Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 12 januari 2011

Recension: Riddarsvärdet, omtumlande ord

Idag fick jag ett meddelande från en vuxen läsare som gjorde mig omtumlad och alldeles tårögd. Här är en del av orden:

"Det underbara med Kim är att hon har utgångsläget 'Jag skriver det jag själv vill läsa' och från mitt perspektiv 'Hon skriver det jag vill läsa och önskar att jag hade hunnit skriva, så hon fyller mitt tomrum och bara serverar på silverfat'. Underbart tacksamt!"

Kan man annat än bli glad över sådana ord?

Dessutom fick jag ännu en av mina böcker recenserad idag. Denna gång var det Riddarsvärdet som blev recenserad av Boktokig.

"...en spännande berättelse om Theo och Ramona som hamnar på 1300-talet, när de försöker komma hem från en tidsresa till 1700-talets Frankrike... Det händer mycket i boken. Det är spännande och jag förstår varför hon fångar sina unga läsare."

Baksidestext till Riddarsvärdet:
Med fasansfull insikt inser Theo och Ramona att de inte kommit tillbaka till sin egen tid. De håller i ett riddarsvärd! Vid ljudet av röster släpper Ramona taget och gömmer sig. Theo står som förstenad och stirrar på svärdet.

Theo har förstått att svärdet är deras enda biljett hem. Han måste hålla fast vid det, till vilket pris som helst. Hans beslut för dem åt skilda håll, till Mont-St-Michel och Château de Pirou i Normandie under 1300-talets riddartid.

Planer smids om ond, bråd död, vilket även inkluderar Theo och Ramona.

Här kan du se mängder av foton från min researchresa inför den här boken.

Här kan du läsa om mitt besök på Mont-St-Michel. Det kloster som var anledningen till att jag skrev boken Riddarsvärdet. Jag trodde nämligen att det var en riddarborg... Men när jag läste på min läxa upptäckte jag att det var ett helt fantastiskt kloster.

Här kan du läsa om mitt besök på riddarborgen Château de Pirou.

Den här researchresan var något av de roligaste jag har gjort. Jag blev som ett litet barn igen när jag sprang upp och nedför borgens trappor, kikade ut genom skottgluggarna och ned i toaletten.

Men även besöket på Mont-St-Michel var helt sagolikt, vilket du kommer att förstå om du ser alla bilderna från ön.

Jan, min man, brukar alltid säga att han tror att jag tycker allra bäst om researcharbetet inför varje bok, och han har nog rätt. För det är så spännande att upptäcka nya platser, lära mig nya saker och få uppslukas av det förgångna. (Förutom just nu när jag läser fakta inför andra världskriget, det är tungt!)

Ja, så blev det en recension igen... Kanske tråkigt för dig, men jättekul för mig!

Ska bli spännande att se vad som händer imorgon! Varje ny dag är ett äventyr!

Kramisar Kim

6 kommentarer:

 1. Det finns oehört mycket positivt i skrivandet men vissa delar är ibland jobbiga. Förstår att du tycker det är tungt med andra världskriget för det läste jag mycket om när jag skrev mina teaterpjäser.
  Sedan blev jag inpirerad av dina foto på riddarborgar. Nu är jag snart klar med min 4:e bok om Fry och det kommer att bli den sista i den serien så sedan är jag fri att skriva något helt annat. Kanske något med riddarborgar. Blev lite sugen!
  Grattis till fina recensioner och ord från läsare!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Inte bara kul för dig, för mig också! Grattis, det är du och dina böcker värda!!!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jag förstår att hennes recension gjorde dig tårögd! Vad roligt att få dessa kontakter med sina läsare, helt underbart!

  Det där klostret är verkligen mäktigt!

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Hej Monika: Då vet du hur det känns just nu.
  Vad kul att du blev inspirerad av mina foton av riddarborgen. Åh, vad spännande om det blev en ny bokserie. Då har du anledning att åka på research och besöka borgen. Tack! Kram Kim

  Hej Jonna: Tack, vad snäll du är. Kul att även du blev glad. Kram Kim

  Hej Katarina: Javisst var det underbara ord. Älskar att ha den här kontakten med läsarna. Sugen på att besöka klostret? Kram Kim

  SvaraRadera
 5. Ja om man som du skriver från hjärtat blir det ett sant författarskap vilket läsaren känner i sin läsning och i sin kontakt med bokens innehåll.:) Så träck på dig och känn att du är en fantastisk författare

  Beträffande Mont-St-Michel så blev jag helt knockad av dina bilder. Vill åka dit nu ? Amazing

  Ha en finfin dag
  kram
  Emma

  SvaraRadera
 6. Hej Emma
  Tack för dina fina ord. Sitter här med ett stort leende efter att ha läst dina ord.
  Tycker absolut du ska åka till Mont-St-Michel. Bila ned genom Frankrike, bo på ön, även om det kostar lite extra och maten inte är speciellt bra, ger det dig större möjlighet att utforska ön utan horder av andra turister. Dessutom kan du få möjlighet att uppleva ebb och flod (som du kan läsa om i min bok Riddarsvärdet är en riktig dramatisk sak). Berätta när du har varit där!
  Önskar dig en jättefin fredag!
  Kram Kim

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!