Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 24 juli 2020

Den lilla bokhandeln i hamnen av Jenny Colgan

Den lilla bokhandeln i hamnen av Jenny Colgan

Ännu en charmig bok av Jenny Colgan. Jag fångades av den ensamstående mamman Zoe som lämnar London för att skapa ett nytt liv åt sig och sin fyraåriga son Hari. Hon flyttar ända till de skotska högländerna för att bli nanny åt tre barn på en nedgången herrgård vid den stora sjön Lock Ness där sjöodjuret döljer sig under ytan.

Barnen är vana att få göra som de vill och även att varje nanny ger sig av efter en kort tid. Därför bryr de sig inte om att lära sig hennes namn, utan kallar henne helt enkelt för NUMMER SJU. Lille Hari har ännu inte sagt ett ord under sitt liv, men blir snabbt vän med den ett år äldre pojken som aldrig slutar prata.

När Zoe och Hari funnit sig tillrätta i det lilla samhället dyker Haris länge frånvarande pappa upp och kräver att få vårdnaden om sin son.

Bokhandeln, ja det är en bokbuss som parkerar i hamnen och som Zoe får ta hand om under ett tag. Den är bara en liten del av berättelsen.


Boken får fyra stjärnor av fem möjliga.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!