Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 12 oktober 2011

Just nu...

Det är mycket som far genom huvudet just nu. Jag ser framför mig den fullspäckade almanackan som sträcker sig över hela hösten ända fram till 21 december, men även är rejält uppbokad även under våren 2012.

Det är mycket spännande på gång, men också mycket ovisshet som far omkring inom mig.

Förra veckan vek sig benen under min älskade hund Tola, 8,5 år. Hennes blick glömmer jag aldrig. Hon såg på mig med skräck och jag kunde tydligt läsa hennes fråga: "Vad händer matte?" Vi tillbringade nästan en hel dag hos veterinären där hon gick igenom många undersökningar. Veterinären trodde att det kunde vara hjärtat, även om det lät bra och inte såg onormalt ut på röntgen. Vi väntar fortfarande på provsvar på Anaplasma (fästingsjukdom), som tidigare kallades för Erlichias. Två av mina hundar har dött av den fästingsjukdomen, så jag vet inte vad jag helst av allt vill att det ska vara för fel på henne...

Men hon är pigg och glad och skuttar omkring som en liten unghund igen, och så länge hon gör det känns det bra.

Sedan far alla resor omkring i mitt huvud, eftersom det är långresor är det en hel del planering som ska göras, förberedelser, vaccinationer etc. Dessutom är det många föreläsningar och signeringar.

Ja, här blir det aldrig tråkigt, det händer alltid något, trots att vi bor mitt ute i skogen. I morse tror jag de sköt en älg. Skottet var precis utanför vår tomt, vilket fick min store bernehane att rycka till och titta på mig. Ja, jag ryckte också till, så det var ju inte så konstigt att han blev rädd...

Nu ska jag återgå till skrivandet som jag varvar med researchläsning, innan jag sätter mig i bilen och kör till Alingsås imorgon för att föreläsa och signera. Om du bor i närheten kan du titta in i Bokias barnbokhandel mellan 12.00-14.00 på lördag 15 oktober, för då finns jag där för att signera mina böcker! Välkommen!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

12 kommentarer:

  1. Tänk vilken spännande höst du har framför dig! :) Jag hoppas verkligen att hunden din inte blir sjuk. Det är så tråkigt när sånt händer...
    Förresten, skulle jag kunna få ta del av ditt Yakiniku-recept? Mitt recept föll verkligen inte väl ut. Det var gott, men inte rätt smak! Kramar!

    SvaraRadera
  2. Lider med dig & Tola och berördes starkt av dina ord:... "så jag vet inte vad jag helst av allt vill att det ska vara för fel på henne ..."

    För min del vad det gällde Razz - hoppades jag på Borelia - fastän att han inte fått någon fästing på sig här i Sthlm - ett par fick han i Dalarna under semestern - men de fästingarna är sällan sjukdomsbärande - ännu.

    Kan inte vara lätt att planera för resan och allt det andra när läget är som det är.

    En hunds blick är så talande, glömmer aldrig hur Razz tittade på mig när jag satte fram matskålen. Den sa: "Förstår du inte Matte? Att jag är sjuk och kan inte äta - mer."
    Men jag som matte kunde inte tolka den innan han fick sin diagnos ... Den där speciella blicken ser/såg så intelligent ut.

    Lycka till med Tola och allt det andra

    Kramar & <3<3<3 Ebba

    SvaraRadera
  3. Hej Trillingnöten
    Ja, det väntar många spännande saker under hösten, men just nu förtar oron över Tola det mesta.
    Klart att du ska få receptet. Det är hämtat ur Familjens Hälsokokbok av Jacob Wismar, en kokbok som alltid står framme i mitt kök!

    Yakiniku med wokad vitkål
    600 gr FRYST entrecote eller biff

    Marinad Yakiniku
    1,5 dl japansk soja
    3 msk risvinäger (eller ättika)
    2 pressade vitlöksklyftor
    2 msk flytande honung
    1 msk färsk riven ingerfära
    2 msk sesamolja
    2 sk sesamfrö

    600 gr vitkål
    1/2 purjolök
    1 gurka
    1 msk rapsolja
    2 msk fisksås
    1 lime, saften

    Låt entrecoten halvtina och skär den i lövtunna skivor. Blanda ingredienserna till marinaden och häll över köttet. Blanda ordentligt så att såsen når köttet överallt. Låt marinera i 2-6 timmar.
    Strimla vitkålen och purjolöken. Skär gurkan i tunna stavar. Värm olja i en stekpanna eller wok och fräs runt kål, purjo och gurka ordentligt några minuter. Häll sedan på fisksås och pressad lime.
    Hetta upp en stekpanna på högsta värme och stek köttet i olja tills det mesta av marinaden har kokat in, 3-4 minuter. Servera med wokad vitkål och ris.
    (Köttet ska frysas för att kunna skäras i riktigt tunna skivor.)

    Du kan förändra smaken på det hela genom att blanda med kinesisk och japansk soja, hälften/hälften, eller ta enbart kinesisk soja.

    Kan varmt rekommendera kokboken, som har många spännande, hälsosamma recept, men även mycket smarriga recept!
    Ser fram emot att höra vad du tyckte om det här receptet!
    Kram Kim

    SvaraRadera
  4. Hej Ebba
    Tack, vet ju att du just gått igenom samma hemska situation. Men jag hoppas att Tola lurar alla och lever i många år till. Jag fick dödsdom på en av mina bernerhane för många år sedan. Han fick två månader att leva. Vi skaffade en ny valp, innan den gamle hunden hade dött, han levde upp och levde ytterligare 2,5 ÅR!
    Här har vi aggressiva fästingar!
    Nej, det är mycket som snurrar i huvudet just nu!
    Ja, hundarnas blickar är talande. Alldeles nyss sprang Tola upp på övervåningen till min Skrivarlya. En plats hon aldrig brukar besöka annars, eftersom det är förbjudet område och vi dessutom har en grind för att hålla hundarna där ifrån. Mycket för att hela gänget blir så ivriga när de ska upp och ner för trappan, samt att de inte lämnar mig någon arbetsro om de är i min skrivarlya. Men idag ville Tola upp, något som förvånade mig. Så jag stängde ute de andra och tog upp henne, så att hon fick gå husesyn, kanske för sista gången (tänkte jag)...
    Nu ska vi lufsa runt i trädgården under lunchen. Vågar inte gå på promenad med henne. Men vi har två tunnland "tomt" så det är inga problem, vi har till och med en egen liten skog.
    Tack!
    Stor kram från Kim <3

    SvaraRadera
  5. Usch för fästingar!
    Själv låg jag ju däckad en hel månad efter att ha tagit fästingsvaccinet förra året.
    Här vimlar det av de där odjuren, men peppar, peppar har vi och hundarna sluppit sjukdomar.

    Chicken Itza var jag också till. Det blev inget av med att gå uppför alla de där trapporna, men jag gick iallafall några steg upp.

    just nu skriver jag på ett filmmanus baserat på Ronnie Lundins härliga bok Ivar Hamarsman, och även på mitt bokmanus Hat och en gnutta kärlek, så nog har jag göra alltid.
    Hösten är här med värkande leder, och trötta bilar som helst vill stanna hemma.
    Vi har nästan fått på hela taket, men har all panel kvar att sätta på väggarna. Önskar ibland att jag hade fler timmar på dygnet, och minst fyra armar.

    Nu skall jag lämna internet och fortsätta skriva.
    ha det gott
    Kram

    SvaraRadera
  6. Hej Anitha
    Nej, de är inte roliga! Men man ska ju inte bli sjuk av vaccinet...
    Tänkte ligga i "trapp-träning", för att kunna gå ända upp till toppen. Jag menar... Kom jag upp på kinesiska muren med kryckor och skadat knä...
    Vad spännande projekt du håller på med! Det jag läste på din blogg lät jättebra!
    Ja, jag vet hur det är, önskar dygnet var dubbelt så långt och att dagsljuset stannade kvar mycket längre, att det var varmare och att jag ibland kunde klona mig!
    Lycka till med arbetet på huset!
    Kram Kim

    SvaraRadera
  7. Vilken spännande höst du har framför dig!

    Vad jobbigt med Tola!
    Det är så svårt när djuren inte mår bra, men jag vet att hon har världens bästa matte och husse som ser till hennes bästa.

    Inatt när jag jobbade läste jag färdigt "Jag är ingen häxa". Hade glömt att den var så spännande...
    Hela serien har blivit uppackad och står nu i bokhyllan, så jag har börjat läsa den från början igen.

    Syns i Alingsås på lördag.
    Kram Jessica

    SvaraRadera
  8. Hej Jessica
    Ja, det är inte alls kul när djuren mår dåligt, det är som med barnen, de kan inte säga vad som är fel!
    Åh, vad roligt att höra, både om boken och att ni kommer på lördag!
    Kram Kim

    SvaraRadera
  9. Tack kära Kim! Jag återkommer när jag testat!! Kram!

    SvaraRadera
  10. Hej Kim, jag har varit borta ett tag på grund av intensivt skrivande och annat. Slås av din okuvliga energi när jag läser ditt inlägg. Och känner väldig medkänsla med dig vovsingen - det är ju så jobbigt när de blir dåliga.Hoppas det utvecklar sig bra!

    SvaraRadera
  11. Hej Trillingnöten
    Det ser jag fram emot! Lycka till!
    Kram Kim

    Hej Peter
    Vad spännande med ditt intensiva skrivande, med andra ord ny bok på G?
    Tror det snarare är envishet än energi... Eller kanske en nypa av båda?!
    Tack! Jag är tacksam att jag trots allt har fått njuta av hennes sällskap i så många år! Men givetvis vill jag fortsätta ha henne vid min sida i många ytterligare år!
    Kram Kim

    SvaraRadera
  12. Detta har jag ju hunnit fånga upp på fb, så det är skönt att veta att Tola är bättre igen!! Kram.

    SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!