Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 25 april 2010

Skrivprocess, när allt finns där men inte kommer ut

Ibland händer det att jag har hela berättelsen inom mig, vet exakt vad jag ska skriva, men ändå inte får orden ur mig.

Ofta händer det när jag nästan är klar med en bok, det är som om jag medvetet drar ut på att skriva färdigt, för att jag inte vill släppa boken ifrån mig.

Trots att jag har orden på tungan hittar jag på annat att göra, plockar iordning papper på skrivbordet, besvarar mail, bloggar, är inne på fb, googlar på mitt namn, twittrar, spelar spindelharpan på datorn. Hela tiden ligger orden där, nästan ute i fingerspetsarna och bara väntar på att få komma ut.

När jag väl tillåter mig att släppa loss orden då är det som om en fördämningsvall brister och orden bara rusar ur mig, det kallar jag att "vrålskriva". Då existerar ingenting annat än skrivandet för mig, jag är ett med personerna, med berättelsen, med omgivningarna i själva historien, ja jag ÄR berättelsen.

Sedan känns det lite tomt och melankoliskt när orden är ute ur mig. "Jag skulle ha sparat dem längre" säger en liten röst inom mig, samtidigt som jag känner mig stolt och nöjd med mig själv, över att ha åstadkommit så mycket under en arbetsdag.

Nu har jag varit i min sommarstuga och vrålskrivit några dagar. Nu dröjer det inte länge innan Boudicas strid mot Romarna är klar.

Fanbloggarna fick smakprov ur boken igår. Vill ni läsa de smakproven kan ni gå in på:

Kimselius fanblogg KLICKA HÄR för att läsa texten.

Kimselius books KLICKA HÄR för att läsa texten.

Det finns även en splitter ny fanblogg som heter
Kimselius Idolblogg KLICKA HÄR för att läsa texten.

Det kommer mer smakprov och det dröjer inte så länge innan både Boudicas strid mot Romarna och Theos Pompeji finns ute i bokhandeln. Sommaren går ju över alldeles för fort och då är det augusti och du kan läsa båda böckerna.

Till dess kanske du vill läsa lite smakprov ur Theos Pompeji? KLICKA HÄR för att läsa texten.

Vi hörs snart igen!

Kramisar Kim

5 kommentarer:

Sofie B-C sa...

Vilken fin beskrivning av skrivandet -fastande särskilt för tillståndet då "orden finns där, nästan ute i fingerspetsarna"!

carina@pocolococreativo sa...

Jag känner igen mig i dina ord, även om det för mig handlar om bilder. Jag kan ha en bild, tagen och klar, jag vet hur slutresultatet ska bli, jag SER det, men det kommer inte fram. När det kommer, då är det som den självklaraste sak i världen!

Ibland måste man blogga, läsa, googla, måla om kök eller vad som helst innan det man vill säga kan få födas, det är ok tycker jag!

Eva Linder sa...

Det måste vara en fantastisk känsla när en bok är färdigskriven, och en ännu häftigare känsla när den hamnar hos läsare och läsarna tar emot den med öppna armar. själv har jag blivit så nyfiken...ska bli så kul att få köpa med sig några av dina böcker. Kramar!

Helly på Sicilien sa...

Tror jag kan känna något liknande när jag läser en riktigt bra bok. Personerna i boken blir liksom mina vänner och det är så sorgligt när det tar slut ;) Fast med din fanatsi så kan du ju alltid fortsätta.

Är mycket nyfiken på dina böcker...

Kimselius sa...

Hej Sofie. Tack, blir jätteglad för dina ord. Kramisar Kim

Hej Carina. Underbart att höra att det inte bara är jag som känner så. Kramisar Kim

Hej Eva. Ja, det är en helt underbar känsla när en bok är färdig, att få skicka den till tryckeriet, att få vänta på att få se den färdiga boken, att få höra läsarnas kommentarer och sedan få börja på en ny bok! Det är underbart! Har du varit inne på min hemsida och "bläddrat" i böckerna så du vet vilka du tycker bäst om? Kramisar Kim

Hej Helly. Ja, det är precis som när man läser en bra bok, man vill inte att den ska ta slut! Bra beskrivet Helly! Du kan gå in på min hemsida www.kimselius.se och kika under Böckerna. Varje bok har en egen sida med recensioner, baksidestext, utdrag och Smakprov. I Smakprovet kan du läsa ett par kapitel och "bläddra" bland sidorna. På så sätt kan du stilla din nyfikenhet lite. Berätta vad du tyckte om du får tid att kika in på böckerna. Kramisar Kim