Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 12 december 2011

Massor av tomtar vid signeringarna i Landskrona och Jägersro

Även om snön inte ligger tjock och gör vägarna hala, finns ändå julstämningen hos mig. Jag njuter av att köra omkring på torra, snöfria vägar, av att solen skiner på mig genom bilrutan, att det inte är slaskigt och halt när jag ska gå in i butikerna för att signera. Ja, jag njuter verkligen av de här julsigneringarna.

Det känns inte heller så stressigt i butikerna, människorna verkar ta det mer med ro och tar sig tid att prata, vilket har gjort att jag har haft många, mycket trevliga samtal under helgens signeringar. Oftast väcker omslagen på mina böcker minnen hos folk, resor de har gjort, saker de har upplevt, ja helt enkelt något de vill dela med sig av och det är jättekul att lyssna. För det mesta går de också hem med den bok som har väckt minnet, och ofta köper de någon, eller några, fler böcker.

Dessutom kommer fansen på besök, bara för att säga hej. De har redan köpt böckerna för flera månader sedan, direkt när böckerna kom ut i bokhandeln. I Landskrona fick jag besök av Christina, ni vet hon som gav mig den fantastiska tavlan. Den här gången hade hon en julklapp till mig. Jag sa att jag inte tänkte öppna den förrän julafton, men igår kom jag på att jag gärna ville fotografera den och visa den för dig, därför öppnade jag julklappen redan igår. Förlåt Christina!

Förutom att innehålla supergoda pepparkakor, fanns också de här små figurerna i paketet:
Det är Theo och Ramona på besök hos jultomten. Ser du grisen som har huvudet i Ramonas knä? Christina vet att jag samlar på grisar och har förmodligen lagt in den istället för en liten berner sennenhund. För många år sedan fick jag en tomtemor som sitter och läser alla mina böcker, även den gången från Christina. Hon är mycket skicklig, eller vad tycker du?

På Jägersro köpcentrum var det också fullt med tomtar. Här sitter tomten själv och tar emot barnens önskningar, samtidigt som de blir fotograferade. Det var inte alla barn som satt så här snällt i tomtens knä, en del var skräckslagna och skrek förtvivlat när föräldrarna satte dem i den främmande mannens knä. Vem har inte varit rädd för tomten som liten? När jag var i Rovaniemi i Finland besökte jag Jultomten och hans tomteverkstad. Den gången var det jag som fick sitta i tomtens knä! Jag lovar, jag grät inte!

Även tomtemor var på plats och gick omkring med ett leende på läpparna hela dagen. Dessutom fanns där många små tomtenissar som hjälpte tomten och tomtemor.

Vet inte vad Scooby Doo hade där att göra, men han var i alla fall med tomtefamiljen och kramade barnen. Kanske han lugnade ner dem som hade blivit skrämda av tomten? Ja, i alla fall skedde allt detta precis utanför Bokia där jag stod och signerade.

Efter ett tag fick jag sällskap av en annan författare Mikael Bergstrand.
Det var mitt första möte med Mikael och jag blev mycket glad eftersom jag tycker jättemycket om hans bok Dehlis vackraste händer som jag har berättat om här på min blogg.

Det var full fart i butiken hela tiden, men här har jag lyckats fånga personalen utan några kunder vid disken, något som var sällsynt. Boken med Zlatan står alltid strategiskt uppställd i samtliga butiker jag besöker just nu. I en del butiker finns bara ett fåtal ex kvar, i andra finns det många böcker. För fotbollsfantaster är säkert den här boken ett måste, men jag köpte istället Stephen Kings senaste bok, för att införliva i min samling med hans böcker. Tror inte jag har missat en enda Stephen Kingbok.

Ja, det har varit ännu en jätterolig signeringshelg, med många trevliga möten och mysiga samtal. Det som jag tycker är så roligt är att jag hittar så många nya läsare, många som dras till böckernas omslag, fascineras, lyssnar och köper inte bara en utan ofta flera böcker samtidigt. "För de måste ju vara bra med de omslagen", säger en del. Givetvis är det de nya böckerna På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa som säljer mest. Kanske beroende på att jag har min fina rollup med omslaget på en av böckerna stående utanför butiken, eller i närheten av mitt signeringsbord. Omslagen betyder väldigt mycket!

Idag, måndag, är jag ledig från signeringarna och ska passa på att jobba med mitt skrivande istället. Tola ligger vid mina fötter, lycklig över att få ha matte hos sig hela dagen idag. Hur hon vet det? Jo, hon har sett att jag inte gjort någon makeup, inte tagit på mig mina signeringskläder och att jag faktiskt har hunnit dricka upp min kopp te för en gångs skull!

Ser fram emot nästa signering. Här ser du de resterande signeringsdagarna, inte många kvar nu:

14 december 12.00-16.00 signerar jag mina böcker hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund
15 december 15.00-17.00 signerar jag mina böcker hos Billingska Bokhandeln i Höör
16 december 12.00-15.00 signerar jag mina böcker hos Akademibokhandeln Nova Lund
17 december 11.00-15.00 signerar jag mina böcker hos Bokia i Burlöv Center Arlöv/Malmö
18 december 12.00-15.00 signerar jag mina böcker hos Bokia i Center Syd Löddeköpinge
21 december 12.00-16.00 signerar jag mina böcker hos Bokia i Karlskrona

Vi ses!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se