Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

torsdag 22 december 2011

Grand final hos Bokia i Karlskrona

2011 års sista signering slutade i "Grand final" hos Bokia i Karlskrona.
Så här fin var annonsen och när jag såg den efter signeringen förstod jag många av de frågor jag hade fått.
Jag kastades in i signeringen direkt jag anlände tio minuter före utsatt signeringstid. Kön till signeringsbordet ringlade lång och jag hann inte ens packa upp mitt material utan satte igång och signerade direkt. När Jan dök upp bad jag honom fotografera den långa kön, men han måste ha missuppfattat mig, för han tog bara kort på de personer som stod precis framför mig.
Redan innan signeringen hade de nya böckerna På liv och död i andra världskrigets skugga och På flykt från andra världskrigets fasa sålt slut i butiken, så det var tur att Jan hade varit förutseende och tagit med några stycken böcker av de titlarna. Ja han hade faktiskt lagt in några ex av samtliga nitton titlar, något som visade sig vara mycket bra allteftersom bokhögarna försvann. Till slut var Jan tvungen att åka till vårt lagerhotell för att hämta fler böcker. Givetvis var det de nya böckerna om andra världskriget som sålde bäst, men folk köpte av de andra titlarna också.

Eftersom det var tredje gången jag signerade i Karlskrona blev jag mycket förvånad över att så många fortfarande ville köpa mina böcker. Vid de båda tidigare tillfällena hade jag sålt mycket och trodde att Karlskronaborna hade fått vad de ville av mina böcker. Men jag hade fel.

Redan efter ett litet tag förstod jag att det här skulle bli en rekordsignering, eftersom jag då hade sålt 50 böcker, och ännu var inte signeringstiden slut.

En kvinna kom fram och gratulerade mig till priset/utmärkelsen. Förvånat undrade jag vilket pris, eller vilken utmärkelse det var som jag skulle ha fått, för själv hade jag inte hört talas om det. Då berättade hon att hon hade sett ett program på tv om Karlskrona och där hade det berättats om mig och att jag hade fått Kulturpris. Lite fundersam blev jag först, sedan förstod jag att det måste ha varit det kulturpris jag fick 1999 med buller och bång och stort hemlighetsmakeri fram till 12-slaget inför milleniumskiftet.  Då sköts det med kanon, det var fanfar och sedan ett stort fyrverkeri, som kändes som om det bara var för mig... Tänk att stå på scen vid tolvslaget och ta emot kulturpris framför cirka 3.000 personer. Det var en mäktig känsla!

Ja, i alla fall, det var det här de hade talat om på tv och det verkade vara många fler som hade sett programmet och annonsen, för det var en ständig ström av kunder till mitt bord. Försökte ta mig tid att prata med alla, en del fick kramar och jag fick kramar tillbaka, samtidigt som många berömmande ord strömmade mot mig.

Ibland var det lite lagom, så att jag fick tid att prata med folk en och en, eller familj för familj. Men det är något magiskt med att sitta där vid signeringsbordet och prata med någon, för ju fler som stannar upp vid mina böcker, desto fler samlas runt mig och frågar om böckerna.

Jag var glad att jag hade hunnit äta en rejäl lunch innan signeringen, för jag hade massor av energi att dela med mig av.

En kort stund fanns det inga runt mitt signeringsbord och då passade jag på att ta en bild på bordet med min mobil. Vepan är mäktig och drar många blickar till sig, den får folk att stanna upp och ställa frågor och ofta går de iväg med någon av andra världskrigetböckerna.

(Jan kom just in och berättade att vi hade fått en STOR beställning från Adlibris på boken På liv och död i andra världskrigets skugga. GÖRKUL!!!)

Det här har varit den bästa hösten någonsin, med stor försäljning, många föreläsningar och signeringar. Det bästa av allt har varit alla underbara möten med läsare, alla har varit så glada och trevliga och jag har njutit av varenda sekund, även om det har varit långa dagar och 7-dagars arbetsveckor.

Därför kändes det verkligen som Grand final igår när jag på hemmaplan sålde 100 böcker vid min signering. Det är försäljningsrekord för i år vid en signering.

Tack alla som har gjort det här till den bästa hösten någonsin, tack för alla skratt, alla kramar, alla berättelser, alla fina ord om mina böcker.

Det kommer fler böcker, jag lovar. Under tiden kan du kika här om det är någon bok du har missat:


Klicka på böckerna så kommer du till varje boks sida där du kan läsa baksidestexter och två-tre kapitel ur varje bok.

Vi ses 2012 då boken Mayafolkets hemlighet kommer ut och det är dags att signera igen!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se

8 kommentarer:

Katarina sa...

Stort grattis, det är du värd. Vilket år det varit. Kram

Kim M. Kimselius sa...

Hej Katarina
Tack! Ja, det har sannerligen varit ett omtumlande år, och nästa lär väl inte bli mindre omtumlande...
Kram Kim

Joanna Björkqvist sa...

Vad härligt det låter! Grattis till ett framgångsrikt och roligt år!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Joanna
Tack! Läste att det gick bra för dig på din signering också! Grattis!
Kram Kim

Jonna Berggrens Fantasy sa...

Så härligt att läsa. Kim M Kimselius i full aktion - här är du i ditt esse! Förstår dock inte riktigt hur du orkar med så många signeringar. Jag har gjort sex och är trött. Den sista blir idag på Bokia i Kungsbacka. Du betyder mycket för mig, men speciellt är du min inspirationskälla och förebild! God Jul och Gott Nytt År! Kramis Jonna

Kim M. Kimselius sa...

Hej Jonna
Ja, jag älskar när det är full fart! Bra mat och mycket motion håller mig igång. Dessutom har jag lärt mig att njuta av varje ögonblick och suga åt mig energi från de som kommer fram och pratar med mig, istället för att ge dem all min energi.
Tack rara du för dina fina ord! Blir rörd av dem. Hoppas du har haft en fin dag på Bokia i Kungsbacka!
Önskar även dig en riktigt fin Jul och ett riktigt bra 2012.
Kramisar från Kim

franziengland sa...

Ja, den här hösten får du leva på länge! Det är så kul när man får lön för mödan!! Det är ju inte alltid så, ibland jobbar man hårt, men av olika anledningar faller det ändå inte på plats, projekt blir stoppade, produkter fungerar inte som tänkt och så vidare. Ibland har man däremot tur och får oförtjänt mycket "cred" för något som inte krävde så stor insats :) . Men känslan av "YES" när något man slitit med möts med jubel och tillfredsställelse är UNDERBAR! GRATTIS!

Kim M. Kimselius sa...

Hej Ingrid
Ja, det har varit en helt underbar höst och våren verkar bli lika kul!
Ja, det har känts jättebra, eftersom jag verkligen arbetade hårt med böckerna i våras.
Tack!
Kram Kim