Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 2 februari 2011

Vann Maria Svelands bok Att springa

Tänk, jag som ständigt lottar ut mina egna böcker har nu vunnit en bok själv. Det är Maria Svelands Bok "Att springa".

Att springa är berättelsen om tolvåriga Emma och Julia. De befinner sig i en brytningstid; precis på steget in i vuxenvärlden. Julia lever i en traditionell kärnfamilj med mamma, pappa och lillebror. Emma med sin ensamstående mamma, den bohemiska och rödvinspimplande Annika. Julia är tyst och blyg, Emma högljudd och ständigt pladdrande. Ändå blir de bästa vänner.

De sista dagarna på sommarlovet, då staden dignar under en värmebölja, dyker det plötsligt upp en man på stigen i skogen där Emma och Julia har sitt tillhåll. En man med rabarbersvaj som både lockar och skrämmer. Hans uppdykande blir startskottet för en rad händelser som för alltid förändrar dem.


Boken vann jag på sajten 1av3. En sida för de som tycker om böcker och de som skriver själv. En kul sida. Kika gärna in och titta på den.

Idag känns det lite granna som vår, om jag blundar och inte ser snön, utan bara hör fåglarnas enstaka kvittrande, känner solen värma mitt ansikte och låter den något varmare vinden smeka mitt ansikte. När jag öppnar ögonen igen och ser all snön förstår jag inte hur det kan kännas som vår och undrar samtidigt hur länge snön tänker ligga kvar... Ja, vi får väl se.

Har våren kommit till dig, snön smält bort och du kan promenera utan broddar på fötterna? Isåfall måste jag medge att jag är lite avundsjuk!

Kramisar från Kim