Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 7 mars 2011

Börja Blogga...

För ett och ett halvt år sedan startade jag min blogg efter att ha gått på kurs i Sociala Medier hos Joakim Jardenberg. Han sa "Om min mamma kan börja blogga då kan ni". Jag tog till mig de orden och startade min blogg samma kväll.

Det var mycket enklare än vad jag hade trott. Jag valde Blogger, men det finns andra platser att starta sin blogg.

Innan du kan skapa en gratisblogg på Blogspot, värdtjänsten i Blogger, måste du redan ha skaffat ett konto på blogger.com. När du har loggat in på blogger.com klickar du på länken Skapa en blogg under din blogglista.

I steg två skriver du in en rubrik och en bloggadress (URL). Du behöver också skriva in kontrollordet som visas på den här sidan, så att du bekräftar att du är en riktig person och inte en dator. När du är klar klickar du på Fortsätt.
Skärmbild: Skapa en Blog*Spot-blogg
I steg tre kan du välja en mall för bloggen. Det är så den kommer att se ut när du publicerar den. Sedan skapas din nya blogg i Blogger och du får en plats på BlogSpot. När du skickar ditt första inlägg visas sidan på den adress som du angav. Nu är du redo att sätta i gång och blogga!

Mitt första blogginlägg var kort och hade rubriken: Kimselius är här på Blogger nu, och jag skrev:
Hej alla fans och läsare
Nu har jag skapat mig ett bloggkonto också. Här kommer jag att berätta lite mer om min dag. Men just nu måste jag gå och förbereda mig inför dagens bokmässa. Vi ses kanske 12.00 när jag sitter i debattpanel i Finlands monter, eller 15.00 i Bokburen, eller någon annan tid under dagen då du hittar mig i min monter B09:20! Vi hörs snart igen.
Kramisar Kim

Det var inget långt blogginlägg, men efterhand blev mina blogginlägg längre. Jag lärde mig att göra GADGET, de hittar du under DESIGN och det är alla de där små rutorna som du ser till höger här på min blogg, där jag lämnar boktips, visar mina böcker, länkar till bloggar jag följer etc.

Kika lite längre ned på min blogg så ser du olika Bloggtoppar där du kan lägga in din blogg för att andra ska upptäcka den. Klicka på de jag har lagt till på min blogg så kommer du direkt till varje ställe.

Lägg även till BLOGGINTRESSERADE/FÖLJ GÄRNA MIN BLOGG, så att de som är intresserade av din blogg kan lägga in sig med bild och namn. Då ser du att någon läser din blogg.

Det är också bra att lägga in ett räkneverk för att se hur många som läser din blogg. Allt detta hittar du under LÄGG TILL EN GADGET under DESIGN.

Gå in på andras bloggar, kommentera, läs och se hur de gör. Efterhand kommer din blogg att få fler och fler intresserade.

Första gången jag skrev på bloggen tänkte jag: "Så löjligt av mig att tro att någon kommer att läsa det här!" Men nu har jag ungefär 7.000 som läser min blogg varje månad. Jättekul! Men jag vet att det finns bloggare som har så många läsare varje dag!

Tänk som så, att du skriver till en speciell person när du skriver, då får din text ett naturligt flyt. Men var medveten om att det kanske är väldigt MÅNGA som läser texten.

Ja, svårare är det inte. Det är bara att gå in på Blogger.com och skaffa dig ett konto. Skriv gärna och berätta hur det går! Lycka till!

Kramisar Kim

 
Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.