Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 11 januari 2020

Dödligt arv av Rachel Rhys

Dödligt arv av Rachel Rhys

En överraskande bra bok. Året är 1948. Eve Forrester bor i ett trist hus, i en trist förort, tillsammans med sin man som inte verkar älska henne. En dag får hon ett brev från en advokat, med besked om att hon har fått ett arv från en för henne total främling. För att få veta mer om arvet måste Eve resa till Franska Rivieran och Antibes.

Det visar sig att arvet är en helt underbar villa med utsikt över Medelhavet, men hon har inte ärvt hela, bara en del av huset. Hon ska bara stanna tre dagar, men det ena ger det andra och tiden förlängs. Eve minglar med filmstjärnor och författare och drömtillvaron verkar perfekt. Men det händer små obehagliga saker. Till slut förstår Eve att någon är ute efter hennes liv på grund av arvet.

Det var svårt att sluta lyssna på den här boken, eftersom handlingen innehöll så många händelser som efterhand nystades upp och fick sin lösning i sista kapitlet. Härliga karaktärer och miljöskildringar och det kändes som om jag varit på Rivieran ett tag när boken var slut. Rekommenderar den varmt!

 
Boken får fyra stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken ? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus,  Akademibokhandeln eller Storytel.


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!