Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 14 november 2020

Doften av falska påvar och nybakade wienerbröd av Lena Nordenjack

Doften av falska påvar och nybakade wienerbröd av Lena Nordenjack

En osannolik, helt galen historia som inte går obemärkt förbi någon läsare. Det här är en bok som griper tag och inte släpper taget ens när boken är slut.

Hade precis läst klart den när det var dags för årets sista skrivarkurs på Färgargården. Jag berättade om boken och sa till skrivkursdeltagarna att läsa den, inte bara för den osannolika handlingen, utan mest för de fantastiska, ovanliga karaktärerna författaren har lyckats skapa.

Det här är en bok jag berättar om för alla jag möter. Jag älskade den och väntar med spänning på författarens nästa bok.

Jag valde boken på grund av titeln, utan att ha en aning om vad den handlade om. Tyckte om bokomslaget när jag såg det i flödet på Facebook. Är tacksam att jag tog mig tid att läsa den här boken. Tycker att även du ska göra det.

Den här gången får du läsa baksidestexten på boken, eftersom den avslöjar allt det jag ändå hade tänkt berätta. Läs boken! Gör verkligen det! Läs den!

Vill passa på att lyckönska författaren, Lena Nordenjack, till en strålande debutbok, grattis! Skriv på!

Jan L Ohlsson trivs allra bäst när han dricker kaffe, äter wienerbröd och läser konstböcker i Galleriet i Linköping, utan att bli störd av nyfikna kunder. Men tre screentryck av påven Paul VI, signerade Andy Warhol, som antas vara falska kommer snart att ändra på det. Med hjälp av sitt extraordinära luktsinne, inser Jan L Ohlsson snart att de är äkta. Och ovärderliga. Han bestämmer sig för att skydda dem från omvärlden och vakta dem, till varje pris.

I New York befinner sig den som anser sig vara påvarnas rättmätiga ägare, Peter Prestel, som efter att ha sökt efter dem i hela sitt liv nu beger sig till Sverige för att få tillbaka dem.Dessutom är det inom kort dags för den kommande vernissagen. Och var har chefen nu blivit av?

Det mesta är nog ändå under kontroll, tycker Jan L Ohlsson, om inte det inte vore för vernissagen då förstås... Han inser motvilligt att han nog måste ta hjälp av sin minst sagt brokiga familj.

Lena Nordenjacks debutbok är en riktig feelgood-roman som bjuder på extra allt. Ett strålande roligt läsäventyr och en riktig bladvändare! 

   Boken får fem stjärnor av fem möjliga. 

 Blev du nyfiken på boken? Fråga efter den hos din bokhandlare eller ditt bibliotek, annars finns den på nätet, till exempel hos Adlibris, Bokus Akademibokhandeln eller Storytel. 

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!