Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med 60 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.
Håller distanskurser i skrivandet samt skrivkurser på Färgargården i Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Karlskrona.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 22 november 2011

Det vill jag fira med att lotta ut en bok!

Nu har bloggbesökarna här på min blogg överstiget 100.000! En siffra som kändes övermäktig att ens tänka sig när jag startade bloggen för två år sedan. Dessutom startade jag inte räkneverket förrän ett halvår senare. Undrar hur stor siffran varit om räkneverket varit med från början?

Jag gläds åt att så många har velat ta del av mina tankar, mina faktainlägg, mina böcker, ja allt jag har skrivit här på bloggen.

Hoppas att du fortsätter följa min blogg. För rätt som det är blir jag så där tokigt glad att jag lottar ut en signerad bok. Vilket är fallet den här gången.

Nu vill jag lotta ut en av mina nya böcker På liv och död i andra världskrigets skugga eller På flykt från andra världskrigets fasa, signerade givetvis.

Vill du vara med på utlottningen?

Det enda du behöver göra är att skriva en kommentar, motivera varför du vill vinna/vad du tycker om bloggens innehåll/vad du skulle vilja läsa mer om. Ja, helt enkelt: Skriv en kommentar så har du chans att vinna en signerad bok! Glöm inte skriva ditt namn!

Vinnaren meddelas den 28 november här på bloggen!

Lycka till!

Kramisar Kim
Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

18 kommentarer:

 1. Grattis vännen! 100 000 är ju fantastiskt roligt! :) Jag vill ju gärna vinna eftersom jag har ett specialintresse i Andra världskriget och har alltid haft. Jag tänkte läsa boken för min klass jag har i svenska dessutom. Jag gillade den bok jag läste av dig väldigt mycket och vill gärna läsa fler!
  Jag gillar din bloggs innehåll för att det är varierat, men ändå fokus på skriva och böcker. En bra blandning, lagom av allt och alltid nåt nytt spännande att läsa när man kommer in :) Om det är nåt jag skulle vilja läsa mer om? Nej, faktiskt inte. Det finns allt! Kram på dig och grattis!

  SvaraRadera
 2. Åh, jag vill jättegärna vinna en av dina böcker. Har ännu inte haft möjlighet att köpa någon men gissar att jag istället kommer köpa fler på samma gång vid senare tillfälle. Varför jag vill vinna? Jag tror helt enkelt att böckerna är RIKTIGT BRA eftersom jag tycker du skriver så bra redan här på bloggen.
  Kram och ha en bra tisdag!

  SvaraRadera
 3. Med en skock barn i hemmet och med ett eget brinnande intresse för allt vad litteratur heter, är det självklart att jag vill vara med om utlottningen.
  Att historiska skildringar inom skönlitteraturen har en särskild plats i mitt hjärta är inget konstigt, utan ett hum om vår världs historia finns ingen möjlighet till en referensbas att förhålla oss till vår omvärld på.
  Dessutom är dina böcker ett både spännande och lättsamt sätt att bibringa telningarna lite kunskap på.
  Och bloggen? Den är sprängfylld av matnyttiga tips för en som själv skriver och läser mycket!
  Kram och grattis till räkneverket, alltid något speciellt när det tickat upp i över 100000 besökare, jag passerade det för några veckor sedan men någon piffig utlottning har jag inte haft. Får ta det framöver.

  SvaraRadera
 4. Jag vill vinna för att få nytt perspektiv på andra världskriget, vill lyssna till de ord du gestaltar. Jag har läst Elsa Morantes böcker och de var en upplevelse jag aldrig glömmer. Kan du bräcka henne?
  Jag hoppas på stor läsupplevelse!
  Lotta

  SvaraRadera
 5. Hej Kim,

  har läst dina inlägg i bloggen på 1av3 och uppskattat dem. Speciellt dina skrivtips känns värdefulla.

  Det vore roligt att vinna en bok eftersom jag misstänker att det är ett lika stort nöje att läsa dina böcker som dina blogginlägg.

  Jag tror också att min trettonåring skulle vara intresserad av att läsa den :).

  Kram, och grattis till så många läsare av din blogg, det måste kännas fantastiskt!

  SvaraRadera
 6. Grattis! Eftersom jag redan köpt en av de titlarna och bytt den andra med dig mot min egen debutroman, så passar jag utlottningen.

  Tack för att du fortsätter dela med dig av både skrivtips och råd och tips om utgivning!

  SvaraRadera
 7. Hej Kim du är helt fantastisk(och dina böcker föstås).
  Du skriver underbart du lyckas så fantastiskt bra med det så att jag sugs in i boken och det käns som om att jag är med i historien.Du är faktisk min föreblid och du är bara BÄST BÄST BÄST!!!jag älskar att läsa dina böcker!!!!!<3
  Varför jag vill vinna är för att jag ha både kollat på Bokia och Akademibokhandeln där jag bor men jag kan ej hitta böckerna och så när min lille bror blir större skulle jag vilja läsa böckernar för honnom.Jag skulle bli överlycklig om jag vann.Dina böcker är också lärorika!!!!det konstiga är att jag har typ världens sämsta minne men när jag läser dina böcker glömmer jag typ ingenting.Så vill jag få din autograf det är synd att du inte kommer till Stockholm för då skulle jag gärna gå till din singering.FÖRLÅT FÖR STAV FEL!! JAG FINNS PÅ FACEBOOK OCH JAG ÄR VÄN MED DIG JAG HETER:Anna Madmarova.

  MVH ANNNA <3

  SvaraRadera
 8. Jag skulle vilja vinna så jag kan ge din bok till julklapp till min lillebror.
  Det är alltid så intressant att läsa dina blogginlägg. Speciellt inläggen om dina hundar, och inläggen om att skriva böcker slukar jag alltid med hull och hår, och läser dem ofta flera gånger om, för du har så bra skriv tips! :)

  Kramar Terese

  SvaraRadera
 9. Grattis till fantastiska läsarsiffror!! Klart jag vill vara med - jag har ju läst "På flykt..." som du skickade med hit och vill väldigt gärna läsa även "På liv och död..."
  Kram, Marina

  SvaraRadera
 10. Hej kim! Oh vad roligt att du har så många besökare. Tycker om din blogg jätte mycket! Hade gärna velat vinna en bok. Har inte hittat din bok i någon affär jag besökt har inte haft tid till att beställa på nätet med kort. Tycker även andra världskriget är hur spännande som helst! Vill så gärna läsa dem. Har haft nytta av dina andra böcker i historian och har kunnat en massa saker. Ha det bra kram!

  SvaraRadera
 11. Wow, 100.000! Grattis!!

  Jag vill verkligen vara med och tävla. Jag har ju ännu inte läst någon av dina böcker och borde skämmas över att jag inte tagit mig i kragen och köpt en ännu. De ligger ju på min att-köpa-lista.

  Du har en sådan härlig blandning av allt möjligt på din blogg så det är alltid lika trevligt att titta in hos dig.

  Skrivprocessen är alltid trevligt att läsa om :)

  Nu har jag dessutom länkat den här tävlingen på min blogg. Jag hoppas att det var ok att jag lånade dina bilder för det ändamålet.

  Kram!

  SvaraRadera
 12. Jag vill gärna ta chansen och vinna din bok - och tänk om du samtidigt vinner min! :)

  Jag gillar det du skriver här på bloggen, så jag blir väldigt nyfiken på att läsa en bok av dig. Du verkar fantastiskt produktiv! Och mycket generös med skrivtips - tack för det!

  Ha det gott!
  Joanna

  SvaraRadera
 13. Hej Kim!

  Först vill jag tacka för en väldigt bra blogg, du delar med dig av dina erfarenheter och tankar på ett mycket inspirerande och stimulerande vis. Jag tycker mycket om att följa din blogg och läsa dina blogginlägg. Många bra skrivtips, jag vill själv bli författare, och många bra film- och boktips. Tycker även mycket om att du delar så frikostigt med dig av författarbesök och även privatliv. Jag tycker det är en bra blandning av allting, så fortsätter du som det gör så kommer det också fortsättningsvis att vara en blogg väl värd att följa! Funderar på om det är något annat jag skulle vilja läsa om, kanske förlaget och förlagsprocessen. Annars är det alltid roligt att läsa om skrivprocessen och erfarenheterna kring skrivande, hur du arbetar, om det förändrats över tid och om annat som rör skrivandet, all din noggranna forskning kring böckerna t.ex.; det är spännande att läsa om dina självupplevda resor och de fakta du hittar.

  Jag skulle vilja vinna en av dina böcker av flera anledningar. Jag har läst många av dina böcker, inte alla men många och läser gärna fler av dina böcker. De är så spännande och lätta att komma in i, riktiga bladvändare. Dessutom lär man sig något nytt för varje bok, eftersom du har sådan gedigen faktadel. Det är ett roligt sätt att lära sig nya saker, och för all del också att få fakta som många gånger presenteras på dammiga vis att bli så roliga och stimulerande. Bara fakta uppradat är svårare att ta till sig, gestaltas det på så levande vis som i dina böcker minns man bättre.

  Andra världskriget är ett område som jag läst en del skakande litteratur om, men också lyssnat till en föreläsning som berörde mig djupt, jag har lyssnat till honom två gånger, senast för några år sedan. Det är en man som reser runt till skolorna och föreläser, åtminstone gjorde han det då. Han grät när han berättade och det var inte utan att man gjorde det själv. Andra världskriget och allt hemskt som hände då är någonting som man inte ska glömma, och framför allt lära sig av. Därför tror jag att dina böcker är viktiga av många anledningar, för att få barn av idag att lära sig och förstå. Eftersom jag själv tycker om att skriva för barn och ungdom skulle det också av den anledningen vara intressant att få läsa dina böcker om hur man presenterar ett så ruskigt ämne för barn utan att det blir för ruskigt, och ändå ger dem en förståelse.

  Dessutom är det speciellt med en signerad bok, det vore toppen att få en sådan, den skulle verkligen pryda min bokhylla!

  Lycka till med ditt fortsatta skrivande, jag hoppas att du kan behålla samma entusiasm och glädje som redan nu gör dina böcker till ett stort nöje att läsa! Tack för dina jättebra böcker och grattis till 100 000!

  Kram/Jenny

  SvaraRadera
 14. Jag vill gärna vinna en bok =)Även om jag har alla själv, så är det kul att kunna ge bort en fin och spännande present.

  Jag tykcer om din blogg för att den är så innehållsrik och blandad. Du skriver om det mesta och det är spännande att följa hur dina böcker blir till, dina signeringar och små berättelser som ofta är så gripande.

  Grattis till 100000 läsare!
  Kram Jessica

  SvaraRadera
 15. GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS Kim!!! Vilken bloggframgång! Så duktig och uthållig du är och har varit!!!
  Jag skulle gärna vunnit en bok också, men har ju missat utlottningen den här gången. "Känner" ju dig nu, så jag får hoppas och tror att det kommer nya framöver någon gång. Grattis till alla glada vinnare idag!
  Kul att se så många som vill vinna!

  SvaraRadera
 16. GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS Kim!!! Vilken bloggframgång! Så duktig och uthållig du är och har varit!!!
  Jag skulle gärna vunnit en bok också, men har ju missat utlottningen den här gången. "Känner" ju dig nu, så jag får hoppas och tror att det kommer nya framöver någon gång. Grattis till alla glada vinnare idag!
  Kul att se så många som vill vinna!

  SvaraRadera
 17. Tack för alla era fina kommentarer. Nu är vinnaren dragen och du hittar den lyckliga vinnaren här: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/2011/11/grattis-du-vann-en-bok.html
  Kram Kim

  SvaraRadera
 18. Grattis till vinnaren och ett STORT grattis till dig Kim! 100 000 besökare är verkligen inte dåligt att få! Heja dig! Jag missade tyvärr utlottningen, men å andra sidan så har jag dina samtliga böcker - alla signerade, så jag hade ju inte behövt boken även om jag velat ha den! Lycka till med bloggen, bokskrivandet och allt annat i fortsättningen. Vi ses den 21/12. Det ser jag verkligen fram emot! Du är alltid så otroligt trevlig! Kram A-C

  SvaraRadera

Tack för att du lämnade en kommentar, välkommen tillbaka!