Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

tisdag 13 december 2011

Att publicera på egen hand...

Att publicera på egen hand, magi eller misstag?
"Jag är väldigt kluven när det kommer till självpublicerande författare. Jag har sett flera utmärkta exempel, och så har jag sett otaliga katastrofer där allt jag undrat är: Dear God why? (Ja, du medelålders man som skriver deckare i närmiljö om en cynisk polis som bor på en ö och spelar trumpet, jag menar dig).
Och ändå kan jag inte låta bli att fascineras av det, för det kräver så otroligt mycket arbete och jävlar anamma att skriva, redigera, trycka och sälja in sin egen bok. Så när Publishers Weekly hade en artikel om Brittany Geragotelis, kvinnan bakom självpublicerade Life’s A Witch, måste jag läsa. Och fascineras."

Ovanstående text har jag hämtat från Unga Böcker. Missa inte att läsa hela inlägget, som är mycket intressant. Kika in här!

Som egenutgivare kan jag hålla med om allt som skrivs i det här inlägget, det krävs otroligt mycket arbete och jävlar anamma för att skriva, redigera, trycka och inte minst: sälja in sin egen bok. Det kan vara både outhärdligt jobbigt och helt fantastiskt! Just nu säljer mina böcker något helt otroligt, vilket gör att min man har fullt upp med att packa och skicka böcker. Något som jag tycker är otroligt roligt,  men väldigt slitsamt för honom.

Medan han sliter med arbetet på hemmaplan reser jag runt och signerar och har jättekul när jag träffar läsarna. Varje dag är det lika spännande att få rapport från hemmaplan hur många beställningar som har ramlat in den dagen. Förra veckan skickade Jan mellan 800-900 böcker, på en vecka! Gissa om jag är glad.

Missa nu inte att läsa inlägget på Unga Böcker!

Ha det så bra!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

8 kommentarer:

Jozii sa...

Jag har skrivit, redigerat och självpublicerat en bok. Hundratals timmar ligger bakom, och jag har sålt... strax under 100 ex TOTALT. Det beror mycket på den smala marknad boken riktar sig till, men även min egen marknadsföring.

Jag är ingen Kim Kimselius, har inte tjänat en massa pengar, men jag håller verkligen med: det är väldigt givande!

Har du skrivit något? Ut med det :D

franziengland sa...

Gissar att det kräver en stor portion UTHÅLLIGHET också. Det är väl inte alla perioder som varit lika framgångsrika som den du är inne i nu, tänker jag. Respekt!

Ninas skrivarlya sa...

Grattis till framgångarna. :)
Kram

Anitha Östlund sa...

Jag har gett ut två böcker, och vet i skrivande stund inte riktigt hur många jag sålt.
Men jobbet med att göra dem har varit mycket roligt, intressant och givande, så jag rekommenderar den som orkar och kan att göra detsamma.
Just nu jobbar jag med en bok som jag tänker skicka till förlag för en gångs skull...bara för att testa om de nappar.
Annars får jag väl göra om proceduren att ge ut själv.
Och Kim, du är värd varenda såld bok så mycket som du slitit och sliter. Du är min guide till författeriet och jag skall läsa dina böcker för barnen nu när de har jullov.
Kramar

Författarvisionären Ebba sa...

Skönt att få åka med tåget ett tag istället för att knuffa på - det är du så jättevärd:-)

Hoppas det fortsätter - men då kanske Jan behöver hjälp av någon utifrån:-)

Kram Ebba

Kim M. Kimselius sa...

Hej Jozii
Underbart att höra om ditt arbete. Vem vet, rätt som det är kanske det bara släpper. Ju fler böcker man har, desto mer säljer man eftersom böckerna säljer varandra.
Lycka till!
Ja, massa med pengar har jag inte tjänat, trots att böckerna har sålt bra. Alla pengar som kommer in går åt till att trycka nya böcker, eller trycka om de gamla. Men en dag... Väntar ännu på den!
Kram Kim

Hej Ingrid
Nej, där har du helt rätt. Just nu säljer mina böcker om andra världskriget väldigt bra. Men nästa år kanske ingen vill köpa min bok om Mayafolket...
Tack!
Kram Kim

Hej Nina
Tack så mycket!
Kram Kim

Hej Anitha
Åh, vad fint du skriver! Tack! Skulle bli förvånad om inte något förlag nappar, för du skriver så bra texter på din blogg!
Ska bli spännande att höra vad dina barn, och du, tycker om mina böcker!
Kram Kim

Hej Ebba
Ja, det är underbart!
Ja, jag hoppas det fortsätter och senast idag övervägde Jan att säga upp sig, igen, eftersom han hade fått många stora beställningar och varit tvungen att köra in till lagerhotellet för att hämta hem ett par hundra böcker för att skicka iväg. Hoppas att det blir så mycket så att han behöver hjälp!
Kram Kim

franziengland sa...

Det är jag HELT säker på att de vill :))) !!!

Kim M. Kimselius sa...

Du är rar Ingrid, tack!
Kram Kim