Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 10 oktober 2011

Nästa researchresa går till Mexiko

Förra veckan gick jag in för att höra vad en resa till Mexiko skulle kosta. Det slutade med att jag bokade två platser på en resa till Mexiko och hoppades att den väninna jag hade bokat som medresenär ville följa med. Idag ringde hon och berättade att hon gärna följde med, jättekul!

Om några månader reser vi till den välkända mayastaden Chichén Itza, där de mest omfattande arkeologiska utgrävningarna har gjorts. Det sägs att det är just här som man kan få den tydligaste bilden av hur en mayastad var uppbyggd under sin storhetstid 400-800 e.Kr.

Resan går även till Mérida, "Den vita staden", som grundades 1542 och sägs vara en av Mexikos vackraste städer. Mayastaden Uxmal står också med på vår lista över vart vi ska resa. Har ska det finnas välformade byggnader och pyramider. Tempel och konstruktioner är dekorerade med breda friser, med abstrakta, geometriska mönster i stenmosaik. Överallt i staden finns ansiktet av regnguden Chac.

Färden tar oss också till Campeches gamla stad, som har en intakt och förtätad kolonial stadskärna kring hamnen, omgärdad av robusta försvarsmurar. Campeche har gått från mayastad, till conquistadorernas stad. Den har också varit fäste för karibiska pirater och på 1800-talet var den Yucatáns viktigaste hamnstad.

Palenque är en gammal mayastad. Här känns magin av, enorma tempel och pyramider reser sig ur den tropiska grönskan. Palenque var på sin tid både ett ceremoniellt centrum för mayakulturens överstepräster och boplats för den lokale härskaren. I närheten av staden finns det vackra vattenfallet Misol-Ha, som är trettio meter högt.

Ja, vi kommer att få se både berg och skog, tropisk växtlighet, minnesstenar, tempel, byggnader, fåglar och andra exotiska djur.

Nu kanske du har listat ut vad nästa bok ska handla om? Har redan skrivit flera kapitel av boken och efter Mexikoresan kommer jag att ha ännu mer att tillföra boken, där "benet" på boken då ska vara färdigskriven. När jag kommer hem ska jag lägga "kött på benet" genom att tillföra mycket av det jag har sett under min resa i Mexiko.

Som du förstår kommer du att få "följa med på resan" genom att jag kommer att lägga ut resereportage när det är dax!

Men ännu får vi ge oss lite till tåls, först väntar en höst full av signeringar och föreläsningar. Kanske vi ses vid något av de tillfällen. Kika in på min hemsida www.kimselius.se för att se om jag kommer till just din stad för att föreläsa eller signera! Hoppas vi ses!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se