Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 4 augusti 2010

Hösten kommer smygande...

Snart är den här, vintern.

I morse var luften kylig med en metallisk doft när jag började min morgonpromenad. Solen steg sakta högre över horisonten. Förebådande "ovädersmoln" drog som slöjor över himlen.

Hemma på tomten hade solen värmt luften och doften steg från rosor och flox.

Sommaren har varit ljuvligt varm, avkopplande och inspirerande. Men snart är den här igen, den långa, mörka kalla vintern. Det märktes tydligt idag, för morgonen var inte lika underbart ljus och varm som den brukar.

Nu gäller det att ta tag i dagen och vara rädd om varenda ljus stund, vara ute, njuta av ljuset, dofterna, värmen och solen. Kanske dröjer det länge innan vi får se solen igen, när den väl försvinner under höstens och vinterns tunga, mörka moln.

Fånga dagen, lev i nuet och njut av varenda sekund!

Kramisar Kim
(Fotot föreställer Tola i den första snön, december 2009.)

7 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jag känner också att hösten är nära nu och det är lätt att bli lite nedstämd när man vet vad som komma ska (ja, du vet, mörker, mörker, mörkerk, kallt, kallt, kallt)! Men dags att ta vara på allt ljus som finns kvar och de underbara löven när det väl är dags för dem :)

Katarina på Filippinerna sa...

Brr, va kallt det såg ut!

Sommaren har varit fantastisk! Jag tycker också att det verkligen känt höstligt de senaste dagarna, daggen, dimmorna och lägre temperaturer..

fånga dagen och ljuset, jag håller absolut med dig!

Idag ska jag ut och se om jag finner någon av dina böcker i den lilla lokala bokhandeln där jag just nu vistas.. Present till mina vänners söner,,

Kram

Helly på Sicilien sa...

Vad konstigt det känns när du skriver att hösten snart är här... Jag som har sådana problem med min ridning just eftersom det är alldeles för varmt här just nu. Hade gärna lånat lite frisk luft från Sverige ;)

Hoppas det kommer några fler soldagar hemma i Sverige annars verkar ju sommaren försvunnit lite för snabbt.

Kram

carina@pocolococreativo sa...

Jag och min son pratade om höst och vinter igår kväll, just det här om vi åker tillbaka till Sverige och hur vår hund kommer att reagera på snö! Antingen kommer hon att älska det eller så kommer hon att vägra gå ut i 6 månader.
Här älskar hon havet, men hon låter hellre bli att kissa 20 timmar om det regnar...

Kim M. Kimselius sa...

Hej Trillingnöten. Skönt att höra att någon instämmer i min känsla för på fb fick jag bara protester. Kanske beror det på att ingen ens vill tänka på att den här ljuvliga sommaren går mot sitt slut. Kram Kim

Hej Katarina. Ja, det var kallt och detta var bara FÖRSTA snön. När all snön hade kommit hade jag snö ända upp till skrevet och hundarna kunde endast gå i de gångar vi hade skottat för de kunde inte ta sig upp i snön...

Har förstått att du har haft en helt underbar sommar. Det har varit roligt att följa din resa.

Hoppas att du har hittat några av mina böcker. Kanske måste du beställa på nätet, eller be dem ta hem? Blir jätteglad när du säger att du ska ge bort dem som presenter, för det innebär att du tycker om mina böcker. TACK!

Snart på väg hem igen? Kram Kim

Hej Helly

det är det som är charmen med att ha vänner runt om i världen. När vi går mot höst, berättar min Nya zeeländska väninna glädjestrålande att våren är på väg. När våren är på väg till mig, är vintern på väg till henne, med regn.

Önskar jag kunde sända dig lite krispig svensk luft, för det är något alldeles speciellt med luften just nu, den ger energi och ork att promenera längre. Tror nog att det kommer fler soldagar, har vi tur har vi sol ända till slutet av september. Kanske är det önsketänkande, men jag tänker alltid positivt! Kram Kim

Hej Carina
Jag har ju fött upp valpar och det är samma sak varje gång... är det en vintervalp som har lärt sig kissa i snö, så får den väldigt svårt när det blir barmark, den springer och letar upp varenda liten snöplätt. Till slut ger den upp och kissar på barmarken och så är det problemet löst. Det samma gäller om det är sommarvalpar. Då letar de efter barmark när första snön har fallit och de är fantastisk duktiga på att hitta den, under träden etc. Men till slut ger de upp, när blåsan är alltför full och så kissar de i snön och så är det problemet löst.
Förstår att hon låter bli att gå ut och kissa när det regnar, efter det du har beskrivit era regnväder skulle jag också ha hållit mig så länge, hellre än att gå ut.
Är det snart dags att flytta hem till Sverige igen? Kram Kim

Monica sa...

Var det verkligen så där mycket snö redan i december? Åhu hu, jag ska inte längta efter lite svalare luft redan:-).

Kim M. Kimselius sa...

Ja, här var det redan så mycket snö och mycket värre blev det. Så njut av solen så länge du kan. Kram Kim