Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 9 januari 2011

Bokrecension: Snapphaneresan

Fick en mycket trevlig bokrecension av Boktokig idag, av min bok Snapphaneresan.

"Jag haft nöjet att läsa Snapphaneresan nu och det är en spännande bok som lärt mig massor. Jag tror jag måste ha varit sjuk när vi läste om Snapphanar i skolan för jag kommer inte ihåg någonting om det. Desto trevligare nu att lära sig om det nu. Kim skriver på ett lättillgängligt sätt och hon lyckas levandegöra historien (dvs snapphanetiden). Jag gillar verkligen att Kim i slutet har gjort en uppslagsdel där man kan läsa och lära sig mer fakta. Jag blir så sugen på att åka och se platserna där det hela utspelar sig!"

Baksidestext till boken:
Följ med Theo och Ramona på en spännande resa i Snapphaneland. Berättelsen börjar på Sporrakulla gård, där de hittar ett kopparmynt från Loshultskuppen. Genom kopparmyntet färdas de genom tiden till snapphanefejden 1678. Theo och Ramona ger sig ut på jakt efter skatten. Färden för dem genom hela Snapphaneriket. Många faror möter dem på vägen. Att hitta skatten är inte så lätt som de först trodde.


Snapphaneresan var mycket rolig att göra. 2006 kom min bok Snapphanar! ut och jag hade inte planerat att göra någon ny bok om Snapphanar, men... Så blev jag tillfrågad av snapphanekommunerna Hässleholm, Osby och Östra Göinge om jag inte kunde tänka mig att skriva om 17 olika snapphanehändelser. Resultatet blev Snapphaneresan. I boken finns en karta så att du kan resa precis samma väg som Theo, Ramona och Robert reser i boken Snapphaneresan. Du lär verkligen känna Skåne och snapphanebygden i denna bok, samtidigt som du får en spännande läsning.

Det som var så roligt med den här boken var att jag precis hade fått en förfrågan från Finland om jag kunde tänka mig att skriva om kriget 1808-1809, vilket jag tackat ja till och som sedermera resulterade i boken Det glömda kriget 1808-1809. Bara en månad efter jag hade tackat ja till det jobbet fick jag ännu en förfrågan om att skriva en bok om ett visst ämne, Snapphaneresan. Det kändes häftigt och gjorde att jag verkligen kände mig som en riktigt etablerad författare.

Nu var det lite kort om tid med den andra snapphaneboken och min illustratör hade inte tid att göra ett nytt omslag, så vi tog samma omslag som till Snapphanar! och ändrade färgerna på kläderna, samt på rygg och baksida av boken.
Det skulle vara kul att ha ett helt nytt omslag till Snapphaneresan. Få se om det blir av i framtiden när boken ska tryckas om.

Ingen av dessa snapphaneböcker har blivit översatta till andra språk. Många danskar har köpt böckerna och läst dem på svenska, och flera danska redaktörer har varit mycket nyfikna på böckerna, men i slutändan har det inte blivit något av. Håll tummarna, för jag skulle tycka det var jättekul om båda snapphaneböckerna blev översatta till danska, för dessa böcker handlar ju om en del av den danska historien också.

Ja, nu blev det två dagar med bokrecensioner, ledsen för det. Men imorgon ska det bli något annat, om det inte dyker upp ännu en bra recension... Hoppas!

Kramisar från Kim

5 kommentarer:

 1. Inte ska du var ledsen för att det blivit 2 bokrecensioner i rad inte. Jag sitter här och ryser o tycker det känns bra när du delar med dig.
  Du har verkligen hittat en nisch som förenar nytta med nöje. Vare sig man som läsare vill lära sig historia eller inte så gör man ju det ändå:-)
  Synd att dina böcker inte fanns när jag själv gick i skolan - historia var ett av mina favoritämnen.//Kram Ebba

  SvaraRadera
 2. Det där är helt klart en bok för mig, som ju nyss har flyttat (nästan) till trakten. Jag har nu skrivit upp den i min lista över böcker som ska beställas!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen en bra recension från en av dina läsare!

  Kul att få veta lite bakgrund till hur boken kommit fram.

  Kram

  SvaraRadera
 4. Härligt med fina recensioner. Det är du väl värd Kim.
  jag håller tummarna för att alla danska också ska kunna ta del av dina välskrivna böcker
  ha en fin dag och var rädd om dig kram
  Emma

  SvaraRadera
 5. Hej Ebba
  Nej, jag är inte ledsen, tycker mest synd om er som läser min blogg. Därför blir jag jätteglad för att så många har kommenterat och att du blir glad för min skull.
  Tack! Jag älskar att skriva mina historiska äventyrsböcker för jag lär mig så mycket när jag läser in fakta inför varje ämne.
  Tänk det är många som säger så, och många lärare säger "Vad har dina böcker funnits hela mitt liv?" Kul! Kram Kim

  Hej Marianne
  Ja, om du läser Snapphaneresan och därefter åker runt och besöker alla platserna så lär du känna skåne väldigt bra. Speciellt om du kommer att flytta till Hässleholm. Hade boksläpp av Snapphaneresan i Hässleholm, eftersom de var en uppdragsgivarna till boken. Kram Kim

  Hej Katarina.
  Ja, jag blir alltid lika glad när mina böcker blir recenserade. Kram Kim

  Hej Emma
  Tack, vad snällt! Detsamma! Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!