Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 2 november 2011

Den här färgskissen valde jag till Mayafolkets hemlighet

I år får du följa med hela vägen när boken Mayafolkets hemlighet blir till. Detta är första färgskissen från Mats Minnhagen. Mannen i förgrunden är en av huvudfigurerna i boken.

Tack alla ni som tyckte till igår om de båda färgförslagen. Båda hade sin charm och jag hade mycket svårt för att bestämma mig. Men eftersom jag hade efterlyst mer rött när jag fick det gul/bruna omslaget, så valde jag till slut det röda, eftersom jag tycker det stämmer mer överens med Mayakulturens färger.

Efter nitton böcker börjar det bli svårt att förnya mig när det gäller färgkombinationerna och ryggfärgen. I Kimberlie-serien gjorde jag det lätt för mig, genom att låta samtliga böcker ha samma bård och ryggfärg. Men i Theo och Ramona-serien försöker jag hela tiden välja färger som stämmer med den berättelse som finns innanför omslaget, utan att omslagens baksida/rygg får samma färg som tidigare böcker.

Nästa gång du får se Mayaomslaget ska det vara lite mer detaljrikt, en noggrannare linjeteckning där man ser lite mer av figurerna, stelen, etc.

Häng med ända från början av boken, både här och på www.theoochramona.se där du kan läsa rader ur boken allteftersom den byggs upp. På den sidan kan du även berätta vad du tycker om mina böcker.

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se