Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 15 januari 2011

Blandat

I mitt inlägg "Skriv för barn och ungdomar" berättade jag om en flicka, vars meddelande berörde mig mycket. Nu har hon skrivit lite om det i sin blogg, som du kan läsa här.

Idag har jag lagt in nya rader på Theo och Ramona hemsidan. Gå gärna in där och tyck till om böckerna, för på den här sidan finns det en gästbok där du kan skriva vad DU tycker om Theo och Ramona-böckerna.

Känner mig splittrad just nu, på ett positivt sätt, eftersom orden väller ur mig till de böcker jag håller på med. Men vilken ska jag välja att skriva? Dessutom pockar hemmet på uppmärksamhet, men oftast är det skrivandet som vinner. Kanske för att det är roligast, eller för att det är det jag försörjer mig på. Det blir inga pengar av att städa bort dammråttorna, eller ta bort vissna blad från växterna. Nej, bättre att försvinna bort i fantasins värld och skapa en ny bok till alla de läsare som väntar på en ny Kim-bok.

Det som även känns frustrerande är att jag hela tiden kommer på nya idéer, till nya böcker, som vanligt. Då gäller det att skriva av sig lite text, sätta upp stolpar och gå tillbaka till de böcker som det gäller att prioritera i dagsläget, de som ska komma ut under 2011: På liv och död i andra världskrigets skugga samt Kimberlie - Främlingar. Dessutom har jag en överraskning att berätta för er, snart... inte ännu.

Nej, det är väl bäst att jag sätter mig och skriver igen!

Kramisar Kim

5 kommentarer:

Eva Linder sa...

Hej Kim, tack för ditt förslag, jag har skickat till Carl Bildt, som är ytterst ansvarig för alla ambassader. Men ännu ingen kommentar.

Hoppas att allt är bra med dig. Själva tar vi det väldigt lugnt i helgen med mat och spel. Kramar!

Författarvisionären Ebba sa...

Men nu blev jag sååå nyfiken i en strut:-) Inte på var dina dammråttor finns någonstans förstås - utan på det du ska berätta ... snart
//Kram Ebba

Kim M. Kimselius sa...

Hej Eva
BRA GJORT!!! Allt är bra här, jobbar för fullt, sju dagar i veckan. Men det är ju inga problem eftersom jag håller på med något jag älskar: Skriver! Kram Kim

Hej Ebba
Tänkte väl att någon skulle bli nyfiken, underligt att inte fler har blivit det... Snart berättar jag... Här på bloggen... Kram Kim

Ingrid sa...

Oj, vad mycket spännande du har på gång!!! Kram Ingrid.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Ja just nu är det jättekul att leva! Kram Kim