Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

onsdag 14 december 2011

Utan mina vänner... och Sociala Medier

Utan mina vänner hade jag aldrig varit där jag är idag. De har stöttat mig, kommit med goda råd och puffat mig i rätt riktning, även om jag just då kanske inte har förstått det.

Som det här med Sociala medier. Åh vad jag kämpade emot. Jag var envis som en åsna och ville verkligen inte finnas ute på nätet. Mycket på grund av att jag faktiskt inte är så där värst social, ja det är sant. Bara namnet SOCIALA medier skrämde mig. Men de fick mig att gå med på Facebook, två ivrigt tjatande vänner, Kristina och Tina. En av dem sa "Men Kim det finns en fanklubb på Facebook om dig, du måste gå med för att se vad de skriver om dig!"

Den andra sa: "Twitter är perfekt för dig, en liten miniblogg där du kan skriva vad du tänker och känner!" 140 tecken är för kort för mig, svarade jag och slog ifrån mig hennes ord. Fortfarande tycker jag att 140 tecken på Twitter är för kort, men jag finns både där och på Facebook. Och jag tycker det är roligt! På Facebook har jag idag 2.597 vänner. Jättekul. På Twitter har jag 391 som följer mig, vilket inte är jättemycket men betydligt fler än de två som följde mig från början.

Bloggen startade jag efter att ha gått kurs i Sociala Medier och läraren Joakim Jardenberg sagt "kan min mamma kan ni" om att starta en blogg. Samma kväll startade jag min blogg. Igår låg min blogg på 8:e plats av  26.894 bokbloggar, hittills har 107.758 läst vad jag skrivit och månadens besökare på min blogg är 9.436 personer. Bloggvärdet är 109.549 kronor. WOW!

(Nu finns jag på många fler sociala medier, LinkedIn, Google+ och några till.)

Till mina vänner räknar jag även alla de som följer mig på Twitter, Facebook och här på min blogg. Tack alla för era uppmuntrande kommentarer och snälla ord om mitt skrivande, mina böcker, mitt bloggande och framförallt, tack för att ni tar er tid att skriva till mig!

Många skriver att jag är en inspiration, de orden värmer. Men du ska också veta att det är du och dina kommentarer som inspirerar mig att skriva här på bloggen, att anstränga mig att hitta något vettigt att skriva varje dag, att dela med mig av mina kunskaper, av mina resor, av mina ord.

Tack alla kära vänner för att ni finns, inspirerar, stöttar och tror på mig. Utan alla mina vänner skulle livet vara betydligt mindre innehållsrikt.

Många kramisar från Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

8 kommentarer:

Författarvisionären Ebba sa...

He, he - det är nästan inte så att man tror det är sant att du varit emot social medier.
Du är verkligen värd det bästa toppbetyget som finns:-)

En fråga: "Bloggvärdet" vad är det? Och i kronor?

Din blogg var den första skrivarblogg som jag började följa och som jag lite försiktigt vågade skriva en o annan kommentar i. Då kändes det som om jag inkräktade eftersom jag inte visste så mycket. Det var ju långt innan jag själv startade min blogg. För mig är du alltid ett föredöme att följa.

Kram Ebba

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ebba
Tack! Antar att det är annonsvärde som bloggen har, eftersom jag har fått annonsförfrågningar.

Oj, vad kul att höra att min blogg var den första skrivarblogg du följde. Har alltid sett fram emot dina kommentarer Ebba. Du är välkommen tillbaka!
Kram Kim

Tina sa...

KRAM! Du är en envis och härlig person som jag är stolt över att ha fått lära känna :) <3

Stockholm Under Ytan sa...

Underbart!

Marina sa...

Visst är det fantastiskt med alla dessa sociala medier - och samtidigt lite skrämmande...

Kim M. Kimselius sa...

Hej Tina
Tack! Och du är en underbar vän som förstår att puffa på trots att jag är en motsträvig åsna. Tack för all din inspiration, din hjälp och för att du är en sådan fantastisk vän som alltid ställer upp för mig!
Många kramar Kim <3

Hej Stockholm Under Ytan
Välkommen hit!
Kram Kim

Hej Marina
Ja, det är både fantastiskt och skrämmande! Men just nu känns det mest fantastiskt! Utan sociala medier hade jag aldrig lärt känna dig!
Kram Kim

franziengland sa...

Tack Kim! Du är själv en STOR vän till MÅNGA, uppenbarligen inte minst i cybervärlden! Du visar verkligen att det stämmer när man säger "ge och du skall få" .
Fantastiskt att du ligger 8.a bland bokbloggarna!! Ännu mer fantasiskt att det finns så MÅNGA bokbloggar, är det bara i Sverige??
Nyfiken (som du ju vet att jag är), vad betyder det är bloggen är "värd" en summa pengar? Är det utifrån om någon vill göra reklam hos dig? Hur många av dina vänner på fb har du träffat i verkligheten :) ? Vad tycker du att twitter tillför de andra sociala medierna som du redan använder? Snabbhet? Annat?
Svara bara på det du vill och har tid med!
Kram och trevlig helg!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
TACK! Vilka fina ord du skriver, blir jätteglad för dem, tack!
Ja, visst är det superkul. Dessutom såg jag igår kväll att jag hade haft över 10.000 besökare på min blogg. Den siffran varierar ju varje dag, så idag är det "bara" 9.985 bloggbesökare.
Ja, det är bara i Sverige.
Det är hur mycket annonspengar som bloggen kan dra in. Har redan fått förfrågningar på annonser, men jag tycker om min rena blogg, utan annonser, även om min man tycker att jag absolut skulle tacka ja till de här pengarna.
Har faktiskt träffat väldigt många av mina fb-vänner, eftersom det ofta är barn jag har träffat vid mina skolbesök, personer jag mött vid föreläsningar eller signering, eller bara vanliga vänner.
Twitter tillför mer snabba kommentarer, snabba svar om jag frågar något, dessutom kommer alla nyheter direkt på Twitter om något har hänt. Ibland används twitter som en "chatt" genom att man kan sitta och prata i realtid med någon.
Klart jag svarar dig!
Ha en underbar helg och tack för alla dina fina kommentarer.
Kram Kim