Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 30 oktober 2010

Helt fantastisk boksignering hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund

Idag har varit en sanslöst rolig signering på Akademibokhandeln Gleerups i Lund.

Jag hann inte ens packa upp innan den första stod där med tre böcker i famnen som de ville ha signerade, sedan fortsatte det så i 1,5 timma innan jag kunde få ordning på mina autografkort och broschyrer.

Men lugnet var kortvarigt, snart var där fullt med folk igen och högarna av böcker sjönk stadigt. Någon titel tog helt slut. Men när jag har 16 titlar som de kan välja mellan märks det inte så mycket om en bok är slut.

Kanske märktes det att jag till slut var helt slut däremot, för den sista halvtimman visste jag knappt vad jag sa.
Roxana Kaboli kom och hälsade på och fotograferade ivrigt med min kamera, vilket var till stor hjälp när jag skulle välja ut dagens foton.

Idag fanns det ingen tid för mycket prat med bokköparna. Ändå hanns det sägas en del medan jag signerade bokhögarna.

En kvinna letade i faktadelen på min bok Snapphaneresan och såg att en av hennes släktingar fanns med i boken. Det gjorde att hon köpte båda snapphaneböckerna.

En pojke hade sett programmet "Sveriges smartaste barn" där Kim M. Kimselius var ett av ämnena. Han skrev upp mitt namn direkt den gången, eftersom han blev så intresserad av den bok den tävlande berättade om.

Idag kom han och köpte sex böcker. Det är pojken på andra bilden, borde minnas hans namn, men jag gör tyvärr inte det...

Många fans kom också och hälsade på och hann berätta hur mycket de tyckte om böckerna. Lärarna berättade att de använde böckerna som högläsning för sina elever.

Roligaste kunden var den nioåriga flickan som inte alls ville ha någon av mina böcker: "Men om jag vill ha någon vill jag ha den!" sa hon och pekade på Tillbaka till Pompeji. Det slutade med att mamma och mormor köpte tre böcker.


På sista fotot ser ni P-J som jobbar på Gleerups och jag, under den där lilla andhämtningspausen när det inte var så mycket folk.

Det kom flera barn från samma skolklass. Deras lärare hade gett dem min autograf efter att hon besökt mig på bokmässan i Göteborg för någon månad sedan. Barnen berättade entusiastiskt hur mycket de älskade Tillbaka till Pompeji.

Tror aldrig att tre timmar har gått så fort någonsin tidigare vid en signering, för när jag tittade på klockan var det bara fem minuter kvar tills jag skulle gå. Men det fanns inte en chans att ge sig iväg för det var fortfarande mycket folk. Så det blev övertidsarbete idag.

Till slut gick Roxana och gick iväg och tog en fika och sedan besökte vi Domkyrkan i Lund, där Roxana gav mig en guidad visning, och vi passade på att tända ljus för våra kära som inte längre är i livet.

Om Domkyrkans spännande historia tänker jag skriva om en annan dag.

En fantastisk dag, där jag snuddade julförsäljningens rekord förra året på Gleerups. Ska bli otroligt spännande att se hur det går när jag kommer tillbaka till jul.

Kramisar Kim

4 kommentarer:

Böcker, böcker, böcker sa...

Åh va roligt. Grattis =)

Monika Häägg sa...

Så härligt det låter Kim! Vilken fantastisk dag!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Monika. Ja det var verkligen en fantastisk dag! Kram Kim

Kim M. Kimselius sa...

Böcker Böcker Böcker: Hej, tack. Blir jätteglad över dina gratulationer! Kram Kim