Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 6 oktober 2020

Äntligen en ny skrivtävling

Äntligen en ny skrivtävling

Dags att sätta fart på datorn och låta robotarna bestämma om din berättelse är bäst eller inte. Här är en spännande tävling som utmanar ditt skrivande. Lycka till!
 

Romantik möter crime i ny novelltävling där robot sitter med i juryn

I ett samarbete mellan Betareader och A Nice Noise lanseras novelltävlingen Valentine Crime 2021, där läsarna (och en robot) har ett finger med i spelet.

BetaReader.io är en webb- och mobilbaserad plattform för manusutveckling och läsarresponsinsamling. Plattformen används av tusentals författare världen om för att förbättra romaner, noveller och filmmanus innan publicering. Nu lanserar Betareader tillsammans med A Nice Noise en novelltävling där plattformen används för att gallra fram en shortlist innan en fysisk jury tar över. Vinnaren får, utöver prissumman, sitt bidrag professionellt redigerat, producerat och publicerat på bland annat Storytel, Bookbeat och Nextory.

-Vi vill med novelltävlingen nå ut till fler författare säger Jonas Frid, grundare och VD på Betareader. Samtidigt vill vi visa att vi med teknikens och läsarnas hjälp kan bidra både till att hjälpa författare att förbättra pågående verk, och att hitta guldkornen i den stora mängden prosa som produceras varje år.

Tävlingen öppnar slussarna för novellbidrag den 1 oktober och stänger den 31 december 2020. Plattformen tar med hjälp av läs- och bedömningsdata fram de fem bästa bidragen som juryn skall bedöma. Bidragen anonymiseras innan de presenteras för juryn. Plattformen analyserar läsarnas läsmönster och avgör hur stor del av verken som har lästs och bedömts för att identifiera seriösa läsare och minimera risken för att författaren med flest kompisar vinner. Vinnarna tillkännages och publiceras den 14 februari 2021.

-Vid en analys av aktiviteten i Betareader såg vi att spänning är det mest populära att skriva om och romantik det mest populära att läsa. När vi tidsplanerade tävlingen hamnade finaldatum av en slump den 14 februari. Anna skrattade spontant till och sa ”då måste ju temat bli Valentine Crime” säger Jonas och vi hoppas att det kan trigga aktivitet och inspiration bland både författare och läsare.

-När Jonas kontaktade mig för att ha en ljudbok som förstapris i en tänkt skrivartävling på Betareader.io blev jag jättetänd på konceptet och ville hellre samarbeta än att “bara” sälja en ljudbok. Det är ju en fantastisk tjänst där manus kan testas, författare och läsare möts i arbetet med texten som förhoppningsvis leder till färdig bok. En originalbok kan ju numera vara en ljudbok. Jag har länge sökt bredda A Nice Noise och det här samarbetet kom som en stjärna sänd från himlen.

-Jag tycker det är jättekul att få vara med i juryn till denna tävling, säger Kris Kite Stenmark från Under the Kite Publishing och Lektörhead. Jag älskar kärleksberättelser. Min bok Sister Suicide är en kärleksroman med mycket hjärta, smärta och svärta. Jag slukar dessutom crime. Valentine Crime, vilken härlig kombination!

Jury

I tävlingsjuryn sitter:

  • Jonas Frid, Grundare och VD, Betareader.io
  • Anna von Schéele, Grundare, VD och förläggare A Nice Noise
  • Kris Kite Stenmark, Redaktör och förläggare på Under the Kite Publishing, samt diplomerad lektör på Lektörhead
  • Marita Brännwall, Diplomerad lektör och författarcoach
  • Mikaela Skantz, Diplomerad lektör och författarcoach

Priser

Vinnaren av novelltävlingen får, utöver en prissumma på 4000 kr, sitt bidrag professionellt redigerat, producerat och utgivet som ljud- och e-boksnovell via A Nice Noise förlag.

Vinnarna av delat andrapris får välja mellan feedback med tillhörande författarsamtal med författarcoach på antingen sitt tävlingsbidrag eller en valfri annan novell- eller romantext på upp till 3500 ord.

Två läsare, de som bidragit mest till tävlingen genom att läsa och bedöma tävlingsbidrag, kommer att belönas med 500 kr vardera.

Mer information

Tävlingsregler och anmälning sker via betareader.io/novelltavling

Kontakt

Betareader.io

Betareader grundades i maj 2018 av Jonas och Axel Frid för att förenkla insamling av feedback på bokmanus. Plattformen har sedan dess utvecklats till att hjälpa tusentals författare världen över att förbättra fler än 2000 novell-, roman- och filmmanus med hjälp av läsarrespons och läsdata.

E-post: hello@betareader.io telefon: 0736 17 18 69

A Nice Noise

A Nice Noise grundades i juli 2010 av Anna von Schéele. A Nice Noise har sedan starten givit ut över 200 ljudbokstitlar under eget varumärke och även gjort ljudreklam och producerat böcker på uppdrag av andra förlag och författare.

E-post: anna.vonscheele@anicenoise.com telefon: 0709 41 41 64

 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv, eller fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!