Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 10 november 2020

Egenutgivarens styrka i med- och motgångar

Egenutgivarens styrka i med- och motgångar

Att vara egenutgivare är ingen dans på rosor, pengarna ramlar inte in av sig själv. För att lyckas krävs hårt arbete, rutiner, jävlar anamma och uthållighet, samt någon att dela allt detta med.

Jag är tacksam och glad över att få dela allt med min make Jan. Han peppar, stöttar och ger aldrig upp. Om jag är nere lyfter han mig, om jag går på högvarv lugnar han ner mig.

Det är få förunnat att ha en lika stor eldsjäl att dela allt med, någon som brinner för böckerna lika mycket som jag. Eller kanske inte lika mycket, men han vet att jag älskar orden, mina böcker och att vara författare. Därför finns han där för mig och ser till att jag håller drömmen levande.

Om det inte hade varit för Jan hade jag inte skrivit det här blogginlägget, jag hade inte ens varit författare. Jag hade bara drömt om att bli det, skrivit och lagt berättelserna i byrålådorna, så som jag gjorde innan Jan avslöjade för världen att jag var författare.

Ibland har jag vacklat, då har Jan funnits vid min sida. 

När jag fick en stroke och blev halvsidigt förlamad, tränade han mig varje dag, körde tjugo mil för att kunna vara hos mig på sjukhuset två gånger om dagen. När jag inte fick min gångstil att fungera sa han "spring" för det är något jag har gjort i hela mitt liv. Jag sprang, stapplande, med honom som stöd vid min sida och genom löpstegen insåg jag vad jag hade gjort för fel när jag hade promenerat.

Just nu sitter vi i varsitt kontor, när jag vrider på huvudet ser jag honom. En värme sprids genom bröstet. Tänk att vi har fått vara tillsammans i 41 år och fortfarande är lika lyckliga, nej faktiskt lyckligare än i början av vår kärlekssaga.

Min tanke var att det här skulle vara ett tips för dig som egenutgivare, vad du skulle göra för att lyckas. Jag insåg ganska snart att utan Jans stöd hade jag aldrig varit där jag är idag. Därför fick det här blogginlägget handla om min fantastiska man istället.

Hoppas att du också har någon som stöttar dig och står vid din sida i med- och motgång. Livet blir betydligt lättare då.

Kramisar Kim

Författare, Skrivkurslärare, Föreläsare och Låtskrivare

Copyright Kim M. Kimselius  

Vill du utvecklas i skrivandet har du möjlighet att gå distanskurs Hitta glädje i skrivandet, distanskurs Skriv om ditt liv samt Fortsättningskurs Skrivglädje för mig. Eller någon av mina skrivkurser på Färgargården i Eringsboda.

Vad roligt att du läser min blogg.  Lämna gärna en kommentar längre ned i det här inlägget.  Eller mejla Kim M Kimselius. Välkommen tillbaka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!