Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 2 februari 2010

Skrivprocess, rader ur Theos Pompeji

"Som vanligt var Theo uppe i den första gryningen, endast Poltia rörde sig i huset. Han tog några frukter och skyndade ut, ivrig att möta dagen. Även denna dag styrde han stegen mot hamnen, som så många gånger tidigare. Theo visste att hans far såg med oblida ögon på besöken i hamnen, eftersom fadern ansåg att det var en farlig plats, där fanns slavhandlare, mördare och rånare..."

Detta var ett utdrag ur "Theos Pompeji". En av de texter som ligger i min "mall", som jag berättade om i ett av mina tidigare blogginlägg. Den här biten text ingår i ett helt färdigskrivet kapitel som bara ligger och väntar på att plockas in i sitt sammanhang. Jag vet hur vägen dit kommer att gå, för jag har mina gula lappar där jag byggt upp berättelsen. Tack vare de gula lapparna och att jag skriver ned texten i mallen har jag inte alltför bråttom med att komma till den punkt där jag vill skriva in just den här texten. Kapitlet är redan färdigskrivet och nu är det bara att skriva texten fram till detta kapitel.

Under romartiden var det inte så många familjer som lagade sin mat hemma. De flesta åt ute. På andra bilden ser ni ett av alla de gatukök som har hittats i ruinstaden Pompeji. Kanske Theo en gång har besökt just detta
gatukök?

På tredje bilden ser ni hunde
n som fick mig att skriva boken "Tillbaka till Pompeji". Jag tyckte så synd om hunden och ville rädda honom. Känner du samma sak när du ser bilden?

Nå, vad tyckte du om texten? Var det kul att få läsa ett litet smakprov ur boken? Vill du ha fler?

Kramisar Kim