Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

söndag 6 mars 2011

Scooby-Doo och Svamp Bob hos Underbara Ungar i Kristianstad

Idag var det andra dagen hos Underbara Ungar i Kristianstad. Redan direkt de öppnade dörrarna var det full fart, betydligt mycket mer folk än igår. Idag var Scooby-Doo och Svamp Bob Fyrkant där. Tycker väldigt mycket om Scooby-Doo och när han sträckte ut armarna för att ge mig en kram slängde jag mig i hans famn. Se det lilla barnet i nederkanten som sträcker sig upp efter Scooby-Doo.


Svamp Bob Fyrkant var jättegod att klappa och jag passade på att känna på honom, tillsammans med många barn. 


Förra året på Underbara Ungar, när jag var som hungrigast, kom det en snäll kvinna och gav mig pannkakor. För några månader sedan kom jag i kontakt med Ingrid på hennes blogg och hon berättade att det var hennes syster som hade gett mig pannkakorna. Idag kom Ingrids syster, Kerstin, tillbaka med sina barn, för att köpa fler böcker. Även denna gång hade hon pannkakor med sig. Här ser du Kerstin med familj och sin väninnas barn.
Som jag sa igår fanns det jättemycket att titta på, göra, handla och uppleva...
Här är ännu ett gosigt djur att krama, men denna gång var det jag som höll i kameran och fick ingen kram...


Här fanns det möjlighet att prova på fäktning...


 ...prova och köpa kläder...


...vinna en cykel...


...kramas...

...köpa ballonger i alla möjliga färger och former...

...eller lyssna på eleverna från Kommunala Musikskolan som har underhållit oss med vacker musik under två dagar...

 ...titta på fantastiska leksaker hos Leklådan... Mannen till höger på bilden nedan berättade att han hade haft den overallen när han var liten och att hans mamma hade sparat den under alla år. Jättemysigt!
...Prova mer kläder...
...eller så kunde man se och köpa  pysselsaker hos Trollhörnan och göra sådana här fantastiska djur.


Minns du att jag berättade om de fina smyckena jag hittade igår. Det var Barncancerfonden som sålde dem och idag köpte jag denna fina skyddsängel.


Det har varit en intensiv och lång dag, som har varit otroligt rolig och givande, med många positiva kommentarer från läsare, möten med människor och framförallt all glädje som har genomsyrat lokalerna, från alla dessa lyckliga barn som har fått ta del av allt detta fantastiska evenemang Underbara Ungar, som verkligen gör skäl för namnet. Hoppas vi ses där nästa år!


Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.

6 kommentarer:

karin sa...

Haha! Där är ju jag! Bredvid Lejonet, Kul! När du sa att du skulle lägga upp det på bloggen var jag tvungen att försöka hitta din blogg, och de gjorde jag ju!

Författarvisionären Ebba sa...

Du får skatta dig lycklig efter en sådan annorlunda dag/helg.
Tänk att jag har kramat (många gånger) en riktig Scobby-Doo som var min dotters Grand Danois på ca 75 kg.
Välkommen hem igen:-) /Kram Ebba

franziengland sa...

Nej, men tänk vad overkligt och konstigt att hitta min syster och alla våra härliga kusiner på bild här på din blogg!!! Jag blir alldeles kvittrig i hela kroppen. Det ser ut att ha varit helt fantastiska dagar och så OTROLIGT mycket det verkar finnas att se och göra!
Hoppas att du har sålt jättemånga böcker och fått en massa rolig feedback från några som redan läst det du skrivit! Jag ser verkligen fram emot att höra från Kerstin imorgon om hon ordnat en bok från dig till mig. Det tror jag :) .
Nu är vi hemma från vår weekendtripp. Vi har haft fantastiskt roligt, men alla är ganska trötta, några sover förstås redan... KRAM Ingrid

Kim M. Kimselius sa...

Hej Karin
Kul att du hittade hit. Visst var du fin på kortet, precis som lejonet?
Kram Kim

Hej Ebba
Ja, det är jättekul att uppleva så många olika saker, tröttnar aldrig på mitt jobb, även om jag blir trött av det. När jag var liten hade en av mina föräldrars vänner en Grand Danois. För mig var han stor som en ridhäst. Bestämde mig för att jag skulle ha en sådan hund när jag blev stor, men det blev en schäfer istället, eftersom mina föräldrar tyckte att den Grand Danois var i största laget för en tio-åring...
Tack!
Kram Kim

Hej Ingrid
Ja, det var jättekul dagar. På söndagen var det ännu mer folk än på lördagen och verkligen full fart från det de öppnade. Din syster var en av dem som hängde på låset.
Vi säljer inte så många böcker där, men det är ändå kul att vara med på evenemanget för det är så mycket glädje bland alla barnen. Det smittar av sig.
Var så trött igår när jag skrev mitt blogginlägg och har nu varit inne och rättat upp det, bland annat länkat till din blogg som jag glömde i tröttheten.
Förstår att du också är trött för jag ser att klockan var mycket när du skrev ditt meddelande. Och man blir alltid lika extra trött när man varit ute och rest.
Kram Kim

franziengland sa...

Jag är inte förvånad att Kerstin hängde på låset, hon brukar vara alert och är dessutom en morgonmänniska (till skillnad från undertecknad som är en kvällsmänniska). Jag är ofta uppe sent och sover inte så mycket. Du måste ha varit helt slut efter två så intensiva dagar och det hade varit helt ok om du inte justerat i ditt inlägg!! Kram Ingrid

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Tror hon skulle iväg på något annat evenemang efter lunch...
Nejdå, jag är inte helt slut. Nu håller jag på att förbereda kvällens föreläsning och imorgon bär det iväg till Kristianstad igen för Läromedelsmässa. Det är så mitt liv ser ut och jag ser det inte som arbetsamt, utan som att det tillför mitt liv nya idéer och energi. Fast visst kan jag vara lite trött just när jag kommer hem och ska sätta mig och blogga dessutom. Ja, du vet hur det är!
Kram Kim