Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

lördag 5 mars 2011

Mojje hos Underbara Ungar i Kristianstad

 Idag har jag haft en jätterolig dag hos evenemanget Underbara Ungar  på Yllan i Kristianstad. Där träffade jag bland annat Mojje, som uppträdde och skrev autografer.


 Även om Mojje hade bråttom hann vi prata några minuter och jag fick signera en av mina böcker till honom. Boken blev Theos Pompeji och när Mojje sa att boken skulle signeras till hans son Theo trodde jag först att han skämtade. Men nej, det är sant, Mojjes son heter faktiskt Theo, precis som min Theo i böckerna om Theo och Ramona.Jan såg till så att Mojje höll tiden och togs om hand ordentligt, precis som Jan gör med alla oss utställare hos Underbara Ungar. Mojje hann komma med ett mycket roligt förslag, som jag kommer att berätta mer om vid ett annat tillfälle. Vill inte avslöja något ännu, eftersom vi inte hann bestämma så mycket. Men mycket spännande förslag var det, givetvis tackade jag ja...


 Här ser du mig i montern med en liten pojke som beundrar böckerna.


Snett mitt emot oss fanns Epilepsiföreningen som visade en jättefin tecknad film. Det tog mig precis hela dagen (från 11.00-17.00) innan jag hade sett hela filmen från början till slut. Det kom nämligen hela tiden folk till våra montrar och jag såg bara små snuttar av filmen lite då och då, men till slut hade jag fått ihop vad den handlade om: Epilepsi, berättad på ett mycket bra sätt.


Utklädda figurer gick omkring och hejade på barnen. Till många barns förtjusning.


Däremot lyckades den här talande kon skrämma en liten flicka rejält, vilket fick mig att tänka på när barn möter tomten för första gången...


I montern bredvid oss hade vi Anita och Monica från www.sagovarld.com. De har har gett ut många skivor om Lill-Nalle & Stor-Nalle, samt böcker och spel. Här sjunger de en av sina medryckande glada sånger. Ser fram emot att höra fler imorgon.


Den här salen var ny för i år. Här kunde man göra många roliga saker, bland annat spela minigolf.


Barnsjukhuset var på plats i år med sin Nalleakut, där skadade nallar togs om hand. Barnen fick även ge dockor och nallar sprutor. Mycket populär plats.


Hoppborgarna var ständigt fulla med barn. Här är bilden tagen strax före stängningsdags, annars hade du inte sett något av borgarna...


Glassen hos Underbara Ungar är som alltid lika god och köerna ringlar ständigt långa.


Här var det också ständigt mycket folk, här är ingången till Underbara Ungar, här kunde barnen få sina ansikten målade och det gick omkring många fantasifullt målade barn.


Här kunde barnen få prova på Sumobrottning, just när jag kom klädde barnen av sig dräkterna, det var slut för dagen. I bakgrunden spelar de innebandy.


Peters marknadsgodis var något av det godaste godis jag har ätit. Farligt gott!!! 


Hittade även dessa vackra smycken som jag ska ta och kika lite närmare på imorgon.

Ja, det har varit en fantastisk dag. Och det bästa av allt: Imorgon ska jag tillbaka till Underbara Ungar och ha ännu en rolig arbetsdag. Hoppas vi ses på Yllan i Kristianstad imorgon! För det finns betydligt mycket mer att se än det jag har berättat om idag!


Kramar från en trött men mycket glad Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.