Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 31 januari 2011

Beundrarbrev och Läsnovor

Kan man börja en vecka bättre än med en hög beundrarbrev? Idag innehöll högen två brev från Finland, resten var från Sverige. Att få börja måndagen med att läsa om hur fantastiska böckerna om Theo och Ramona är... hur spännande Kimberlieböckerna är... hur otroligt duktig författare jag är... Ja, det stärker självförtroendet och gör att allt känns väldigt bra.

När jag sedan får en alldeles gudomligt mysig bok med posten, blir jag jätteglad. Boken heter Läsnovor och författaren Ingrid Jönsson.
Baksidestexten är så fin att jag genast vill sätta mig för att läsa boken:

Vet du vad en NOVA är för något?
Det är en stjärna som lyser alldeles särskilt starkt och klart på himlen under en kort tid.
Själva ordet NOVA kommer från det gamla språket latin och betyder NY. Varför berättar jag då allt detta?
Jo, boken du håller i din hand heter LÄSNOVOR. Den innehåller NOVELLER om allt möjligt som hör livet till: glädje, sorg, ilska, rädsla, kärlek... Jag hoppas att du bland de här berättelserna ska hitta någon som blir just din NOVA - något som lyser klart och som kan ge dig något nytt - kanske en kunskap, en känsla eller en insikt om sådant som är viktigt i just ditt liv, just nu!
Och så hoppas jag att du själv ska bli sugen på att skriva! Att berätta om egna erfarenheter, eller bara fantisera fram dina egna lysande, fantastiska texter. Dina NOVOR.


Visst är det fina ord. Så har min vecka börjat, här sitter jag och känner mig som den mest beundrade författare i hela världen (fast jag vet att det inte är så) och jag tror att det jag skriver är superbra, men där tar min man ner mig på jorden ganska snabbt, när han kommenterar något jag har skrivit. Att dessutom få ett fint signerat ex av Läsnovor gör att jag blir väldigt inspirerad att själv skriva ännu fler ord, ännu fler berättelser till mina läsare.

Ser fram emot vad resten av veckan kan föra med sig. Livet är allt bra spännande... Hoppas att det väntar flera goda, glada överraskningar på mig de närmaste dagarna. Jag kan ju alltid hoppas!

Kramisar Kim