Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 5 november 2010

Wow vilken dag, signering hos Läslusen i Uppsala

Hemkommen från tre helt galet roliga dagar i Stockholm, Sigtuna, Märsta och Uppsala.

På översta bilden ser du min utsikt vid frukosten. Visst är det underbart vackert?

Andra bilden visar på restaurangen. Eftersom jag bodde på ett konferenshotell och de flesta gäster hade åkt hem igår, satt jag alldeles ensam i den här stora matsalen. Men personalen gjorde det mysigt, tände alla levande ljusen på borden, dämpade belysningen och sedan höll de mig sällskap. Mycket trevligt hotell Kristina Konferenshotell i Sigtuna.


I förmiddags åkte jag till Uppsala och Läslusens Bokhandel. Det är en bokhandel som har specialiserat sig på barn och ungdomsböcker. Dessutom har de jättemånga fina mysdjur, pussel och andra kul saker till barnen.

Här i butiken mötte jag väldigt många entusiastiska och trevliga kunder.

På fotot ser ni Louise, som älskar mina böcker (längst till vänster) och idag blev lycklig ägare till några fler exemplar. Hennes lillasyster Clara fattade tycke för Kimberlieserien och blev mycket glad när hon fick båda böckerna. Mamma är också med på bild och var minst lika entusiastisk över böckerna som de båda flickorna.

Eftersom det har varit höstlov har jag träffat många ungdomar och fått en chans att prata med dem.

Träffade även en underbar man som var ung till sinnet och köpte flera av mina böcker. Vi hade en lång och trevlig pratstund.

Ja, det har sannerligen varit en härlig dag. Något som har fascinerat mig under de här dagarna är alla bildade taxichaufförer jag har åkt med. Vi har diskuterat nobelpristagare, religion, krig, kungafamiljen, Armenien, Syrien och många, många fler intressanta ämnen.

Eva på Läslusen och hennes dotter var snälla och körde mig till Arlanda, vilket gav mig ytterligare en stund tillsammans med dem.

På planet fick jag sällskap av Victor Hermansson och vi diskuterade musik och litteratur och tiden flög fram och när planet gick in för landning kändes det som om vi precis hade lyft, för vi hade inte talat färdigt! Victor är musiker och med i ett band. Han jämförde mina böcker med musiken och sa att om de hade varit musik skulle de ha varit pop, något som alla lyssnar på. För så är det ju, mina böcker har läsare i alla åldrar, därför kändes det kul att få höra de här orden från Victor, som för övrigt hade läst min debutbok Tillbaka till Pompeji för många, många år sedan.

När vi landat bytte vi autografer med varandra och jag ska spänt följa Victor och hans grupp på deras färd mot berömmelse.

Borde vara helt död av trötthet efter de här tre intensiva dagarna, men alla möten har gett mig energi och att avsluta resan med en sådan flygresa kändes helt underbart.

Nu ska jag ladda batterierna några dagar, vilket innebär att jag förmodligen kommer att skriva lite på mina böcker och försvinna bort i fantasin. Därefter bär resan iväg till Göteborg. Ser verkligen fram emot den resan. Så nu vet ni alla göteborgare med omnejd, helgen 13-14 november kommer jag till Bokia Nordstan och Bokia Allum. För mer information se min hemsida.

Åh, vad jag har haft kul i Stockholm, Märsta, Sigtuna och Uppsala!

Kramisar Kim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!