Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

fredag 1 juli 2011

En dag vid havet

För andra året i rad hyrde min författarkollega Conny Svenning med familj en underbar stuga alldeles vid havet, och precis som förra året åkte vi och hälsade på.
Här är Conny, till vänster och Jan till höger
Conny har skrivit många faktaböcker. Nu har han debuterat som deckarförfattare. Eftersom jag hade lovat Conny att läsa hans bok så fort jag skrivit klar min, slängde jag mig över hans bok kvällen innan, när jag precis avslutat På flykt från andra världskrigets fasa.

Barnen fiskar med håv
Jag fångades direkt av handlingen i boken och fick tvinga mig att lägga boken ifrån mig.

Huset vid havet

Conny Svenning har mycket att sätta på sin cv: Docent i sociologi, uppfinnare, konstnär, rockmusiker, byggnadsingenjör, radiopratare, forskare, kamerareparatör, fackboksförfattare, mm … och nu debutant med en kriminalroman "Öga för tand".
Boken handlar om livskvalitet, kärlek, vänskap och om den absoluta hämnden. I centrum står en handfull personer med bostadsort Malmö och Åkarp; men våldvågen som aldrig tycks ta slut och vars samband det är svårt att finna, sprider sig över landet.
Vi får träffa Harry, forskaren som gärna vill syssla med något annat, men inte just det han oväntat hamnar i. Här finns Harrys gamla studiekamrat Krister, en välbärgad företagare, och hans vackra hustru Sonja. Tillsammans dras de in i ”Gäldstuge-vedergällningar”, som aldrig tycks ta slut och hotar samhällets grundvalar.
Den erfarne kriminalinspektören Valter Berg får tillsammans med sin unga assistent Ria-Marika Ingvarsson i uppdrag att finna samband i och lösa händelserna som lämnar död och förstörelse bakom sig.
En berättelse full av aktion och hisnande tvära kast, men också med ett innehåll som är ägnat att väcka debatt på ett djupare plan.

Stort gäddhuvud. Jag är med på bild för att du ska
kunna bilda dig en uppfattning om HUR stort det var.
Det var en underbar sommardag när vi kom ut till stugan. Solen glittrade i vattnet. Barnen fiskade och badade och vi bara njöt av livet.

Här njuter jag av havet och solen.
Havet är något alldeles speciellt för mig. Född som jag är på västkusten, ständigt ute på sjön med föräldrarna som barn och sedan eget hus vid havet... Inte undra på att jag kopplar av och fyller på energi när jag kommer ut hit.

Här är så vackert att det nästan gör ont.

Min "jordgubbsätarvän". Vi plockade bort stjälkarna på jordgubbarna och åt allt vad vi orkade. "Ät tills du skäms", sa alltid min mor. När det gäller jordgubbar vågar jag inte följa de råden för då hade de här skålarna säkert varit tomma...

Barnen står för grillningen, var det första Maggan sa när vi kom. Och här ser du grillmästaren i full fart!

Efter maten kopplade vi av på bryggan.

För mig är det här verkligen HAVET! När man ser horisonten, kan se oväder på långt håll och ha några timmar på sig att röja undan och fixa innan stormen kommer. Så var det när jag bodde vid havet, för många år sedan.

Kan man annat än bli glad och njuta av livet när man ser något sådant här?

Vid skymningen började båtarna gå ut för att fiska/lägga nät och vågorna skvalpade hemtrevligt mot piren.

Det var dags att ta farväl, lämna havet och köra hem till huset i skogen, laddad med energi och livsglädje efter en dag vid havet.

Kramisar Kim


Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se