Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 2 oktober 2019

Researchdag för Silverskatten vid Johannishus slott

Researchdag för Silverskatten vid Johannishus slott

Idag ska jag iväg och göra research på Johannishus slott inför boken om Silverskatten. Det här är en bok som har legat och surrat i huvudet i två år. Nu ska den få komma ut. Ett silverarmband har den centrala rollen i boken. Samt Johannishus slott. Därför ska jag dit idag.

År 1889 gjordes ett fynd av en större silverskatt i en åker nära den äldre bykärnan av Gärestad by vid Johannishus slott. Den bestod av mer än 1000 mynt från olika länder. Där fanns även armband, silvertackor och delar av en halsring, samt enstaka skärvor från ett förvaringskärl av så kallad Östersjökeramik. Skatten vägde drygt 2 kg och grävdes ned runt vikingatidens slut, cirka år 1060.


Baksidestext:
Ett silverarmband är det enda som finns kvar på Johannishus av den stora silverskatten som hittades i slottets närhet. Vid ett besök på slottet kan Ramona inte låta bli att röra vid silverarmbandet, efter att hon har fått höra dess fascinerande historia. I nästa stund färdas Ramona och Theo genom tid och rum och står med ens öga mot öga med skattens ursprungliga ägare på 1000-talet. Där är skatten i sin helhet, glimrande och lockande. Det är många som är ute efter skatten. Ägaren tror att även Theo och Ramona tillhör dem som vill stjäla hennes rikedom.

Ja, det där är boken. Planen är att den ska ha boksläpp 1-2 augusti på mitt Öppet hus 2020. Hoppas du kommer!

Nu ska jag gå en tur med hundarna innan jag ger mig iväg på researchdagen. Det ser ut som om jag kommer att få ett soligt, fint höstväder.

Ha en fin dag!

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!