Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 23 juli 2020

Pest Död Pandemi och Corona gör att Svarta Döden fått tryckas om

Pest Död Pandemi och Corona gör att Svarta Döden fått tryckas om

Svarta Döden är en bok som normalt säljer och säljer och säljer. Jag har tappat räkningen på hur många gånger vi har tryckt om boken, men det kan vara sjunde eller åttonde gången.

Även innan Coronapandemin var boken populär. Den används i skolorna när de får läsa om pesten, faktadelen i slutet av boken gör att eleverna lär sig mycket.

Det här är en bok jag älskar, även om den kom ut redan 2005 håller den fortfarande. Mängder av läsarbrev har kommit om den här boken, både från vuxna och barn.

När jag varit ute och signerat är det pojkar och män, från sex år och uppåt, som har dragits till omslaget. Läskigt ska det vara, i alla fall för vissa personer. Men boken är lika populär bland flickor och kvinnor, även om de inte dras till omslaget i första hand.

Jag tycker det är fascinerande att se att en bok håller år efter år efter år och kan bli hyperaktuell när pandemin slår till och lamslår världen.

En "rolig" sak som hände när jag skulle fotografera boken bland rosorna, var att Kiara kom mellan mig och boken och knuffade omkull mig i det våta gräset. Alltsedan hon var unghund har hon lagt sig ovanpå mig varje gång jag har fallit omkull, det har blivit några gånger på halt väglag och när jag ramlat över grenar i skogen. Det är helt hopplöst att komma upp, hon ligger över mig med sina 55 kilo och "skyddar mig" medan jag ligger utslagen. Jag tycker inte det är kul. Varje gång det händer tänker jag att jag borde träna henne så att hon inte gör så nästa gång det händer, men jag glömmer av det, till nästa gång jag blir omkullknuffad eller halkar.

Nu ligger hon och surar efter att jag har skällt på henne för att få bort henne från mig. Jag har bytt byxor för de blev alldeles blöta. Allt för ett litet fotografi på den nyutkomna boken Svarta Döden.

Har du läst den? Skriv gärna och berätta vad du tycker om den!

Så här tycker andra om boken:
"...Griper tag i läsaren, som inte kan låta bli att bry sig om personerna och om hur de ska klara sig... Svarta Döden är den bästa av de sex böckerna om Theo och Ramona." BTJ, lektör Thomas Storn.

"Det märks att Kimselius gjort en omfattande research inför den här boken vilket gör att miljöer och händelser känns obehagligt trovärdiga. Språket flyter fint och spänningen hålls på topp genom boken. Liksom tidigare böcker av Kimselius kommer säkert också denna bok att lånas ut flitigt." Biblioteket i Focus, Bibliotekarie Ulrika Thorbjörnsson.

"Kim Kimselius gör ingen läsare besviken... Man kan inte lägga den ifrån sig." Blekinge Läns Tidning, Hanna Josefsson.

"Realistisk fantasy - eller fantastisk realism?" Kvällspostens reporter Bengt Eriksson fascineras av Kims tidsresor för ungdomar i alla åldrar.

Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 


Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!