Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 26 februari 2011

Det kom ett paket, del 3


Nu har jag kommit till sista föremålet i det paket jag fick från Helena på Sicilien för några veckor sedan.

Både första presenten och andra presenten har varit helt underbara, så jag hade höga förväntningar på den tredje presenten, som du kanske förstår om du går in och läser om de tidigare presenterna på länkarna.

Den tredje presenten var en burk Pesto ai Funghi Porcini.

Peston är gjord på en Karl-Johanliknande svamp som växer i skogarna på Etnas sluttningar. Svampen är större och kraftigare och lite mörkare i färgen än vad vi är vana vid att se i Sverige.
Ingredienser: svamp (funghi porcini, som Karl Johansvamp ungefär), solrosolja, lök, vitt vin, persilja, vitlök, svartpeppar, salt.
Peston är helt fri från konserverings- och färgämnen.


Eftersom jag älskar Karljohansvamp var det med spänning jag tog den första skeden och provsmakade. WOW! Vilken smak. Jag älskar peston! Förmodligen är den tänkt att användas till pasta eller så, men jag breder den på mitt hårda Wilmabröd och njuter för fullt. Peston tillför vardagen lyx och flärd och jag är såååå rädd om den, för att den inte ska ta slut alltför fort.

Den här får verkligen toppbetyg av mig, även om jag tycker väldigt mycket om Don Ninos Olivolja och verkligen älskar Lavaviso Miele, så är trots allt Peston med Karljohanssmak min absoluta favorit av de tre presenterna från Helena på Butik Citronodlingen på Sicilien. TACK Helena! Nu har jag ännu en anledning att komma till Sicilien och besöka dig! Fast jag vet att jag kan beställa och få sakerna hemskickade till mig, vilket är toppen, för det blir svårt att klara sig utan de här tre sakerna i forsättningen nu när jag har vant mig vid dem.

Åh, vad det är kul att få presenter! Om du testar någon av de här produkterna, eller några av de andra hos Butik Citronodlingen kan du väl höra av dig till mig och berätta vad du tyckte om dem.

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.

7 kommentarer:

  1. Vad kul att dina tre presenter blev en riktig hit, eller snarare tre! Den där peston blev jag sugen på. Måste kolla in hemsidan :) Tack för tipsen!

    SvaraRadera
  2. Det där lät ju riktigt smaskigt också! Vilka fina presenter!

    SvaraRadera
  3. Det lät verkligen otroligt spännande. Jag som är intresserad av mat blev förstås väldigt nyfiken. Hade Helena talat om något om hur de tänker sig att den ska användas?
    Låter fantastiskt gott!

    SvaraRadera
  4. Mysigt att du fått möjlighet att njuta av dessa gåvor:-) //Kram Ebba

    SvaraRadera
  5. Hej Trillingnöten
    Ja, presenterna var verkligen lyckade! Efter att jag hade skrivit det här inlägget blev jag så sugen på en pestosmörgås att jag direkt gick och åt en. De har många olika pestosmaker och jag tänker testa fler av dem. Kram Kim

    Hej Monika
    Ja, det är jättemumsigt! Det är kul med överraskningspresenter!
    Kram Kim

    Hej Ingrid
    Tror absolut att det är något du skulle tycka om, eftersom du har lärt mig älska Wilmabrödet och peston är perfekt till det!
    Ja, det låg en lapp med presenterna som förklarade lite om dem, och peston är tänkt att klickas över pasta och så var det något mer, som jag inte minns. Har inte lappen här hemma, den är på kontoret. Kika in på Butik Citronodlingen så får du se vad mycket mumsigt de har. Jag blev överraskad!
    Kram Kim

    Hej Ebba
    Javisst är det! Det är så roligt med oväntade gåvor, därför tycker jag om att ge bort presenter också, för folk blir alltid så glada när de inte förväntar sig något. Precis som jag blev.
    Kram Kim

    SvaraRadera
  6. Låter som härligheter sända från ovan.
    Ha en fin söndag min vän
    kram
    Emma

    SvaraRadera
  7. Hej Emma
    Ja, det var sanna ord! Tack har haft en jättemysig söndag!
    Hoppas detsamma för dig!
    Kram Kim

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!