Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 17 januari 2011

Kimberlie - Främlingar, snart klar

Idag har jag haft ett otroligt flyt på mitt skrivande, och jag är inte klar ännu. Var bara tvungen att ta en liten paus för att prata med dig här på bloggen, ta en runda med hundarna, stoppa i mig lite mat och sedan ska jag skriva igen.

Oj, vad orden väller ur mig till boken Kimberlie - Främlingar. Det börjar faktiskt kännas i fingrarna nu. Jag skriver nämligen otroligt fort, nästan lika fort som jag tänker. Så du kan ju tänka dig hur fort det går. Ibland låser sig tangentbordet för mig, eftersom datorn inte hinner med.

Idag har jag skrämt upp mig rejält när jag satt och skrev. Det var nämligen så att jag skrev om något otäckt, en person som smög in bakom ryggen på Kimberlie och Andy...

Plötsligt fick jag för mig att någon kunde smyga in bakom min rygg, eftersom jag sitter med ryggen mot dörren. Vilket jag egentligen inte vill, men eftersom jag gärna vill titta ut genom fönstret, så är det så jag sitter. Men i alla fall, jag kände mig så obehaglig till mods att jag var tvungen att gå upp och stänga dörren. Inte för att jag tror att någon skulle kunna forcera tre hundar och min man, ta sig uppför den knarrande trappan, genom hallen och ett rum och sedan lyckas överraska mig, i normala fall. Men när jag är så inne i min bok som jag har varit i dag, då är jag inte medveten om hundskall, knarrande trappor etc.

Ibland händer det att Jan smyger tyst in i mitt rum när jag är i det här skrivarskedet, bara för att ge mig en kopp te, något att äta, eller se hur det går för mig. Normalt brukar jag inte bli rädd, men jag lovar dig, idag hade jag blivit det om han hade kommit just vid det tillfället.

Hoppas att du inte kommer att tycka att boken är alltför otäck när du läser den.

Så här står det på baksidan av boken:
Det kommer mystiska främlingar till staden Dunedin och de verkar finnas överallt där Kimberlie och Andy är. Deras liv vänds plötsligt upp och ned. Ingenting blir sig likt när de till slut upptäcker vad främlingarna är ute efter.

Lät det spännande?

Nu ska jag ta den där lilla hundpromenaden för att hämta mer energi, ta något att äta och sedan ska jag fortsätta skriva. Kanske blir jag klar idag, eller imorgon... Därefter går boken iväg för korrekturläsning. Nej nu måste jag sätta fart igen!

Kramisar Kim