Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 29 september 2019

Bokmässan Boktips Den tredje hustrun av Lisa Jewell

 Bokmässan Boktips Den tredje hustrun av Lisa Jewell
 Av tradition brukar jag alltid ha boktips de dagar det är bokmässan i Göteborg. Som du säkert har upptäckt nu har jag haft några riktigt bra böcker att tipsa dig om. Här kommer ännu en:

Idag, Bokmässans fjärde dag, vill jag berätta om Den tredje hustrun av Lisa Jewell.

Bokens huvudperson är Adrian, men även Maya, trots att berättelsen börjar med att hon blir påkörd av en buss i första kapitlet. Maya är Adrians tredje hustru, de tidigare två umgås han fortfarande med och har flera barn med. De är som en enda stor familj när de på sommaren hyr hus och bor under samma tak, samtliga fruar och barn. Är familjen verkligen så lycklig som den ser ut?

När Maya dör är Adrian otröstlig. Han har svårt att acceptera att Maya är död, han börjar leta bevis på vad som hände Maya. Då kommer han många hemligheter på spåret.

En spännande relationsbok, som var svår att lägga ifrån sig. Jag ville veta: begick Maya självmord, eller blev hon mördad, eller var det helt enkelt en olyckshändelse?

Dessutom dyker en mystisk kvinna upp. Är hon inblandad i Mayas död, eller är hon ute efter något annat, att bli den fjärde hustrun?

Jag tyckte verkligen om den här boken, många olika personligheter som blandades, men med klara och tydliga personliga karaktärsdrag. En bok jag verkligen rekommenderar dig att läsa.

Den lyckliga stjärnfamiljen drabbas av ett oförklarligt dödsfall och fasaden krackelerar.
En sen aprilnatt snubblar Maya framför en Londonbuss. En tragisk olycka? Eller självmord? Hennes otröstliga make Adrian är fast besluten att ta reda på det. Maya hade ett jobb hon trivdes med, hon hade vänner. Adrian och Maya älskade varandra. Hon kom till och med överens med hans två tidigare fruar och deras barn. Ja, de var faktiskt som en enda stor, lycklig familj.

Men det dröjer inte länge innan Adrian börjar identifierade mörka sprickorna i sitt perfekta liv. För alla har hemligheter.

Och hemligheter kan få svåra konsekvenser.


I år medverkar jag inte på Bokmässan i Göteborg. I ett blogginlägg tidigare i veckan berättar jag om mina 20 år på Bokmässan i ord och bild.Den får fyra stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


2 kommentarer:

 1. Läser just nu "Sista brevet från din älskade" av Jojo Moyes.
  Har aldrig läst något liknande, som fångar känslor "under skinnet" och som berör starkt med sina oväntade vändningar. Har kommit till lite mer än hälften av boken. Förstår att den här boken du föreslår är i samma klass! Ser fram emot att läsa den också, så småningom.

  SvaraRadera
 2. Hej Karin
  Det är en helt underbar bok. Ja, läs boken!
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!