Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 3 februari 2011

Mina böcker som film...

Kan du se det framför dig... Tillbaka till Pompeji som film... När vulkanen får utbrott, människor som springer i panik, det gigantiska askmolnen som hänger som ett atombombsmoln över vulkanen, för att sedan falla över staden Pompeji, förinta den och döda alla invånarna. Visst skulle det vara häftigt? (Klicka här att se filmen om du inte får upp den direkt!)

Eller boken Riddarsvärdet, när slaget utspelar sig i riddarborgen Château de Pirou, när tidvattnet stormar mot Ramona när hon sitter fast i kvicksanden. DET skulle vara häftigt!

Eller Kinesiska Draken, med de färggranna kläderna, Förbjudna staden, Terrakottaarmén som tillverkas... Hmm.

Eller varför inte Svarta döden, när pestliken ligger i högar i staden, och Theo och Ramona försöker fly från det oundvikliga ödet att dö i pesten.

En bok som jag gärna skulle vilja se som film är Theos Pompeji. Jag skulle vilja vandra runt på gatorna i filmen så som Theo vandrar runt i Pompeji och Herculaneum. Jag skulle vilja uppleva vulkanens uppvaknande, människornas misstro, slavarna, miljöerna... Dessutom skulle jag vilja vara med vid inspelningen, jag skulle vilja att MIN Pluto var filmens Pluto, för han är ju den hund jag beskriver i boken och han skulle passa perfekt för rollen som filmhund.

Nu undrar du säkert varför jag skriver om detta. För det första har du två filmklipp som fansen har satt ihop om Tillbaka till Pompeji och Riddarsvärdet, dem kan du titta på. För det andra får jag ofta förfrågan om jag inte kan göra film av mina böcker. Då brukar jag svara att jag skulle väldigt gärna vilja se mina böcker som film, men det är inte jag som bestämmer det!

Jag lever på hoppet om att en dag en filmproducent ska läsa någon av mina böcker och tänka: "Haha! Det här blir en bra film!" Då kommer både du och jag att till slut få se några av mina böcker som film. Det skulle vara jättekul! Fram tills dess får vi nöja oss med de filmtrailers som fansen har gjort om böckerna. Håll till godo!

Kramisar från Kim, som lever på hoppet!