Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 7 januari 2020

Döden på Island en fantasyberättelse och en historisk skildring

Döden på Island en fantasyberättelse och en historisk skildring

Döden på Island har fått fina lovord från BTJ. Jag har lyft ut några av de fina orden, eftersom jag tyvärr inte får lov att lägga ut hela recensionen. Älskar den här boken, även om det är en riktigt hemsk berättelse.


BTJ:s recension av Döden på Island

"Ramona och Theos äventyr på Island är både en fantasyberättelse och en historisk skildring. --- De många nedslagen i Islands historia är inte kronologiska, men tillsammans blir de en återberättelse om historiskt intressanta epoker. Tider som var dramatiska med stridande klaner, bosättare som grundar samhällen som alltjämt finns och förödande naturkatastrofer och sjukdomar. Berättelsen är fylld av fart, språket är lättsamt, många jämförelser görs med nutida situationer för att hjälpa läsaren att förstå en gången tid.---
Författaren trycker på det viktiga samspelet mellan individer, att man måste lita på varandra och ha förståelse för andra. --- En trevlig berättelse för den historiskt intresserade läsaren med stor äventyrskrydda." Lektör Eva E:Son Fransson Publiceras i BTJ-häftet nr 24, 2016.

Baksidestext Döden på Island:
Ramona visste att det hon tänkte göra var fel, ändå kunde hon inte låta bli. Hon hade längtat efter att besöka Island.

Boken om Island låg där. Ramona grep tag i den. Genast blev hon yr och omgivningen suddig. En ny tidsresa hade påbörjats.

I nästa sekund befann hon sig tillsammans med sina vänner på en karg, blåsig sandstrand. Aldrig hade Ramona kunnat ana all den ondska och död tidsresan skulle föra med sig.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!