Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 26 maj 2020

Vill du din bok ska synas Lägg upp den på Bokinfo!

Vill du din bok ska synas? Lägg upp den på Bokinfo!

I ett inlägg i Gruppen Författare på Facebook frågade jag vad alla andra hade skrivit för böcker, samt lade in ett foto på några av mina 60 utgivna böcker.

Eftersom jag verkligen ville veta började jag beta av de inkomna svaren, jag har ännu inte hunnit läsa alla, det är i dagsläget 230 kommentarer.

Något jag förvånades över var att det var så många som inte hade lagt upp sina böcker på Bokinfo.

Information om Bokinfo
Bokinfo är länken mellan förlag och bokhandel. Vår uppgift är att förenkla handeln med böcker. Vi förmedlar artikelinformation och order, samlar in försäljningsstatistik och utvecklar standarder för bokmetadata. I vår databas finns metadata om alla svenska böcker. Informationen om böckerna kommer direkt från förlagen och uppdateras kontinuerligt. Vi ser till att informationen är korrekt och ämnesklassificerar alla böcker.

Bokinfo Norden HB startades 2004 och hette då Bokrondellen. Företaget ägs av Bonnierförlagen, Förlagssystem, Natur och Kultur och Norstedts Förlagsgrupp.
  • Antal titlar: ca 1 000 000. Vi har böcker från alla svenska bokförlag men även utländska titlar från svenska importörer.
  • Antal förlag: ca 4500.
  • Anslutna bokhandlare: Akademibokhandeln, Ugglan, Adlibris, Bokus, CDon, Ginza med flera.
  • Distributörer och grossister: Speed, Förlagssystem, Norstedts Förlagsgrupp, FS ProfLog, Stjärndistribution med flera.
Om din bok inte finns på Bokinfo, hur tror du då att läsarna ska hitta till den?

Här ser du hur du går tillväga för att lägga upp din boktitel på Bokinfo.

Just nu, maj 2020, kostar det 375 kronor att registrera varje ISBN-nr. Med andra ord, ger du din bok nytt ISBN om du har gjort ändringar i den, måste du registrera om boken.

När du väl har lagt upp din titel på Bokinfo hämtar alla nätbokhandlarna upp informationen som DU har lagt ut. Därför gäller det att du har exakt information, en säljande baksidestext och en bra katalogtext. Du förstår mer vad jag menar när du loggat in och börjar hantera alla uppgifterna.

Det brukar ta ett dygn för nätbokhandlarna att lägga in din bok från det att du har lagt upp boken hos Bokinfo. Med ens blir boken sökbar för alla som på något sätt har hört talas om din bok, eller bara söker på just det din bok handlar om.

Varför vänta? Lägg upp din bok idag!


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskursHitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!