Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 20 november 2010

Helt otroligt! Signering Bokia Karlskrona

Hann inte ens få av mig kappan innan jag var igång med signeringen, drygt en halvtimma innan jag skulle börja.

Det var sanslöst roligt och helt otroligt mycket folk som kom för att köpa mina böcker.

Många sa: Dig har vi hört talas om, nu måste vi läsa vad du skriver.
Andra sa: Älskar dina böcker, nu ska jag ha dina senaste osv.

Men så fanns det en och annan som kom och inte hade en aning om vad det var för böcker och vem jag var. De personerna gick därifrån med mellan 3-6 böcker!!!

En rolig sak idag var att den första kunden var en person som skulle gå på tre kalas och tyckte mina böcker passade väldigt bra som presenter. Så det blev tre böcker. Dessutom ville hon väldigt gärna läsa mina böcker själv och så fick hon tre böcker själv.
Efter ett tag kom det en pojke som skulle på tre kalas och tyckte mina böcker skulle passa utmärkt som presenter. Det visade sig att det var till samma kalas. Då såg jag till att de inte köpte samma böcker som den tidigare kunden hade gjort.

Något senare kom ytterligare en person som skulle till samma kalas och de tyckte det var fantastisk att jag visste vad födelsedagsbarnen hette. Jag berättade då om de förra kunderna som köpt födelsedagspresenter och vilka böcker de valt, allt för att födelsedagsbarnen inte skulle få två likadana böcker. Det finns ju trots allt 16 olika titlar att välja mellan.

Det var full fart hela tiden och jag jobbade till och med övertid innan allt var klart. Så kul jag har haft, tiden bara rusade iväg. Jag är lycklig som har ett så roligt arbete, få möte läsare, höra deras kommentarer om mina böcker, få inspirera, höra livsberättelser och få se alla dessa glada människor.

Kimberlie - Äventyr på Nya Zeeland hade en strykande åtgång och tog helt slut. Tillbaka till Pompeji var det två exemplar kvar av när jag gick och där hade legat en hel hög med böcker när jag kom.

Det känns mäktigt att komma till en butik när det står en pall med mina böcker bredvid signeringsbordet (något du kan skymta till vänster i nedre hörnet på andra bilden). Att sedan få se hur högarna på pallen sjunker, det känns oerhört skönt! Jag vet inte vem som var gladast när jag lämnade butiken efter en sådan bra försäljning, jag eller personalen på Bokia... Jag tror det var jag, för jag blir alltid så glad när jag möter alla personer som är så glada och trevliga.

Idag fick jag veta att en musikskola använder min bok Snapphanar att arbeta utifrån. Ska bli spännande att se vad det blir av det...

Imorgon har jag en ledig söndag. Helt otroligt! Då ska jag passa på att träffa vänner och kanske skriva lite på min bok Kimberlie - Främlingar innan våra vänner dyker upp. För det går ju inte att låta bli att skriva, inte nu, inte i det här skedet av boken, när orden bara tumlar ur mig...

Du kanske kan gissa vad jag tänker göra ikväll. Ja, just det: Skriva!

Kramisar från Kim som fått mycket inspiration av läsarna idag
(På översta bilden ser du ett helt gäng med läsare, samt två facebookvänner: Birgitta och A-C. Andra bilden är på två trogna läsare samt nya läsare. Den nedersta bilden är på Håkan som arbetar på Bokia i Karlskrona och så jag.)