Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 14 juni 2011

Helt otroligt!

Tror inte att jag verkligen har förstått hur unikt det är att sälja 11.000 exemplar första veckan, som jag gjorde med min debutbok Tillbaka till Pompeji, förrän jag bloggade om Camilla Läckberg och upptäckte att hennes debutbok sålde i enbart 1.500 exemplar… Det får mig faktiskt att känna mig stolt över vad jag har åstadkommit.

Att min bok sålde så oerhört bra första veckan berodde på att den kom ut i Wahlströms bokklubb, där fanns ett utdrag ur boken som fångade läsarna och jag hade skrivit en presentation om mig och min bok. De där textsnuttarna fick läsarna att vilja läsa mer och boken sålde, och säljer fortfarande, oerhört bra!

Här står jag vid mina böcker när jag är
och signerar hos Akademibokhandeln
Gleerups i Lund 2010
Många böcker är det...
Jag debuterade julen 1997 och har alltsedan dess arbetat enbart som författare, något som är få förunnat. Jag är mycket tacksam för det och gläds över varenda såld bok, varenda positiv reaktion från läsarna och är glad över att jag kan leva på det som jag älskar mest av allt här i livet: Att skriva!

Att det har gått så bra för mig beror på att jag hittade ett unikt sätt att skriva: Att väva ihop en riktig historisk händelse med fantasi och låta huvudpersonerna resa i tiden och ta del av de historiska händelserna. Det som också är roligt med mina böcker är att de har läsare i nästan alla åldrar. Den yngsta som läst mina böcker är sex år och den äldsta som hört av sig och berömt mina böcker är 98 år.

Nu har jag kommit ut med 17 böcker och ytterligare två kommer ut i augusti. Det känns ofattbart, för jag bär fortfarande den där lilla åttaåringen inom mig, hon som drömde om att bli författare, en dröm som hon trodde var ouppnåelig. Men nu är jag där, jag ÄR författare.

Ryser varje gång en bokhandlare
har skyltat upp med mina böcker i fönstret.
Här Akademibokhandeln Gleerups
i Lund inför min signering 2010
Det som hela tiden driver mig att fortsätta skriva, är att jag vill sätta en ny bok i min bokhylla. När jag fick min allra första bok, Tillbaka till Pompeji, från förlaget, röjde jag en hel hylla för mina böcker, ställde in den första av mina egenhändigt skrivna böcker, sedan tänkte jag: ”Tänk när det står en till där!”

Inom ett par månader stod det ännu en bok i hyllan och nu är hyllraden full och det är dags att röja ännu en hylla. Det känns mäktigt!

Dessutom ställer jag upp alla böckerna på mitt skrivbord, varenda utgåva av varje titel, alla utländska titlar och alla nya böcker. Har insett att det bara går in några få böcker till, sedan kan jag inte längre ha böckerna på skrivbordet, mitt STORA skrivbord…

När jag ser alla de där böckerna stå i bokhyllan, eller på skrivbordet tänker jag alltid: ”Tänk när det står en till där!” Det är det som hela tiden får mig att skriva fler böcker, att jobba sju dagar i veckan, att alltid leva i fantasins och vår riktiga historias värld. Jag älskar att skriva och jag är tacksam för varje dag som jag har möjlighet att fortsätta göra det!

Om du själv går omkring med författardrömmar inom dig vill jag bara säga att du inte ska ge upp! Jag bestämde mig för att bli författare när jag var åtta år, men skickade inte in till ett förlag förrän jag var betydligt mycket äldre. Fick min första bok antagen när jag var 41 år och debuterade när jag var 43… Under alla dessa år skrev jag böcker och lade i byrålådorna. Böcker som jag nu plockar fram allt eftersom och ger ut.

Ge inte upp! Håll drömmen levande inom dig och SKRIV! Då ska du se att du också gör en hejdundrande debut när din första bok kommer ut!

Vill du veta vad som fick mig att skriva Tillbaka till Pompeji kan du läsa här.
Vill du veta mer om mig och mina böcker kan du kika in på min hemsida 
Vill du läsa det där blogginlägget om Camilla Läckberg som jag pratade om, ska du kika här.

Lycka till med ditt skrivande!

Det här var mitt Gästblogginlägg hos Maria Engelwing som skrev så här i sin blogg:  

I dag har jag äran att få ha författarinnan Kim M. Kimselius som gästbloggerska. Jag hittade Kims blogg när hon berättade att hennes debutroman sålde 11 000 exemplar första veckan. Det är helt fantastiskt och nu var min nyfikenhet väckt naturligtvis.

Hennes ord är ännu en anledning för mig att bli glad!
Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst.

10 kommentarer:

Caroline sa...

Hej!
Grattis vad underbart! Vilken författar-resa! Jag blir glad i hela hjärtat när jag läser om din lycka!
Själv är jag den där som drömmer om att jobba som författare. Idag jobbar jag och skriver patentansökningar, phu! (civilingenjör) (fast just nu jobbar jag inte alls...är sjukskriven sedan en bil körde på mig) Men hur som helst, jag har bestämt mig för att skriva min bok jag drömt om att skriva och vad jag gör med den sedan får jag se. :-)
Tänkte köpa mig en ny bärbar dator först bara (låter nog helknäppt i dina öron men jag kan inte sitta så länge framför denna fasta då de tär fel rent ergonomiskt för mig, får ont i nacken).
Tack för att du delar med dig!
kram Caroline (hittade hit via länk från 1av3, Caroline där med)

Annelie sa...

Du lever verkligen drömmen. Kul att du bloggade hos Maria E. :)

Kim M. Kimselius sa...

Hej Caroline
Tack, vad härligt med folk som gläds tillsammans med mig!
Vilken tur du hade som klarade dig när du blev påkörd.
Tycker absolut du ska köpa en bärbar dator, det har jag. Då kan man skriva precis var som helst! Sitta i skuggan under ett träd en fin sommardag, nere vid sjön eller precis var som helst!
Kul att du hittade hit vida 1av3.se!
Lycka till med ditt bokprojekt!
Kram Kim

...med näsan i en bok... sa...

Vad härligt att läsa, Grattis! Det är verkligen kul att höra när männiksor får leva sin dröm, det blir en inspiration!Och tack för alla skrivtips:)

Andrea sa...

Jag ville bara säga att blir alltid så glad och inspirerad av att läsa din blogg! Tack för att du delar med dig!:)

(Mitt mål är att ha romandebuterat när jag fyller 40, det är fyra år tills dess...)

Kim M. Kimselius sa...

Hej Med näsan i en bok...
Tack! Kul att du gillar mina skrivtips!
Kram Kim

Hej Andrea
Tack, blir mycket glad för dina ord. Ja, det är bara att kämpa på. Tänk vad härligt det skulle vara att uppnå sitt mål! Det gäller att inte ge upp! Lycka till!
Kram Kim

franziengland sa...

Det är så härligt att du delar med dig av dina egna framgångar och upplevelser, samt att du ständigt uppmuntrar alla som har en skrivardröm att försöka förverkliga den och INTE ge upp! Jag tror det betyder oerhört mycket för många av dina läsare!!!
Du är toppen!

Anneli sa...

Det är helt otroligt! Grattis!
Julen -97 föddes vår äldste son. Det verkar som om vi båda gjorde storverk samtidigt :)
Kram!

Trillingnöten sa...

Wow, fantastiskt!! Go Kim!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Åh tack snälla för dina fina ord. De gör mig jätteglad!
Delar gärna med mig och vill uppmuntra andra, eftersom jag själv alltid fått det stödet under mitt liv. Jag "skickar bara vidare".
Kram Kim

Hej Anneli
Tack. Åh, vad härligt då firar vi båda "födslar" 1997! Grattis!
Kram Kim

Hej Trillingnöten
TACK! Japp, skriver på för fullt!
Kram Kim