Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 3 februari 2011

Mina böcker som film...

Kan du se det framför dig... Tillbaka till Pompeji som film... När vulkanen får utbrott, människor som springer i panik, det gigantiska askmolnen som hänger som ett atombombsmoln över vulkanen, för att sedan falla över staden Pompeji, förinta den och döda alla invånarna. Visst skulle det vara häftigt? (Klicka här att se filmen om du inte får upp den direkt!)

Eller boken Riddarsvärdet, när slaget utspelar sig i riddarborgen Château de Pirou, när tidvattnet stormar mot Ramona när hon sitter fast i kvicksanden. DET skulle vara häftigt!

Eller Kinesiska Draken, med de färggranna kläderna, Förbjudna staden, Terrakottaarmén som tillverkas... Hmm.

Eller varför inte Svarta döden, när pestliken ligger i högar i staden, och Theo och Ramona försöker fly från det oundvikliga ödet att dö i pesten.

En bok som jag gärna skulle vilja se som film är Theos Pompeji. Jag skulle vilja vandra runt på gatorna i filmen så som Theo vandrar runt i Pompeji och Herculaneum. Jag skulle vilja uppleva vulkanens uppvaknande, människornas misstro, slavarna, miljöerna... Dessutom skulle jag vilja vara med vid inspelningen, jag skulle vilja att MIN Pluto var filmens Pluto, för han är ju den hund jag beskriver i boken och han skulle passa perfekt för rollen som filmhund.

Nu undrar du säkert varför jag skriver om detta. För det första har du två filmklipp som fansen har satt ihop om Tillbaka till Pompeji och Riddarsvärdet, dem kan du titta på. För det andra får jag ofta förfrågan om jag inte kan göra film av mina böcker. Då brukar jag svara att jag skulle väldigt gärna vilja se mina böcker som film, men det är inte jag som bestämmer det!

Jag lever på hoppet om att en dag en filmproducent ska läsa någon av mina böcker och tänka: "Haha! Det här blir en bra film!" Då kommer både du och jag att till slut få se några av mina böcker som film. Det skulle vara jättekul! Fram tills dess får vi nöja oss med de filmtrailers som fansen har gjort om böckerna. Håll till godo!

Kramisar från Kim, som lever på hoppet!

8 kommentarer:

Monika Häägg sa...

Det ser väldigt spännande ut i trailern och kan nog bli en riktigt bra film!
Jag hoppas också att mina böcker skall bli film någon gång. Jag får trösta mig med att min första bok "Solbarnet", eventuellt skall bli teater.

Katarina sa...

Åh, vad kul med trailern! På väg mot en film en dag,, det vore något!

Kram

tereseh sa...

Åh, jag skulle vilja göra film av dina böcker, eller kanske en hel serie till och med! :)
Jag ska ju i höst börja studera Film och Tv, så kanske en dag, en dag blir det verklighet :)
Kramar

Kim M. Kimselius sa...

Hej Monika
Ja, jag tycker hon är jätteduktig som har gjort filmtrailern. Vad kul med Solbarnet. Jag har sett mina böcker Faraos Förbannelse och Snapphanar spelas upp som teaterstycken vid några tillfällen. Det är en ganska fantastisk känsla, att se det så där "på riktigt"! Lycka till! Kram Kim

Hej Katarina
Ja, jag fortsätter drömma om det! Kram Kim

Hej Terese
Nej, men vad kul att du ska satsa på film och tv. Går du den utbildningen i England nu? Trodde du tänkte bli författare? Eller både ock?! Bra, lägg mina böcker på minnet och gör en hel serie filmer om böckerna. Det lär ha blivit några fler böcker innan du gått färdigt din utbildning! Kram Kim

Författarvisionären Ebba sa...

Urläckert:-)
Har du gjort något för att 'promota' tanken så att det kan finnas någon som hakar på och gör film av dem?
Har du själv provat att skriva om en bok till filmmanus? Eller tycker du att det är slöseri med tid?
Hoppas det blir filmer - snart:-)
Kram Ebba

Eva Linder sa...

Vad kul och vilken bra ide, med film. Det är faktiskt ngt jag tänkt på när jag läst dina böcker. Vilka scener och vilka bilder det skulle bli!!! Det måste vi lobba för!! Och du, nästa gång du är här får du följa med, jag skulle bli jätteglad då! Men det låter nog som om jag gör massor, själv tycker jag att det är betydligt mindre nu här hemma i Sverige. Kramar!

Anneli sa...

Vad spännande, hoppas någon hör av sig riktigt snart :)
Kram!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ebba
Nej, filmmanus är inte det jag vill syssla med. Det är bättre jag skriver böcker, som någon annan kan göra filmmanus utifrån. Ja, jag håller med dig, hoppas också det blir film, snart! Kram Kim

Hej Eva
Härligt att du känner samma sak. Jättekul om mina läsare lobbar för det. Du som verkar känna alla kanske har någon kontakt? JAAAA, jag följer jättegärna med. Oj, om du tycker du gör lite nu, hur mycket gjorde du egentligen förr då? Tycker du lever ett spännande liv! Kram Kim

Hej Annelie
Ja, jag hoppas verkligen det, för efter filmetrailerna som fansen har gjort, blev jag jättesugen på att få se hela böckerna som film. Kram Kim