Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 18 augusti 2020

Livet mellan böckerna

Livet mellan böckerna

Silverskatten vid Johannishus slott är klar. Positiva omdömen av samtliga läsare. Jag är lika nöjd med den här boken som jag var över Tsunamikatastrofen i Lissabon, som hittills varit den bok jag tyckt bäst om. Nu tvekar jag mellan dessa båda böcker. Det ska bli spännande att höra vad andra läsare tycker när boken väl har kommit ut i september.

 

Medan jag arbetade med Silverskatten vid Johannishus slott lovade jag mig själv att jag skulle ha semester när boken var klar. Den första semestern på tiotals år, om inte mer. Det har inte blivit några veckor helt ledig, men några dagar här och där har jag tagit.

Jag har fortfarande distanskurserna som ska göras varje vecka och det tar två dagar. Som du säkert har märkt har jag hoppat över bloggandet för första gången sedan jag började blogga 2009.

 
Hur har då en författare det mellan böckerna?
Ska jag vara ärlig får jag verkligen stålsätta mig varje dag för att inte skriva. Det finns så många böcker inom mig, de kräver att få komma ut. Men jag har tryckt ner dem, jobbat i trädgården, umgåtts med maken och hundarna.

Som du säkert förstår har orden tumlat omkring inom mig. De har levt sitt eget liv. Och det är precis så det ska vara. Boken blir till i mitt huvud medan jag gör något annat. Helt underbart. När jag sedan väl sätter mig ner för att skriva, då är allting klart. Förutom researchen... Men själva tråden är klar, personerna, handlingen...

"Du är en mästare på cliffhangers!" var det någon som skrev till mig. Med det menas att jag slutar varje kapitel så spännande att läsaren helt enkelt drivs att läsa vidare. De måste få se hur det går.

Det är inget jag gör medvetet, det bara blir så. Kanske inte så konstigt att cliffhangers sitter i ryggmärgen på mig efter 60 böcker, eller vad tror du?

Den här sommaren har varit omtumlande på alla sätt. Coronapandemin har gjort att alla har hållit sig hemma. Inga besök, inga resor. All ledig tid har ägnats åt trädgården, som ändå inte är så där perfekt som jag alltid drömmer om att den ska bli... Vi får hoppas att det blir en lång, varm skön höst med möjlighet till mycket trädgårdsarbete. Då varvat med skrivandet.

Men just nu njuter jag av den 30-gradiga värmen. Sitter i skuggan och tittar på alla fjärilar som flyger mellan Fjärilsblommorna.
 
Det är något fridfullt över fjärilarnas flygande fram och tillbaka. Det är som om de dansar med varandra när de byter blommor. Tanken på akvarium kommer för mig, hur fiskarna flyter omkring med varandra, rogivande och lugnt.

Fjärilarna är nog det minne som kommer att lysa starkast efter den här sommaren, de och värmen, samt arbetet med Silverskatten vid Johannishus slott.

En bra sommar helt enkelt! Hur har din sommar varit?

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!