Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 21 januari 2011

En bra början på dagen...

För att orka hålla ett intensivt tempo varje dag, är jag noga med vad jag äter till frukost.

Här ser du mina egenhändigt plockade jordgubbar och blåbär som tagits upp ur frysen och äts till frukost varje morgon, tillsammans med lite yoghurt och havregrynsflingor.

Kan man bli annat än sugen på att äta när man har en sådan här underbart färggrann tallrik framför sig?

När jag är ute och reser njuter jag av alla frukter som hotellen brukar ha. I Finland och Island brukar det bli gröt till frukost, eftersom de inte brukar ha något annat än äpplen, apelsiner eller päron. Det är inte många svenska hotell som har grötfrukostar. Något jag saknar, men om jag vet att jag har en jobbig dag framför mig, t.ex. en dag på bokmässan, då ber jag hotellet koka gröt åt mig, då gör de det.

Ägg är också bra att starta dagen med, det ger energi och håller mig mätt länge. Ägg är något jag alltid har med mig när jag reser i Sverige med egen bil. Det är ett bra mellanmål tillsammans med en liten yoghurt.

Förr brukade jag inte tycka om att äta frukost, men då orkade jag inte heller hålla det tempo jag har nuförtiden. Det är skönt att bli äldre och "förståndigare" och inse varför kroppen vill ha mat. Det är ju kroppens bränsle och det gäller att "tanka" kroppen på morgonen, precis som jag tankar bilen när bensinen är slut.

Med magen fylld av pumpa, paprikor, lök och champinjoner tillsammans med fläskfilé, är jag redo att starta ännu ett intensivt jobbpass. Slutspurten på Kimberlie - Främlingar som jag just nu läser innan manus ska gå iväg på korrektur.

Ha en skön middag!

Kramisar Kim
PS. Vad äter du till frukost? DS.

8 kommentarer:

Monika Häägg sa...

Det är verkligen jätteviktigt att äta rätt och ordentligt till frukost. (Resten av dagen också!) Jag arbetade ett tag med hälsofrämjande och såg då tyvärr hur illa många behandlade sig själva.
Kram!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Monika. Vad äter du själv till frukost? Javisst ska man äta ordentligt resten av dagen också, annars orkar man ju inte göra allt det där roliga som är livet! Kram Kim

Monika Häägg sa...

Jag brukar för det mesta äta havregrynsgröt och sedan en kopp te. När jag varit ute på min morgonpromenad som är minst en timme så äter jag en fruktsallad med nötter, russin, och lite olika slags frö, T.ex. solrosfrön, pumpakärnor. Då mår jag jättebra och klarar mig fint fram till lunchen.
Kram!

roxanakaboli sa...

Känner mig träffad med det här blogginlägget haha!
Du vet ju vad jag äter till frukost Kim! :)

Kramar Roxana :D

Trillingnöten sa...

Jag blev superhungrig och måste nog gå och äta frukost innan jag börjar skriva min blogg för dagen :) Jag längtar till sommaren.
Förr i tiden åt jag heller inte frukost. Nu klarar jag mig inte utan knappt! Skönt att bli klokare :)

Kim M. Kimselius sa...

Hej Monika: Det låter som om du också tänker på vad du äter. Jättegod frukost!Kram Kim

Hej Roxana: Jaså du anade att jag tänkte på dig när jag skrev det här inlägget... Blev du inspirerad av bilden? Kram Kim

Hej Trillingnöten: Ja, det är definitivt godare att äta färska jordgubbar plockade från landet och alldeles färska blåbär. Men eftersom de inte håller sig hela året passar jag på att frysa in det jag inte orkar äta upp och i år var det väldigt mycket jordgubbar, men mindre med blåbär. Javisst är det skönt att bli klokare och förstå att kroppen kräver bränsle. Kram Kim

franziengland sa...

Vilken lyxig frukost du äter! Jag måste äta frukost varje dag, har aldrig haft någon period när jag slarvat, men vet att det blir vanligare och vanligare bland många unga. När jag arbetade i Sverige åt jag frukost även om jag skulle med ett flyg jättetidigt och visste att jag skulle få frukost i luften. Det skulle kännas konstigt att åka hemifrån med tom mage. Kokt ägg är det bästa jag vet, men till vardags blir det bara grovt mörkt bröd. Det är det bästa jag vet. Alltså "importerar" vi vårt eget bröd hit från Sverige. Ska bli lite bättre på att baka själv, men hittills har vi lyckats hålla frysen full. Tur att vi har många besökare, ha ha.

Kim M. Kimselius sa...

Tack Ingrid.
Vill ju njuta av alla bären som jag plockat under sommaren. Men snart är frysen tom på bär. Oj, skulle aldrig våga åka hemifrån till ett flyg utan att äta frukost, även om man får frukost på planet. Det kan ju bli långa förseningar och då är det inte värst kul att ha en tom mage. Så jag gör som du, äter frukost innan jag åker. Ja, grovt bröd är gott! Men har de inte grovt bröd i England? Minns faktiskt inte hur det var när jag var där. Har ett kanonrecept på ett supernyttigt bröd. Länge sedan jag bakade det för det tar rätt lång tid, eftersom man kokar brödet i en gryta på spisen... Brödet blir kompakt och håller jättelänge. kram Kim