Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 28 september 2019

Bokmässan Boktips Rosie Potters lyckliga liv efter detta av Kate Winter

Bokmässan Boktips Rosie Potters lyckliga liv efter detta av Kate WinterAv tradition brukar jag alltid ha boktips de dagar det är bokmässan. De närmaste dagarna har jag några riktigt bra böcker att tipsa dig om.

Idag, Bokmässans tredje dag, vill jag berätta om en tokrolig bok Rosie Potters lyckliga liv efter detta.

En helt sanslös bok om Rosie Potter som vaknar upp efter en rejäl utekväll. Hon blir förskräckt över att se sig själv ligga död i sängen, alldeles blodig. Vem har mördat henne? Men döden är inte det värsta. Hon har dött i sin vansinnigt fula flanellpyjamas och måste tillbringa resten av sitt liv i den. Något som grämer henne mycket.

Hon bestämmer sig för att leta reda på sin mördare. Till sin glädje upptäcker hon att det finns vissa fördelar med att vara spöke. Hon kan vara som flugan på väggen, tjuvlyssna och titta. Hon får reda på en hel del hemligheter.

Efter ett tag upptäcker hon att hennes brors bästa kompis, Charles, kan se och höra henne. Gamla minnen poppar upp och hon inser något som hon aldrig tidigare har förstått.

Jakten på mördaren går vidare.

En riktig härlig bok att läsa eller lyssna på. Den fick mig att le, hoppas du också tycker om den. Rekommenderar den varmt.

Rosie Potter vaknar upp med värsta baksmällan. Men inte i sin vildaste fantasi kan hon gissa hur illa det faktiskt är: hon är död. I sin nya skepnad som spöke (och för evigt fast i sin fula flanellpyjamas) försöker Rosie lista ut vem det är som har tagit livet av henne. Den enda Rosie kan kommunicera med är hennes brorsas bästa kompis Charles. Snart inser Rosie att hon börjar bli förälskad i Charles. Inte den lägligaste tajmingen, för hur kan man ha ett kärleksliv om man råkar vara död?  
 
I år medverkar jag inte på Bokmässan i Göteborg. I ett blogginlägg tidigare i veckan berättar jag om mina 20 år på Bokmässan i ord och bild.Den får fem stjärnor av fem möjliga

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

För fler boktips kika in på Kimselius Boktips här på bloggen.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!


2 kommentarer:

  1. Nu har jag hittat till Storytel. Det var inte dumt. Bra inläsare! Mycket humor i olika former i Rosie Potters lyckliga liv efter detta. Gillar det lilla jag hört och vill gärna höra resten.

    SvaraRadera
  2. Hej Karin
    Vad roligt att du tycker lika mycket om boken som jag. Om du tycker om början blir du inte besviken på fortsättningen.
    Kram Kim :-D

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!