Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 9 mars 2011

Ögonblick...

Ibland stannar världen upp ett ögonblick och står helt stilla. Det kan vara sekunden före en trafikolycka, du vet vad som är på väg att hända, men du kan inte förhindra det. Tankarna far igenom ditt huvud: Är det slut nu? Kommer jag att dö? Vad händer med mina barn, mina hundar, mina ofärdiga böcker? Du ser glimtar av lyckliga minnen fladdra förbi, korta ögonblick i ditt liv som har passerat för länge sedan.

Det kan vara ögonblicket då sorgen slår till med all sin kraft när du får ett dödsbud. Allt rasar, det känns som om du står på kanten av ett stort svart hål som hotar att dra ned dig, sluka dig helt och hållet och aldrig släppa taget om dig igen. I det ögonblicket känns det som om du dör en liten bit, för att aldrig mer leva helt och hållet igen.

Det finns ögonblick av lycka, som gör så hjärtskärande ont, bara för att det känns så bra att det helt enkelt inte kan vara sant. 

Det finns små ögonblick som värmer ditt hjärta, när din hund ger dig en blöt puss, när barnet lägger sina små armar om din hals och säger att det älskar dig, när din älskade ser på dig med ögon som säger att du är hela hans värld.

Ögonblicket kan skänka dig glädje för stunden: när du passerar ett rådjur som fridfullt står ute på ängen och betar, när du hör skriet från den första tranan som med sin ankomst meddelar att våren har kommit. Ögonblick när du är ett med naturen, sitter i dess grönska, drar in dofter, lyssnar på fågelsång, hör humlors surr, eller tar en skidtur i gnistrande snö som skimrar likt kristaller i solen, vars strålar nätt och jämnt värmer dig, men ändå skänker dig ögonblick av lycka.

Det är ögonblicken som är livet, en väv av ögonblick som blivit till ett lapptäcke fyllt av minnen: sorgsna, lyckliga, hänförande, förtjusande minnen. Ögonblick att ta vara på, njuta av i just den stunden, inte sedan utan NU. För det är nu ögonblicket existerar, om ett ögonblick är det bara ännu ett minne på livets stig.

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.

7 kommentarer:

Trillingnöten sa...

Jättefint skrivet! Och vad lustigt att vi skriver om i princip samma sak :) Det ÄR ögonblicken som är livet och som vi måste ta tillvara på. Tack för de fina orden att ta med sig på dagens färd genom nya ögonblick!

Eldtunga sa...

Eftersom jag arbetar inom vården dyker "ögonblicket" upp ofta, men då handlar det inte om mig. Jag möter döden och den är oregelbundet. Det finns inget mönster eller system, vilket är skrämmande. Jag försöker leva nu, ta vara på mina nära och kära, för det finns ingen garanti för morgondagen.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Trillingnöten
Tack! Ja visst är det? Ditt blogginlägg skänkte mig glädje, glad om mitt gav dig styrka inför dagen.
kram Kim

Hej Eldtunga
Det förstår jag, du måste uppleva många ögonblick varje dag. Det stämmer, vi vet aldrig hur länge vi får bli kvar här i livet, varje dag, varje ögonblick är en gåva att vårda.
kram Kim

Anneli sa...

Så fantastiskt vackert skrivet om livets viktiga ögonblick.
Kram!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Anneli
TACK! Blir jätteglad för dina ord!
Kram Kim

franziengland sa...

Som vanligt skriver du både klokt och vackert! Jag känner mig såklart mycket bättre på att njuta av ögonblicken nu när jag är hemma och har mer tid att reflektera. Det hann jag inte alls på samma sätt då jag jobbade 60-70 tim per vecka. ÄNDÅ tänker jag tillbaka på den tiden med mycket glädje. Jag gillar att prestera, att jobba intensivt tillsammans, att känna att det händer något hela tiden. Skillnaden på olika ögonblick gör livet till en bra helhet. Skulle varje stund vara likadan hur bra den än var, skulle det inte vara så fantastiskt :) .
Kerstin hälsar att du är så härlig, att hon varit här och sett dina blogginlägg om helgen samt att det var jättkul att träffa dig förra helgen!! Kram.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Tack för dina fina ord om mitt blogginlägg.
Ja, hela livet är uppbyggt av olika ögonblick, som njuts bäst alldeles färska.
Hälsa tillbaka att jag blir glad över hennes ord. Tyckte det var roligt att träffa henne och alla hon hade med sig.
Kram Kim