Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 10 oktober 2011

Nästa researchresa går till Mexiko

Förra veckan gick jag in för att höra vad en resa till Mexiko skulle kosta. Det slutade med att jag bokade två platser på en resa till Mexiko och hoppades att den väninna jag hade bokat som medresenär ville följa med. Idag ringde hon och berättade att hon gärna följde med, jättekul!

Om några månader reser vi till den välkända mayastaden Chichén Itza, där de mest omfattande arkeologiska utgrävningarna har gjorts. Det sägs att det är just här som man kan få den tydligaste bilden av hur en mayastad var uppbyggd under sin storhetstid 400-800 e.Kr.

Resan går även till Mérida, "Den vita staden", som grundades 1542 och sägs vara en av Mexikos vackraste städer. Mayastaden Uxmal står också med på vår lista över vart vi ska resa. Har ska det finnas välformade byggnader och pyramider. Tempel och konstruktioner är dekorerade med breda friser, med abstrakta, geometriska mönster i stenmosaik. Överallt i staden finns ansiktet av regnguden Chac.

Färden tar oss också till Campeches gamla stad, som har en intakt och förtätad kolonial stadskärna kring hamnen, omgärdad av robusta försvarsmurar. Campeche har gått från mayastad, till conquistadorernas stad. Den har också varit fäste för karibiska pirater och på 1800-talet var den Yucatáns viktigaste hamnstad.

Palenque är en gammal mayastad. Här känns magin av, enorma tempel och pyramider reser sig ur den tropiska grönskan. Palenque var på sin tid både ett ceremoniellt centrum för mayakulturens överstepräster och boplats för den lokale härskaren. I närheten av staden finns det vackra vattenfallet Misol-Ha, som är trettio meter högt.

Ja, vi kommer att få se både berg och skog, tropisk växtlighet, minnesstenar, tempel, byggnader, fåglar och andra exotiska djur.

Nu kanske du har listat ut vad nästa bok ska handla om? Har redan skrivit flera kapitel av boken och efter Mexikoresan kommer jag att ha ännu mer att tillföra boken, där "benet" på boken då ska vara färdigskriven. När jag kommer hem ska jag lägga "kött på benet" genom att tillföra mycket av det jag har sett under min resa i Mexiko.

Som du förstår kommer du att få "följa med på resan" genom att jag kommer att lägga ut resereportage när det är dax!

Men ännu får vi ge oss lite till tåls, först väntar en höst full av signeringar och föreläsningar. Kanske vi ses vid något av de tillfällen. Kika in på min hemsida www.kimselius.se för att se om jag kommer till just din stad för att föreläsa eller signera! Hoppas vi ses!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

13 kommentarer:

Anitha Östlund sa...

Åh vad jag blir avundsjuk!
Jag var i Mexico för ett tiotal år sedan och greps av historiens vingslag som syns överallt även om stället vi bodde på (Playa Del Carmen) var nygjort.

Tänker åka tillbaka när barnen blivit större, och visa dem alla ställen som finns där. Djurparken är så vacker att det gör ont. Jag simmade längs konstgjorda floder, och nästan tog på en sjökos mule.
Vi såg t.o.m mitt favoritdjur framför alla...en svart panter. En väldigt slö sådan, men jag såg den.
Hoppas du får en lika underbar resa.
Kram

Hanna Lans sa...

Jag har bara varit i Mexico en gång, men det var min absolut bästa semester! Missa för allt i världen inte Tulum! Eller Koba. Och ta er absolut tid att gå ner i någon cenote. Har du dykarcertifikat så kan du skriva upp dig på en dagsexkursion och dyka i de underjordiska systemen. Där finns fiskarter som inte finns någon annanstans.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Anitha
Djurparken låter fantastisk. Älskar att simma! Lovar att berätta om min resa här på bloggen!
Kram Kim

Hej Hanna
Någon dykning hinns tyvärr inte med, det gäller att se så många ruiner och mayaskulpturer som möjligt för att få inspiration till min bok. Har du bloggat om din resa till Mexiko? Isåfall kan du väl lägga en länk här så jag, och kanske andra också, kan gå in och läsa och kika på dina bilder!
Kram Kim

Nellie C Lind sa...

Åh vad kul det låter! :D Hoppas du får en trevlig resa!

Hanna Lans sa...

Nej, tyvärr var det innan jag började blogga. Jag tror dock att cenotes var en stor del av deras kultur. Tulum kan vara den vackraste plats som finns på denna jord. Jag önskar att jag hade kvar foton, men de försvann i min flytt från USA till Sverige år 2007.

Anneli sa...

Vad härligt det låter. Jag borde nog skriva lite mer om exotiska platser så att jag också får åka på sådana research resor :D
Tills dess ska det bli intressant att få "följa med" på din resa.
Kram!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Nellie
Tack! Jag ser verkligen fram emot resan!
Kram Kim

Hej Hanna
Vad tråkigt att du har blivit av med dina foton. Tur att du har bevarat minnena inom dig!
Kram Kim

Hej Anneli
Ja, varför inte? Kanske skulle det bli ditt stora genombrott?! Bra, "följ med" på min resa, delar gärna med mig till dig!
Kram Kim

franziengland sa...

WOW vad spännande och så kul att du berättar för oss redan nu om vad nästa bok ska handla om! Låter fantastiskt intressant!! Såklart vill jag följa med på DEN resan!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Ja, nu kommer ni att få följa med hela "resan" under arbetets gång med nästa bok. Både research och ord kommer jag att lägga ut här på bloggen!
Kram Kim

franziengland sa...

Är din plan nu att skriva två böcker till nästa år också?

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Nej, jag tror inte att jag hinner, eftersom jag har så många resor och föreläsningar inbokade under hösten/våren. Men man vet aldrig...
Kram Kim

franziengland sa...

Låter klokt att ta en sak i taget. Resorna framöver är verkligen något att se fram emot både privat och ur yrkessynpunkt!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Ja, just nu känns livet väldigt spännande och oförutsägbart!
Kram Kim