Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 3 oktober 2020

Under samma himmel av Camilla Davidsson

 Under samma himmel av Camilla Davidsson

Äntligen en fortsättning på I fikonträdets skugga

Vi är tillbaka hos Susanne som startade en loppis i en gammal mjölkbutik på Gotland. Ett hus hon ärvt av sin mor. Där träffade hon Leo. Han har mer pengar han vad han kan göra av med. De blev ett par, men Susanne klarade inte av att han var så materialistisk och gjorde slut.

 I boken Under samma himmel får vi följa Leos liv, med dyra sportbilar, mycket pengar, stor framgång hos kvinnor och även i yrkeslivet. Han ska skriva sin självbiografi och köper ett hus med utsikt över Jämtlandsfjällen. Där ska han glömma Susanne, samtidigt som han skriver. Men det går inte lika bra som han har tänkt sig. Susanne dyker ständigt upp i hans tankar.

Susanne har äntligen kommit till ro på Gotland efter uppbrottet från Leo. Hon njuter av livet, och av sin vänskap med Misha, flyttkarlen som har kommit att bli en god vän, och kanske något mer?

En dag får Susanne mejl från Leo. Lugnet störs och alla känslorna kommer upp till ytan. 

Älskade verkligen den här boken, strapatserna, miljöskildringarna, och den kantstötta kärleken. Jag frågade Camilla när nästa bok kommer, så mycket tyckte jag om denna. Svaret blev att hon höll på att skriva nästa bok. Nästa år med andra ord!

En riktigt bra feelgood. Läs den!


  Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!