina böcker på www.kimselius.se.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!