Välkommen till min Skrivarblogg

En blogg om Skrivtips, Boktips, Intressant fakta, Reseupplevelser och Livserfarenheter.
Här hittar du Skrivtävlingar och Skrivkurser. Här kan du se hur ett bokomslag blir till och hur man gör en bok.
Med andra ord hittar du här det mesta du behöver veta för att skriva en bok.
Debuterade som författare 1997 och har sedan dess utkommit med närmare 50 böcker.
Arbetar som författare, skrivkurslärare, föreläsare och låtskrivare.

Kim M. Kimselius har Copyright på samtliga inlägg

måndag 19 december 2011

Härliga, intensiva signeringsdagar med överraskningar

Har haft underbara signeringsdagar nere i Skåne. Har träffat så många mysiga människor som har delat med sig av sina upplevelser, gett mig inspiration och berättat om hur mycket de tycker om mina böcker. Här  möter jag ett av mina fans när jag är och signerar på Billingska bokhandeln i Höör.

Ser du hur pojken längtar efter att få ta boken ifrån mig, handen är i rörelse och jag skrattar gott åt det som mormor berättar för mig medan hon fotograferar. Hon berättade hur de kvällen innan suttit i telefonkonferens, hon och hennes dotter. Tanken var nämligen att pojkens mamma skulle komma till Center Syd med sin son för att köpa en signerad bok. Men så blev mamman sjuk i lunginflammation och mormor lovade att köra pojken istället. Men det var en bit till Center syd, så mormor tog hjälp av den andra dottern för att hitta en plats som låg lite närmare hemmet. Först fann de att jag skulle signera på Akademibokhandeln Nova Lund på fredagen och då bestämdes det att de skulle åka dit, därefter upptäckte de att jag skulle vara i Höör på torsdagen och då bestämdes den dagen som den definitiva dagen.

Jag lyssnade och fängslades av berättelsen, men när mormodern berättade att hon bodde i Hässleholm och pojken i Kristianstad och att hon först kört till Kristianstad och därefter ner till Höör för att få en bok signerad, då förstod jag vilket stort fan och vilken fantastiskt mormor jag hade framför mig!

Här ser du mig hos Akademibokhandeln Nova Lund, i min "prinsessklänning". Själv har jag aldrig tänkt på den som en sådan, men det kom en liten flicka i fyraårsåldern, hon stannade med vidöppen mun och bara stirrade. Hon var vacker i sin julröda klänning med vita snöflingor, sitt långa mörka hår och sina ögon som glittrade av hänförelse när hon pekade på mig och sa "Prinsessa!". Hon upprepade ordet flera gånger. Jag snurrade runt för att visa upp mig för henne och det gjorde henne ännu lyckligare, ögonen blev större och ordet prinsessa upprepades gång på gång. Till slut fick föräldrarna ta tag i henne för att få henne att följa med. Något hon motvilligt gjorde, medan hon hela tiden höll huvudet vänt åt mitt håll.

Det kom fans som jag träffade för många, många år sedan. Här är en ung kvinna, som vid det tidigare mötet var betydligt mycket yngre och därför helt omöjlig för mig att känna igen. Det blev en trevlig pratstund, när hon berättade om sitt första möte med mig och hur det hade inspirerat henne.

Författarkollegan Emma Andersson kom på besök. Henne träffade jag förra året uppe i Stockholm när hon hade debuterat och berättade om sin bok Där drömmar blir till. Det blev ett kärt återseende igår, för jag tyckte genast om henne när jag träffade henne första gången.

Caen kom och hälsade på. Vi hade tidigare träffats när jag föreläste på hans skola. Nu hade han gjort ett skolarbete om mig och passade även på att köpa en hel hög med böcker. Det kom faktiskt en hel del elever från denna skola och det var jätteroligt att höra dem tala om mitt besök, vad det hade betytt för dem, vilka böcker de hade läst och hur min berättelse hade inspirerat dem på olika sätt.

Här är ännu en härlig familj där både dotter och mor läser mina böcker. Det är något som är mycket vanligt när det gäller mina böcker. Bibliotekarierna kallar dem för "Crossover"-böcker, eftersom mina böcker har läsare i precis alla åldrar, unga som gamla.

Hos Bokia i Center Syd signerade jag tillsammans med Bodil Mårtensson och här poserar vi med en av våra böcker. Bodil och jag har alltid kul när vi signerar ihop, men i år var det extra roligt eftersom även Bodil hade en historisk roman. Normalt skriver Bodil deckare.

Mina böcker om andra världskriget: På liv och död från andra världskrigets fasa och På flykt från andra världskrigets skugga är de två titlar som har sålt allra mest under den här signeringen. Det har varit väldigt många äldre som har köpt dem, både till sig själva, för att återuppleva det som hände dem när de var unga, men även för att ge till sina barnbarn för att inte det som skedde under andra världskriget ska falla i glömska.

De här veckorna har varit min roligaste julsignering någonsin nere i Skåne. Det har varit så skönt att slippa halka omkring på ishala vägar, eller vara tvungen att gå upp en timma tidigare för att skotta fram bilen, köra i två hjulspår på motorvägen där det ligger ett tjockt snötäcke, för att sedan upptäcka att det i stort sett bara är jag som har vågat ge mig iväg till bokhandeln den dagen...

Nej, i år har glädjen präglat julen, ingen stress, ingen jäkt, väl genomtänkta köp och många glada människor. Eftersom jag har signerat på många köpcentrum har jag fått uppleva många olika tomteparader. Önskar jag hade haft tid att fotografera dem alla, men jag har haft fullt upp med att signera och prata med mina läsare. Därför har det bara blivit några enstaka foton tagna vid varje signering och de få fotona har jag delat med mig av till dig.

Jag har pratat om andar med folk som har berättat om sina möten med andar och om varsel. Äldre människor har berättat om sina upplevelser under andra världskriget, både unga och gamla har berättat om sina läsupplevelser genom mina böcker. Jag har fått presenter av läsarna, bullar, kakor, choklad och fina julklappar. Efter varje signering har jag varit fylld av glädje och energi, istället för att stupa i soffan av trötthet när jag kommit hem.

Dessutom har Jan arbetat för fullt på hemmaplan med att ta hand om alla beställningarna. Redan förra veckan hade vi sålt mer än under hela förra årets december. Något även jag har märkt av under mina signeringar.

Någon berättade för mig att Gokväll hade pratat om min bok På flykt från andra världskrigets fasa, och höjt den till skyarna. Andra hade hört talas om mina böcker och var nyfikna på dem, många fans kom på besök och många, väldigt många nya läsare köpte böckerna om andra världskriget. Ja, det har sannerligen varit en fantastisk signeringsresa runt om i Skåne.

Nu packar jag ihop mina saker här i min lilla sommarstuga och kör hemåt idag. Men ännu är inte signeringarna över, för på onsdag 21 december 12-16 signerar jag hos Bokia i Karlskrona. Därefter är det dags även för mig att göra jul och att sätta mig ned för att skriva på  min nya bok Mayafolkets hemlighet.

Ha en underbar jul och låt den gå i glädjens tecken!

Kramisar Kim

Kommentera gärna mitt inlägg/berätta vad du tycker om det du just har läst. Vill du veta mer om mig och mina böcker, titta in på min hemsida www.kimselius.se