Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 17 juli 2010

Kejsar Hadrianus

Kejsar Hadrianus var en romersk kejsare som regerade 117-138 e.Kr. Det främsta minnesmärket efter honom är Hadrianus mur som uppfördes längst gränsen mellan romerska Britannien och det som idag är Skottland.

För några år sedan hittades i bergsstaden Sagalassos ruiner (foton) i sydvästra Turkiet, en vackert snidad marmorstaty föreställande just kejsar Hadrianus. Arkeologerna har bara hittat statyns huvud, men beräknar att den ursprungliga statyn var närmare fem meter hög.

Utgrävningsledaren Marc Waelkens från belgiska Katholieke universiteit i Leuven påstår att statyn är ett av de vackraste porträtten som någonsin påträffats av den legendariske kejsar Hadrianus.

I mitt researcharbete inför boken om Romartiden läste jag mycket om Hadrianus och blev intresserad av honom. Därför kom det sig helt naturligt att han fick vara med i min bok Boudicas strid mot Romarna, trots att kejsar Hadrianus levde under en helt annan tidpunkt än Boudica. Men det är just sådana utmaningar jag tycker om, och jag lyckades lösa den.

Här kan du läsa fler faktainlägg.

Kramisar Kim

Inga kommentarer: