Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 4 november 2010

Sagolikt roliga signeringar i Sigtuna och Märsta Bokhandel

Varje gång jag kommer till en butik för att signera blir jag lika glad när jag ser affischer som klart och tydligt talar om att jag finns i butiken.

Samtidigt känner jag "Wow, mina böcker. Häftigt!"

Har fortfarande den där stolta "föräldrakänslan" av att ha skapat något, det är mina "barn", något jag har gjort och de finns där, på bild på gatuprataren, på hyllorna i butiken, på ett bord uppladdat med bara mina böcker... En helt otrolig känsla, fortfarande!

Det var mitt första besök i Märsta bokhandel, men inte det sista. Otroligt trevliga människor som besökte butiken. Fick många roliga pratstunder, samtidigt som jag signerade böcker och pratade om dem.

Som vanligt blev det inte så många foton tagna i butiken, det hinns inte med, om inte någon av mina ivrigt fotograferande fans är med, till exempel Roxana, som älskar att fotografera.


Amanda Wuopio är också fan till mina böcker, och även arkeolog. Hon kom på besök idag och fick ta det här fotot av en entusiastisk man vars döttrar blev lyckliga ägare till flera av mina böcker. Tror säkert att kära pappa också kommer att läsa dem, om jag får tro glimten i hans ögon när han granskade de olika titlarna.Därefter fick vi hjälp av mannen att fotografera Amanda och mig tillsammans.
Sedan bar det direkt iväg till Sigtuna Bokhandel. Där var det full fart i butiken, delade ut massor av broschyrer, signerade böcker och pratade med otroligt många trevliga människor, varav en av dem skulle åka till Egypten snart, så vi hade mycket att tala om.

Är imponerad av föräldrar som köper upp till sex böcker av mina titlar till sina barn. Ibland undrar jag om det är på grund av att de själva vill läsa böckerna, eller för att de har insett hur mycket deras barn kommer att lära sig av böckerna.

Det kändes som om butikerna tävlade lite med varandra om var jag kunde signera flest böcker och det var på håret att Märsta Bokhandel skulle vinna, men i slutändan blev det oavgjort. Det var jättekul!

Jag kommer gärna tillbaka till dessa två butiker nästa år, ägarna var entusiastiska och engagerade och det verkade som om kunderna verkligen trivdes i båda butikerna. Har du vägarna förbi någon av butikerna, titta in och bilda dig en egen uppfattning av butiken. Jag lämnade några autografkort till de som inte hann att komma medan jag var i
butiken. Har du tur kanske du kan få ett av dem!

Så här härligt är mitt rum på hotellet. En underbar säng där jag nu ska sova för andra natten och hoppas att inte bli väckt av grävmaskiner och bilar imorgon bitti. Men det blir jag säkert. Är inte van vid sådana ljud, eftersom jag bor mitt ute i skogen och de enda ljud jag hör på morgonen är fågelkvitter eller rådjurens skällande.

Imorgon bär det iväg till Uppsala för att signera. Kika in på min hemsida www.kimselius.se för att se om jag kommer till den plats där du bor. Kanske vi ses någon gång under hösten signeringar!

Kramisar Kim