Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 5 oktober 2020

Kimselius liv i böckernas värld

Kimselius liv i böckernas värld

Hela
mitt liv har jag inspirerats av böcker. Jag slukar böcker, jag skriver böcker, jag läser och lyssnar på böcker.

Mina tankar rör sig alltid runt böcker, sådana jag har läst eller de jag håller på och skriver. Jag drömmer om böcker...

Ibland känns det som om jag lever mitt liv i en bok... 
 
Jag älskar verkligen att läsa och skriva. Genom ljudböckernas värld slukar jag ännu fler böcker än vad jag har gjort tidigare.

Sedan Storytel började med att man kunde öka hastigheten på lyssningen går det med en rasande fart att ta sig igenom en bok. Ändå får jag lika stor behållning av boken. Det finns även möjlighet att sänka hastigheten på böckerna, vilket är jättebra när någon inläsare läser alldeles för fort och snubblar på orden.
 
Alltsedan jag läste böckerna om Linux som drömmer om att bli rymdpilot och får möjlighet att studera i Kristallstaden uppe i rymden, börjar mina drömmar i stort sett med att jag sitter tillsammans med Linux i kaféet och ser ut på stjärnorna. Tänk att en bok kan påverka så mycket.

Samma sak med Ett hål om dagen. Där barnen tillbringar dagarna med att gräva hål ute i öknen. Långt efter att jag läst klart den boken drömde jag mig tillbaka och genomled alla strapatserna igen.

Efter att ha läst Flickan med gåvorna och Pojken på bron, tillbringade jag många drömmar att undfly världens undergång genom att ta mig upp till bergens högsta topp. Där kunde jag inte nås av den pandemi som spreds över världen. Där hittade jag grottor, gömda dalar, och hemliga gångar.

I böckernas värld kan jag uppleva allt det jag inte har möjlighet att göra i verkligheten.

Detsamma gäller när jag skriver. 

De flesta av mina böcker handlar om tidsresor. Att förändra händelser. Mycket av det beror på att jag själv önskar att jag kunde resa tillbaka i tiden för att förhindra vissa saker, göra annorlunda, ändra på det som skett. Men det är bara möjligt i fantasins värld och jag njuter av att ha möjlighet att göra det den vägen.
 
Häromdagen var jag och levererade Silverskatten vid Johannishus slott till Maria Wachtmeister och gårdsbutiken på Johannishus slott.
 
Hon berättade att hon hade älskat boken, speciellt de kapitel som handlade om Agathe Wachtmeister, som hon tyckte jag hade skildrat så levande. Däremot hade hennes dotter tyckt bäst om kapitlen som utspelade sig på 1100-talet och ständigt undrat om det inte kom ett nytt kapitel om den tiden när de läste om Agathe. 

I min självbiografi/handbok om skrivandet, Författare Från dröm till verklighet, berättar jag om hur mycket läsandet har betytt för mig. Men jag tar även läsaren med på en tur från dröm till verklighet, med andra ord hur jag kom att bli författare. Vad det innebär att vara författare? Och jag lämnar massor av tips för att du inte ska göra samma misstag som jag gjort, eller för att du ska uppnå samma dröm som jag har gjort.

Ibland känns det som om hela mitt liv är en dröm. Kanske är jag en karaktär i någon av mina böcker, eller i någon av alla de böcker jag har läst? Hittills i år har jag läst 184 böcker. Rekordet är 269 böcker på ett år. Du kanske förstår hur mycket jag läser...

Blev du nyfiken på böckerna? Fråga efter dem hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns de på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet och distanskurs Skriv om ditt liv, eller fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!