Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 19 augusti 2020

Olidligt spännande Anastasias öde av Kim M Kimselius

Olidligt spännande Anastasias öde av Kim M Kimselius

Här kommer en härlig recension av Anastasias öde av Karin Mattsson-Coll.

Anastasias öde av Kim M Kimselius

Recension av Karin Mattsson-Coll

                  Jag har lärt känna Ramona och Theo nu genom att läsa flera av böckerna, där de är huvudpersoner. De är så mänskliga och levande. Jag har träffat dem i Pompeji, bland Snapphanar och Tsunamin i Lissabon samt i Månstenen. Efter Anastasia väntar, ”Jag är ingen häxa”.

Ramona och Theo tar oss med på äventyrliga tidsresor, där de lär känna människor från andra tidsåldrar. När Ramona och Theo är hemma igen har de fått nya insikter och kunskaper om människorna de mött genom olika tider. Hur de till slut kan ta sig hem. I det här fallet färdas de genom en antik soffa och ett fabergéägg.

                  Den här gången skiljs Ramona och Theo åt nästan på en gång och det tar lång tid innan de ser varandra igen, ända till kapitel 30. Återseendet blir inte så lätt som de kanske trott och det har hunnit hända saker under tiden som de varit åtskilda. Händelser som ställer allting på sin spets. Hur de ska klara sig levande ur situationen och kunna hjälpa tsarfamiljen till ett annat öde än vad som historieböckerna berättar. De kämpar mot klockan och med sina egna motstridiga känslor för varandra. Theo hamnar hos tsarfamiljen och Ramona nästlar sig in med list hos de ryska revolutionärerna.

                  Många kvinnor har passerat revy och tagit på sig rollen som den överlevande Anastasia. Men vem är den äldre kvinnan som praktiskt taget dör i Ramonas armar? Vad har kvinnan i sin stora broderade väska? En väska som Ramona tar hand om. Längst bak i böckerna finns det omfattande fakta, där läsaren får en större insyn och kunskap om den ryska revolutionen och dess huvudaktörer. Orsaker till hur revolutionen kunde uppstå och varför den ryska revolutionen jämförs med den franska revolutionen. Hur tsaritsan försöker att behålla sin värdighet till varje pris ända in i döden. Miljöskildringarna avslöjar stora kontraster i livsvillkor och omständigheter som människor levde under. Theo får en helt ny roll som beskyddare till den unga Anastasia och tsar Nicolaj och hela hans familj är fångar först i deras eget palats. Sedan förs hela familjen iväg ända till Sibiriens obevekliga köld och förflyttas åter en gång. Även om jag som läsare vet hur utgången blir, så är även denna tidsresa med Ramona och Theo olidligt spännande. 

Alltid lika roligt att få fina recensioner av mina böcker. Tack Karin!

Baksidestext Anastasias öde:

Året är 1917. Anastasia är rädd, räddare än vad hon någonsin varit i hela sitt liv. Hon ber till högre makter om hjälp och plötsligt dyker en främmande person upp ur tomma intet framför henne.

2014 ser Ramona förvånat hur Theo upplöses och försvinner från auktionen av tsarfamiljens möbler. Han har rest i tiden, men vart? En gammal dam faller livlös ihop, ur hennes hand glider ett brev där det står: Till Theo Aurelius. Ramona förstår att lösningen till vart Theo har tagit vägen finns där.

Medan Theo hamnar mitt i ryska revolutionen försöker Ramona ta sig till honom. När de båda vännerna till slut möts blir återseendet inte alls som de har förväntat sig.

En resa i tiden till tsar Nikolaj II, tsaritsan Alexandra och deras fem barn, med Anastasia som huvudperson i berättelsen. Vad hände egentligen tsarfamiljen, blev de mördade, eller överlevde någon av dem? Ett fängslande historiskt äventyr.

Kim M. Kimselius har sedan debuten 1997 fångat läsare i alla åldrar med sina fristående historiska äventyrsböcker om Theo och Ramona. 2020 har Kim gett ut 60 böcker. Kimselius debutbok, Tillbaka till Pompeji, har översatts till många språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island 2009.

Kramisar Kim
Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius
   

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.
 
Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!
  Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!