Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med över 40 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare och föreläsare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 12 december 2011

Massor av tomtar vid signeringarna i Landskrona och Jägersro

Även om snön inte ligger tjock och gör vägarna hala, finns ändå julstämningen hos mig. Jag njuter av att köra omkring på torra, snöfria vägar, av att solen skiner på mig genom bilrutan, att det inte är slaskigt och halt när jag ska gå in i butikerna för att signera. Ja, jag njuter verkligen av de här julsigneringarna.

Det känns inte heller så stressigt i butikerna, människorna verkar ta det mer med ro och tar sig tid att prata, vilket har gjort att jag har haft många, mycket trevliga samtal under helgens signeringar. Oftast väcker omslagen på mina böcker minnen hos folk, resor de har gjort, saker de har upplevt, ja helt enkelt något de vill dela med sig av och det är jättekul att lyssna. För det mesta går de också hem med den bok som har väckt minnet, och ofta köper de någon, eller några, fler böcker.

Dessutom kommer fansen på besök, bara för att säga hej. De har redan köpt böckerna för flera månader sedan, direkt när böckerna kom ut i bokhandeln. I Landskrona fick jag besök av Christina, ni vet hon som gav mig den fantastiska tavlan. Den här gången hade hon en julklapp till mig. Jag sa att jag inte tänkte öppna den förrän julafton, men igår kom jag på att jag gärna ville fotografera den och visa den för dig, därför öppnade jag julklappen redan igår. Förlåt Christina!

Förutom att innehålla supergoda pepparkakor, fanns också de här små figurerna i paketet:
Det är Theo och Ramona på besök hos jultomten. Ser du grisen som har huvudet i Ramonas knä? Christina vet att jag samlar på grisar och har förmodligen lagt in den istället för en liten berner sennenhund. För många år sedan fick jag en tomtemor som sitter och läser alla mina böcker, även den gången från Christina. Hon är mycket skicklig, eller vad tycker du?

På Jägersro köpcentrum var det också fullt med tomtar. Här sitter tomten själv och tar emot barnens önskningar, samtidigt som de blir fotograferade. Det var inte alla barn som satt så här snällt i tomtens knä, en del var skräckslagna och skrek förtvivlat när föräldrarna satte dem i den främmande mannens knä. Vem har inte varit rädd för tomten som liten? När jag var i Rovaniemi i Finland besökte jag Jultomten och hans tomteverkstad. Den gången var det jag som fick sitta i tomtens knä! Jag lovar, jag grät inte!

Även tomtemor var på plats och gick omkring med ett leende på läpparna hela dagen. Dessutom fanns där många små tomtenissar som hjälpte tomten och tomtemor.

Vet inte vad Scooby Doo hade där att göra, men han var i alla fall med tomtefamiljen och kramade barnen. Kanske han lugnade ner dem som hade blivit skrämda av tomten? Ja, i alla fall skedde allt detta precis utanför Bokia där jag stod och signerade.

Efter ett tag fick jag sällskap av en annan författare Mikael Bergstrand.
Det var mitt första möte med Mikael och jag blev mycket glad eftersom jag tycker jättemycket om hans bok Dehlis vackraste händer som jag har berättat om här på min blogg.

Det var full fart i butiken hela tiden, men här har jag lyckats fånga personalen utan några kunder vid disken, något som var sällsynt. Boken med Zlatan står alltid strategiskt uppställd i samtliga butiker jag besöker just nu. I en del butiker finns bara ett fåtal ex kvar, i andra finns det många böcker. För fotbollsfantaster är säkert den här boken ett måste, men jag köpte istället Stephen Kings senaste bok, för att införliva i min samling med hans böcker. Tror inte jag har missat en enda Stephen Kingbok.

Ja, det har varit ännu en jätterolig signeringshelg, med många trevliga möten och mysiga samtal. Det som jag tycker är så roligt är att jag hittar så många nya läsare, många som dras till böckernas omslag, fascineras, lyssnar och köper inte bara en utan ofta flera böcker samtidigt. "För de måste ju vara bra med de omslagen", säger en del. Givetvis är det de nya böckerna På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa som säljer mest. Kanske beroende på att jag har min fina rollup med omslaget på en av böckerna stående utanför butiken, eller i närheten av mitt signeringsbord. Omslagen betyder väldigt mycket!

Idag, måndag, är jag ledig från signeringarna och ska passa på att jobba med mitt skrivande istället. Tola ligger vid mina fötter, lycklig över att få ha matte hos sig hela dagen idag. Hur hon vet det? Jo, hon har sett att jag inte gjort någon makeup, inte tagit på mig mina signeringskläder och att jag faktiskt har hunnit dricka upp min kopp te för en gångs skull!

Ser fram emot nästa signering. Här ser du de resterande signeringsdagarna, inte många kvar nu:

14 december 12.00-16.00 signerar jag mina böcker hos Akademibokhandeln Gleerups i Lund
15 december 15.00-17.00 signerar jag mina böcker hos Billingska Bokhandeln i Höör
16 december 12.00-15.00 signerar jag mina böcker hos Akademibokhandeln Nova Lund
17 december 11.00-15.00 signerar jag mina böcker hos Bokia i Burlöv Center Arlöv/Malmö
18 december 12.00-15.00 signerar jag mina böcker hos Bokia i Center Syd Löddeköpinge
21 december 12.00-16.00 signerar jag mina böcker hos Bokia i Karlskrona

Vi ses!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

13 kommentarer:

Mikael sa...

Hej Kim! Det var verkligen kul att träffas. Och tack för ditt fina omdöme om min bok. Fortsatt god signeringstuné och en riktigt God Jul önskar jag dig.

Trillingnöten sa...

Jag håller med om att det inte känns lika stressigt i år...undrar varför? Men jag gillar! Har inte köpt en enda julklapp ännu men är inte orolig för det :) Det löser sig! Kör försiktigt nu! Kram

Elisabeth sa...

Så mysigt det låter att få sitta och signera sin egen bok.Det låter som du haft en underbar helg. Så härligt!

Katinka sa...

Spännande att läsa om vilket flyt du har, det är dig väl unt! En fråga: När kände du att det lossnade för dig som "riktig" författare? Hälsar Katinka på www.farmorsbloggen.se (som håller på med min första bok och njuter av varje skrivstund).

Kim M. Kimselius sa...

Hej Trillingnöten
Härligt att höra att det är fler än jag som tycker att det är mindre stressigt i julhandeln i år. Bra!
Ja, jag brukar lösa julklapparna väldigt lättvindigt genom att köpa böcker till alla, eftersom jag tillbringar de flesta dagar inför jul hos bokhandlarna.
Detsamma!
Kram Kim

Kim M. Kimselius sa...

Hej Mikael
Ja, det var sannerligen roligt att träffa dig och få berätta hur mycket jag tycker om din bok. Önskar även dig en god fortsatt signering och god jul. Hoppas vi ses igen!
Kram Kim

Hej Elisabeth
Ja, det har varit en jättemysig helg och det är helt fantastiskt att få signera sina egna böcker!
Kram Kim

Hej Katinka
Jag hade turen att det lossnade med den första boken, genom att den sålde i 11.000 exemplar FÖRSTA VECKAN, boken hette Tillbaka till Pompeji, säljer fortfarande mycket och är översatt till många språk.
Dessutom märker jag att ju fler titlar jag får ut på marknaden, desto fortare snurrar min värld!
Kram Kim

Helena Milton sa...

Det är omöjligt att inte ständigt inspireras av dig genom dina långa, fina inlägg här på bloggen. Man känner verkligen den fantastiska känsla du vill förmedla och man längtar så tills man själv en dag sitter med en bok att signera till någon om än inte i närheten av den omfattning som du är uppe i. Glädjen i sig tror jag dock kommer vara lika stor ... Kram och ha en bra vecka nu!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Helena
Du kan aldrig ana vad glad jag blir över dina ord. Tack snälla Helena!
Jag känner fortfarande samma glädje som när jag signerade min första bok, samma lycka att få hålla MIN bok i min hand, skriva MIN autograf och lämna ifrån mig boken till någon som lyckligt sluter den i sin famn.
Hoppas även du får uppleva just den alldeles speciella känslan!
Tack!
Lycka till med ditt bokprojekt!
Kram Kim

franziengland sa...

Ja själv tycker jag inte det är mindre stressigt än vanligt, men jag har hört flera som redan är klara med sina julklappar, så kanske är det ändå så generellt och då kan man ju undra över varför det är så...
Vilken klok hund du har!
För övrigt så älskar jag kvällar och nätter när alla sover och jag kan sitta i lugn och ro, för att avverka saker utan att det dessutom kommer ny input. Jag kan ju låtsas att det är min personliga lussevaka :) . KRAM.

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Så, det verkar som om inte bara jag tycker att det är mindre stressigt i år. Kanske folk har dragit ned på julklappsinköpen? Eller kanske det är som du säger, att folk har handlat betydligt tidigare i år, eller kanske till och med köpt klapparna på nätet?
Ja, Tola är helt underbar. Hon hjälper mig att plocka ur tvättmaskinen, plockar upp saker jag tappar och är alltid ivrig att hjälpa till!
Inatt var jag också vaken vid den tiden du skrev den här kommentaren. Kanske var det lucianatten som höll mig vaken, eller så var det orden!
Kram Kim

franziengland sa...

Ja, jag tror nätshopping ökar, men faktiskt också dyra presenter, vilket gör att det blir färre paket och även om det gräver djupare hål i plånboken, så tar de i alla fall kortare tid att handla. Det är telefoner, iPadar, läsplattor, upplevelser etc etc. Detta är min helt ovetenskapliga fundering.
Plockar ur tvättmaskinen! DET är otroligt :) ! Skicka hit henne bums!
Det var nog de oskrivna orden som höll dig vaken :) . Har du förresten läst Karin Fossums bok Brott där författaren för en dialog med bokens huvudperson genom hela boken. Väldigt bra, när man kommit förbi de första 10 sidorna och fattat konceptet!

Christina sa...

Hej Kim, det var trevligt att träffa dej :)) Du är förlåten för att du öppnade julklappen. Tack för de fina orden du skrev.Har du lyckats veckla ut julpussarna (det blir en stjärna) Många kramar till dej :))) Christina

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Ja, det kan nog stämma att man sparar och köper större/dyrare presenter och färre.
Vet du vad det bästa med Tola är, att hon är självlärd! Men hon har lärt upp lillebror Pluto också. Tickie börjar lära sig plocka upp det jag tappar. Pluto är en hejare på att plocka upp alla hundleksaker som de andra sprider ut!
Nej, den boken tror jag inte att jag har läst, ännu... Får lägga den till min "att läsa"-lista!
Kram Kim

Hej Christina
Tack! Nej, julpussarna är så fina där de ligger som små paket bredvid tomtarna, som jag faktiskt har packat ner igen för att öppna på julafton när jag är hemma.
Många kramar Kim